Een (nieuwe) tweedehands auto

IMG_1060-e1416337357975

De oplettende lezer heeft hem al kunnen zien. Mijn nieuwe auto. Afgelopen maandag zette ik namelijk al een foto in mijn dagboek online. Nu is mijn auto niet gloednieuw, maar is het een tweedehandse auto. Nieuw voor mij.

De reden dat ik een andere auto nodig had is heel simpel. We hadden twee diesel auto’s voor de deur staan waarvan er eentje elke dag gebruikt werd door mijn man, maar de ander stond meer stil dan dat hij reed. Enorm zonde dus want een diesel auto is goedkoop in zijn gebruik als je er veel mee rijd. We wilden dus 1 van de dieselauto’s weg en daarvoor in de plaats een klein benzine autootje voor mij.

Gelukkig wonen we praktisch langs een autobedrijf en nadat we daar onze wensen hadden doorgegeven kwamen ze al vrij snel met een leuk autootje aan. Een Opel Corsa Elegance.

Waar heb ik op gelet bij het kopen van een tweedehands auto?

* Ik koop zelf het liefste een auto bij een BOVAG aangesloten autobedrijf en niet particulier. Dus ik heb eerst gekeken of het autobedrijf naast ons wel aangesloten was.

* Daarnaast kijk ik naar het model van de auto en de kleur. Ik weet dat dit niet het belangrijkste is, maar ik wil toch wel graag in een leuke auto rondrijden. Als hij bijvoorbeeld lelijk groen was geweest weet ik niet of ik hem had gewild. Misschien vrouw eigen?

* Wanneer ik een auto op het oog heb kijk ik naar het bouwjaar en de kilometerstand. Je kunt de kilometerstand ook controleren bij het NAP.

* Ik maak een proefrit in de auto en kijk onder de motorkap. Het proefritje is er natuurlijk voor om te kijken of je hem wel fijn vindt rijden, maar ook om te kijken of de veringen het wel goed doen en om te zien hoe hij rijdt bij 50 km/u en bij 120 km/u. Ook kun je dan direct alle apparatuur checken zoals de airco, elektrische ramen, enzovoort.

* Wat ik zelf ook prettig vind is garantie. Zit er garantie op de auto en zo ja, hoelang en waarop?

* Ook: waar is de auto in onderhoud geweest? Komen de gemaakte onderdelen van een reservedelenstore vandaan of bij een dealer?

* Tot slot, niet al te onbelangrijk: wat is de prijs? Is dit in verhouding met wat hij waard is en wat ik uit wil geven?

Uiteindelijk hebben we dus de keus gemaakt om de auto te kopen die je bovenaan het blogje ziet staan. Een goed bouwjaar, niet teveel kilometers en nee.. niet van een oud vrouwtje geweest, haha!

Heb jij wel eens een tweedehands auto gekocht?Logo Meisje Eigenwijsje - hond

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Petra op 19 november 2014 om 06:32

  Gefeliciteerd met je ‘nieuwe’ auto. Hij is leuk.

 2. Marion op 19 november 2014 om 07:33

  Opel! I love Opel! Het is dat ik de Toyota van mijn ouders kon krijgen (waar ik superblij mee ben, don’t get me wrong), maar als ik ooit weer een auto ga kopen, dan wordt het zeker een Opel. Motorisch wat mij betreft de beste auto’s die er zijn. Deze vind ik ook erg mooi! Ik hou van de kleur, sowieso, maar ik hou ook van het model. Oh sorry, ik ben gewoon een Opelvrouwtje! Top bakkie!

  • Nicole (misseagles) op 19 november 2014 om 08:07

   Haha hier hetzelfde hoor! Iedereen in de familie heeft ook een opel

 3. Anita op 19 november 2014 om 09:00

  Mooie nieuwe auto! Veel rijplezier.

 4. Miranda op 19 november 2014 om 09:25

  Mooi autootje! Handig dit artikel, ik weet helemaal niks van auto’s kopen haha! Als wij een ‘nieuwe’ auto nodig hebben krijgen we altijd hulp van m’n zus en m’n vader die dit soort dingen gelukkig wel weten:)

 5. Els op 19 november 2014 om 09:27

  Wij hebben nooit nieuwe auto’s en toevallig deze week weer een andere gekocht, als het goed is hebben we hem volgende week

  • Nicole (misseagles) op 19 november 2014 om 23:21

   Hier ook altijd alleen maar tweedehands hoor.. Leuk jullie ook een nieuwe!

 6. anouk op 19 november 2014 om 10:07

  mooie auto! veel veilige kilometers gewenst 🙂

 7. Simone op 19 november 2014 om 10:28

  Wat een leuke auto! Congrats 😀

 8. Miranda op 19 november 2014 om 12:03

  Veel veilige kilometers gewenst, mooie auto heb je aangeschaft!

 9. Vlijtig Liesje op 19 november 2014 om 12:21

  Hij ziet er keurig uit zeg!

 10. Janske op 19 november 2014 om 22:44

  Veel rijplezier in je nieuwe toet 🙂

 11. Marijke op 19 november 2014 om 23:17

  Yeah een Corsa! I love Corsa! Zelf alleen nog maar corsa gereden in mijn leven. Goede keuze dus! Enjoy!

  • Nicole (misseagles) op 19 november 2014 om 23:18

   Haha ja zijn fijne wagens he..!

 12. Insoon op 25 november 2014 om 09:15

  Mooie auto hoor! Mijn eerste auto was ook een Opel Corsa en 2e hands 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje