10 gedachten als je kind voor het eerst naar KDV gaat

IMG_7156

Vorige week dinsdag was het zover. Milo ging voor het eerst naar het kinderdagverblijf (KDV). Het was een wendagje voor hem maar vooral voor mij geloof ik. Want wennen was het zeker!

Fay heb ik namelijk nooit als baby zijnde naar een opvang hoeven brengen. Ja ze ging wel eens naar opa en oma maar dat is toch anders. Maar goed, nu is de situatie natuurlijk heel anders en begin ik binnenkort weer met werken. Dus moet Milo naar het KDV. En hadden wij dus vorige week (net zoals vandaag) een wendagje.

10 gedachten als je kind voor het eerst naar KDV gaat

En zoals een echte moeder betaamd had ik natuurlijk allerlei gedachten over deze eerste keer van mijn baby. Heerlijk tegenstrijdig ook. Maar hopelijk wel herkenbaar!

 • Oooh heerlijk lekker een dagje weg zonder mijn kind.
 • Nee mijn baby.. hij is nog veel te klein!
 • Eindelijk even aan mezelf (oké en mijn dochter) denken en niet aan flesvoeding en vieze luiers.
 • Straks huilt hij de hele dag en dan zit ik ver weg in Amsterdam.
 • Ik ben een ontaarde moeder, laat mijn zoon achter om leuke dingen te doen. Dit kan niet!
 • Kom op Nicole, tranen weg.. je weet toch dat hij er goed zit?
 • Zal ik even bellen om te vragen hoe het gaat? Nee wat zullen ze van me denken.
 • Hoe zou het met hem gaan? Zou hij goed slapen? Wat nou als hij niet wil drinken?
 • Oeps is het alweer 2 uur? Ik heb afgelopen uren helemaal niet aan hem gedacht.. Ik voel me slecht.
 • Is het al tijd om hem te halen? Zullen we hem gaan halen? Ik ga hem halen!

Ik zei het toch. Heerlijk tegenstrijdig die gedachten van mij. En achteraf? Achteraf had hij het echt super gedaan, heel goed zijn flesjes gedronken. Telkens ook redelijk goed geslapen en hij is een echte lachebekkie geweest die dag. Nou dat zegt genoeg toch..

Hoe vond jij die eerste keer naar de opvang?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Kimberly op 25 september 2017 om 07:38

  Yeah Milo! Milo gaat het gewoon ontzettend leuk hebben en mama gaat er echt weer aan wennen. Dat duurt even hoor, volgens mij moet ik er na ruim 4 jaar nog aan wennen en Evi gaat naar een gastouder ?

 2. Tineke op 25 september 2017 om 08:08

  Fedde zit nu een paar weken op het kinderdagverblijf en voel mij zo rot elke keer als ik hem er achterlaat. Hopelijk wordt dat ooit minder! Hij moet tijdens het afscheid altijd erg huilen, maar speelt daarna wel heel leuk.
  Liefs

 3. Debbie op 25 september 2017 om 09:05

  Ik ga het deze week voor het eerst ervaren. Vind het wel heel moeilijk dat hij er straks 3 dagen in de week heen gaat.

 4. Sheila op 26 september 2017 om 13:16

  Oh Nicole, wat zitten we toch in dezelfde fase! Zo leuk. Zola ging ook voor het eerst. Ik vind het echt leuk hoe ons leven op bepaalde manieren synchroom loopt. En tegelijkertijd gaan we er allebei zo anders mee om. Ik vond het erg makkelijk, omdat Oz al op die opvang zit. En omdat ik die mensen daar echt fantastisch vind. Zola lachte toen ik weg ging en heeft de hele tijd gelachen. Dan weet ik ook dat het goed zit. Dus het voelde heel anders dan toen ik voor het eerst Oz bracht.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje