Een (nieuwe) tweedehands auto

De oplettende lezer heeft hem al kunnen zien. Mijn nieuwe auto. Afgelopen maandag zette ik namelijk al een foto in mijn dagboek online. Nu is mijn auto niet gloednieuw, maar is het een tweedehandse auto. Nieuw voor mij.

De reden dat ik een andere auto nodig had is heel simpel. We hadden twee diesel auto’s voor de deur staan waarvan er eentje elke dag gebruikt werd door mijn man, maar de ander stond meer stil dan dat hij reed. Enorm zonde dus want een diesel auto is goedkoop in zijn gebruik als je er veel mee rijd. We wilden dus 1 van de dieselauto’s weg en daarvoor in de plaats een klein benzine autootje voor mij.

Gelukkig wonen we praktisch langs een autobedrijf en nadat we daar onze wensen hadden doorgegeven kwamen ze al vrij snel met een leuk autootje aan. Een Opel Corsa Elegance.

Waar heb ik op gelet bij het kopen van een tweedehands auto?

* Ik koop zelf het liefste een auto bij een BOVAG aangesloten autobedrijf en niet particulier. Dus ik heb eerst gekeken of het autobedrijf naast ons wel aangesloten was.

* Daarnaast kijk ik naar het model van de auto en de kleur. Ik weet dat dit niet het belangrijkste is, maar ik wil toch wel graag in een leuke auto rondrijden. Als hij bijvoorbeeld lelijk groen was geweest weet ik niet of ik hem had gewild. Misschien vrouw eigen?

* Wanneer ik een auto op het oog heb kijk ik naar het bouwjaar en de kilometerstand. Je kunt de kilometerstand ook controleren bij het NAP.

* Ik maak een proefrit in de auto en kijk onder de motorkap. Het proefritje is er natuurlijk voor om te kijken of je hem wel fijn vindt rijden, maar ook om te kijken of de veringen het wel goed doen en om te zien hoe hij rijdt bij 50 km/u en bij 120 km/u. Ook kun je dan direct alle apparatuur checken zoals de airco, elektrische ramen, enzovoort.

* Wat ik zelf ook prettig vind is garantie. Zit er garantie op de auto en zo ja, hoelang en waarop?

* Ook: waar is de auto in onderhoud geweest? Komen de gemaakte onderdelen van een reservedelenstore vandaan of bij een dealer?

* Tot slot, niet al te onbelangrijk: wat is de prijs? Is dit in verhouding met wat hij waard is en wat ik uit wil geven?

Uiteindelijk hebben we dus de keus gemaakt om de auto te kopen die je bovenaan het blogje ziet staan. Een goed bouwjaar, niet teveel kilometers en nee.. niet van een oud vrouwtje geweest, haha!

Heb jij wel eens een tweedehands auto gekocht?Logo Meisje Eigenwijsje - hond

15 reacties op “Een (nieuwe) tweedehands auto

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *