Eerste keer kapper met je kindje

vierkant-e1425410201360

Gisteren ben ik voor het eerst met Fay naar de kapper geweest. Veel eerder dan ik van te voren altijd riep, maar het was echt nodig. Ze moest continu een staartje in omdat anders al haar haren voor haar ogen hingen en dat staartje was geen staartje meer maar een hele palmboom! Dus met een klein beetje pijn in mijn hart maakte ik een afspraak voor mezelf en haar.

Achteraf gezien viel het me enorm mee, ik vond het zelfs geweldig om te zien. Dit kwam ook omdat ons meisje het echt super goed deed. Of dit komt doordat ik van te voren goed had nagedacht hierover en wat tips opvolgde of omdat Fay gewoon een model kindje is weet ik niet. Maar één ding is zeker: we hebben weer een mijlpaal te pakken!

Een aantal tips voor de eerste keer kapper:

* Ga naar een vertrouwde kapper. Iemand die je zelf al kent en waar je ervaring mee hebt. Dit zorgt ervoor dat je zelf ook wat relaxter in de stoel zit. Ik ga altijd naar dezelfde kapper in het dorp en voel me daar zeer op mijn gemak. Ik vertrouw hen mijn haren toe en durf zelfs te zeggen “doe maar wat”. Daardoor weet ik ook dat ze goed voor mijn kindjes haren zullen zorgen.

* Probeer zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan, na het ontbijt. Je kindje is dan wakker en heeft een vol buikje dus om die redenen kan hij niet gaan zeuren. Doordat ik eerst geknipt werd (zie volgende tip) duurde het natuurlijk lang voordat mijn dochtertje aan de beurt was. Maar omdat ze haar buikje vol had en genoeg geslapen hield ze dit makkelijk vol.

* Laat je kindje wennen aan het hele knipgebeuren door eerst zelf geknipt te worden. Je kindje zal dan ook zien dat er niets engs gebeurd. Fay kroop vrijwel de hele zaak rond en vond het maar al te interessant wat er met mama allemaal gebeurde.

* Neem versterking mee. Bijvoorbeeld een koekje, lievelingsboekje, rammelaartje of in mijn geval: een oma! De kapper maakte hier erg handig gebruik van door te zeggen “waar is oma” en dan keek ons meisje naar oma en kon hij datgene knippen wat hij wilde.

* Bewaar een plukje! Het allerbelangrijkste, zorg dat de kapper de eerste plukjes apart legt zodat je dit mee kan nemen naar huis. Mijn moeder heeft nog steeds mijn allereerste babyhaartjes in een envelopje in het babyalbum. Hartstikke leuk toch!

eerste keer kapper

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Bernie op 4 maart 2015 om 09:08

  Wat zal ik haar staartje missen. Daar was is fan van.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 4 maart 2015 om 09:17

   Ik ook wel hoor.. Maar er kunnen nog mini staartjes gemaakt worden plus haar groeit… 😉

 2. Judith op 4 maart 2015 om 09:22

  Ohja, de eerste keer kapper is een mijlpaal hé! Fijn dat ze het zo voorbeeldig heeft gedaan. Het is en blijft spannend om naar de kapper te gaan, ook bij de 5e keer. Gelukkig dat ze bij jouw meisje geen tondeuse hoeven te gebruiken, want dat is het enige wat mijn zoontje vervelend vind (logisch…). X, Judith

 3. Daantje op 4 maart 2015 om 09:41

  Ahh…. Inderdaad een hele mijlpaal:)

 4. zomersproetje op 4 maart 2015 om 10:44

  Een hele beleving inderdaad voor zo’n kleintje :-). Eline is al een paar keer eerder geknipt (matje eraf en pony). Natuurlijk heb ik een plukje bewaard en in een lijstje gedaan! Nu zien jullie er extra mooi uit voor Fay’s verjaardag! x

 5. Sas op 4 maart 2015 om 11:33

  Lijkt me een hele beleving. Leuk om zo te lezen en fijne tips!

 6. Dineke op 4 maart 2015 om 18:04

  Ik vond de eerste keer ook zo spannend, achteraf viel het reuze mee. Wat een goede tip om het eerste plukje te bewaren, ik had dat vroeger ook in mijn fotoboek.

 7. Janske op 4 maart 2015 om 22:03

  ohh…leuk!

  Ik heb laatst zelf even de schaar er in gezet omdat mevrouwtje zo’n mega bakkebaarden kreeg…hahaha..het zag er echt niet meer uit…die kuif mag ze voorlopig houden, die staat haar wel cool…hihi…mijn vriendin knipt al jaren mijn haren (ze is kapster) dus die mag dochterlief straks ook gaan knippen…maar nu nog even niet…

 8. ♥Inge♥ op 5 maart 2015 om 19:51

  Eerste keer kapper…..leuk maar ook wel een beetje jammer! Ik zal nooit vergeten dat Joost zijn krullen eraf geknipt werden, ik vond het zo jammer! De krullen zijn nooit meer terug gekomen…..jammer!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje