Een nieuwe keuken in een huurhuis

2013 was voor ons een bijzonder jaar. Mijn man en ik trouwden met elkaar. Ik werd zwanger. En we verhuisden van de grote stad (Eindhoven) naar een klein dorp. Van het ene huurhuis naar het ander. Aangezien er in het nieuwe huurhuis geen fatsoenlijke keuken zat (lees: alleen een fornuis en gootsteen) besloten wij om er zelf een nieuwe keuken in te zetten.

Een keuken uitzoeken

Alhoewel ik in eerste instantie voor een moderne keuken wilde gaan paste dat eigenlijk niet zo in het huis. De tegels in de keuken waren heerlijk landelijk. Het huis bestond vooral uit heel veel hout. En dat is ook niet gek wanneer je jezelf bedenkt dat het huis ergens rond 1960 gebouwd is en er slechts één eigenaar is geweest. Stiekem vond ik dat ook wel wat hebben. En omdat wij sowieso niet de financiële middelen hadden om echt alles aan te pakken in huis besloten we om die landelijke stijl aan te houden. Dus zochten we een prachtige mooie landelijke keuken uit.

Gezien het grote raam in de keuken waren er geen keukenkastjes boven mogelijk. Maar met een kelder en een ingebouwde keukenkast hadden we toch genoeg plek. We zorgden er natuurlijk ook voor dat we genoeg ruimte zouden hebben in de kastjes onder.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nog steeds blij met de keuken

We wonen nu bijna zeven jaar in dit huis en alhoewel ik vooral in de woonkamer veel wil veranderen ben ik nog steeds erg blij met de keuken. Ik vind hem nog steeds erg mooi. Vooral het aanrechtblad en de wasbak. We hebben ook voldoende ruimte in de keuken (al denk ik soms van niet maar dat komt dan vooral omdat ik teveel spullen heb). En alles werkt gewoon naar behoren.

Er zijn slechts een aantal dingen waar we in die tijd voor hebben gekozen waarvan ik nu zeg: dat was niet zo handig. Mijn vader heeft de keuken geïnstalleerd en vroeg ons hoeveel stopcontacten we wilden. Volgens mij zat er maar eentje, maar hij kon er nog wel een bij maken als we wilden. Nu was ik in die tijd zwanger en dus heel hormonaal. En het enige wat ik wilde was zo snel mogelijk in dit huis gaan wonen. Dus ik koos ervoor om geen tweede stopcontact te pakken. En daar baal ik nu nog steeds van.

Daarnaast zat er al een prachtige keukenkraan in. Hij past helemaal in de stijl van de rest van de keuken. Het enige waar we nu echter tegenaan lopen is dat hij te kort is. Hij haalt de wasbak wel maar eigenlijk zou hij ergens in het midden uit moeten komen.Gelukkig zag ik bij Grohe al enkele kranen die beter zouden passen. Bij onze huidige (te korte) kraan krijg je gegarandeerd een waterballet achter de wasbak. Dat is wel op te lossen met doekjes enzo. Maar niet heel erg praktisch. Daarom zouden we deze kraan nog graag willen vervangen.