Eerst zwemles en dan…?

Onze dochter is bijna zes jaar en zit momenteel op zwemles. Ik vind het namelijk belangrijk dat beide kinderen hun zwemdiploma halen. Aangezien het al druk genoeg is met al die zwemlessen en de afspraken die Milo bij specialisten heeft hebben mijn man en ik ook besloten dat ze geen andere sporten mag beoefenen. Eerst het diploma en dan kijken we verder. Toch zijn we al aan het rondkijken, samen met Fay, wat ze na de zwemlessen wil gaan doen.

Paardrijden

Onze dochter was net vier jaar toen haar oma haar meenam naar de manege hier in het dorp voor een speciale kleutermiddag. Tijdens deze middag mocht ze de paarden en pony’s hooi geven, borstelen en zelfs op rijden. Wat vond ze dit geweldig om te doen. Voor deze dagen hoefden we geen eigen paardrijcap aan te schaffen want dat kregen we vanuit de manege. Wel fijn natuurlijk want deze dagen werden slechts maandelijks georganiseerd. Op dat moment zat onze dochter trouwens nog niet op zwemles.

Korfbal

Vanaf dit schooljaar gaat Fay overigens wel één keer in de maand naar de Kangoeroe Klub van Dakos, de korfbalvereniging uit ons dorp. Ik zie dit niet echt als extra sport maar meer als gym waarbij ze toevallig ook de beginselen leert van het korfbal. Waarom ze dit dus wel doet naast het korfbal is vooral omdat dit niet zoveel tijd en geld kost en er zitten ook een aantal vriendinnetjes bij wat ze natuurlijk erg leuk vindt.

De Kangoeroe Klub is overigens voor kinderen van 4 tot 6 jaar oftewel zodra Fay in groep 3 zit zal ze er niet meer bij mogen. (Tenminste zo heb ik het begrepen). Wil ze dan nog steeds korfballen dan moet ze naar de Fjes. En dan zal ze dus ook echt wekelijks trainen en wedstrijden spelen. Aangezien ze dan waarschijnlijk haar zwemdiploma nog niet heeft zie ik dat sowieso niet zitten. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Misschien wil ze dat wel helemaal niet.

Toch dansen?

Daarnaast is het ook nog het dansen. Fay danst enorm graag en wilde daarom vanaf het moment dat ze vier was dolgraag bij de dansgroep hier in het dorp. Zo gezegd zo gedaan, ze had toch nog geen zwemles. Echter vond ze het doodeng. Ik ben vier keer met haar er naartoe geweest en alle vier de keren was het alleen maar huilen en zat ze naast de kant. Geen succes dus. Ze danst liever zonder publiek gok ik. Toch danst ze ook op school als ze een dansje leren, dus wie weet.. Als ze wat ouder is.

Conclusie

Eigenlijk kan ik dus helemaal nog geen conclusie trekken. Paardrijles en dansles heeft ze al heel lang niet meer gehad maar ze praat er nog steeds wel eens over. Korfbal vindt ze tot nu toe wel leuk, maar hoe gaat dat zijn als ze straks elke week moet trainen en een wedstrijd moet spelen? Gelukkig hebben we nog even want we gaan er vanuit dat ze pas rond oktober ergens haar zwemdiploma heeft. En dan zien we tegen die tijd wel of het een korfbalrokje wordt, een danspakje of toch paardrijlaarzen.

Zit jouw kind op een sport?

2 reacties op “Eerst zwemles en dan…?

  • Onze zoons zitten beide al vanaf de zwemles op scouting. Ze zijn nu 12 en 14. En vinden het beide heel erg leuk en erg afwisselend. Nu is het natuurlijk niet echt een sport maar meer op speelse manier bewegen. BosspEllen, hike, dropping met de fiets naar zwembad enz. Dus eigenlijk bewegen ze elke bijeenkomt. En ze leren er ook nog eens heel erg veel. Tent opzetten, zelf koken als je ouder bent en samenwerken met andere. En leren organiseren als ze ouder zijn moeten ze eigen activiteiten bedenken en organiseren. En de bijeenkomsten zijn maar 1 keer per week. Dus het is niet gelijk zo druk omdat het zovaak is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *