Een nieuw badpak – je kunt niet vroeg genoeg beginnen

Het is februari. Er ligt op de meeste plekken nog sneeuw. Het vriest zo hard dat er zelfs geschaatst kan worden. En toch ben ik al aan het rondsnuffelen tussen de nieuwe badpakken. Dat doe ik eigenlijk elk jaar wel, al moet ik toegeven dat het dan meestal in maart of april is. Dit jaar ben ik echter zo vroeg omdat ik gewoon erg uitkijk naar het mooiere en warmere weer.

In het voorjaar op zoek naar badmode

De reden dat ik al vroeg in het voorjaar op zoek ga naar een nieuw badpak of bikini (of tankini) is omdat er dan tenminste nog de meeste keus is. Ik heb jarenlang gemerkt dat wanneer ik te lang wachtte er vaak niet meer de maten waren die ik had. Of dat de items die ik juist mooi vind er niet meer waren.

Ook houd ik enorm van snuffelen. Noem het gerust window shopping. Dat is niet bij alles hoor. Als het gaat om een jurk of trui dan wil ik juist zo snel mogelijk iets hebben. Maar als het gaat om een badpak of schoenen dan kan ik echt uren en dagen op zoek gaan naar de mooiste versie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Badmode in grote maten

Sinds ik een maatje meer heb (als je mijn vroegere ik vraagt dan is dat al heel mijn leven maar stiekem is dat pas sinds een paar jaar) is de zoektocht naar iets tofs nog lastiger. Ik voel me niet meer prettig in een bikini sinds mijn bevallingen dus ga ik vaak op zoek naar een badpak of tankini.

Alhoewel ik een tankini qua aan- en uittrekken veel fijner vind heb ik ook ontdekt dat deze regelmatig opkruipen. Je kent het wel, lijkt het alsnog op een bikini. En wordt die buik die je juist zo graag wilde verbergen opeens zichtbaar. Ik weet dat ik me daar niets van aan moet trekken. Maar mijn persoonlijke ontwikkeling qua zelfacceptatie en body positivity is nog niet zo ver.

Dus kies ik het liefst voor een badpak. Gelukkig heb je tegenwoordig ook echt leuke badpakken in grote maten en heb ik dus tot nu toe ook telkens weer kunnen slagen. Bij LASCANA kun je overigens niet alleen voor je maat kiezen, bijvoorbeeld 46, 48 of zelfs 52, maar ook voor de cup maat. Denk daarbij aan D of E. Nu nog leren kiezen. Want ik heb nu alweer zoveel moois gezien dat ik ze het liefst allemaal koop.

Wanneer begin jij met de zoektocht naar een nieuwe bikini of badpak?