Een maand lang geen frisdrank en alcohol

maand-lang-alleen-maar-water-drinken

Mijn man en ik drinken een maand lang, de maand juli, geen frisdrank en/of alcohol. Er is slechts één uitzondering en dat is 15 juli omdat mijn man dan jarig is. De rest van de maand drinken wij alleen maar water (soms met een beetje coolbear erin), melk en koffie. Of ja, mijn man drinkt melk en ik drink de koffie.

Met de neus op de feiten gedrukt

De zondag nadat we van onze vakantie terug kwamen zijn mijn man en ik beide op de weegschaal gaan staan. Ik had dat al maanden niet meer gedaan maar wist gewoon dat ik veel aangekomen zou zijn. Ook mijn man voelde zich niet meer prettig in zijn vel zitten en wilde ook weten wat ‘de schade’ was. Mijn man zat ongeveer zo’n 5 kilo boven het gewicht wat hij normaliter weegt. En ik zat weer boven die verdomde 90 kilo. En dat was juist het gewicht waar ik nooit meer boven wilde zitten.

Omdat we onszelf de afgelopen maanden echt gruwelijk hebben laten gaan en vooral de vakantie echt het toppunt was (lees elke dag friet, pizza of pasta plus ijsjes en chocolade en.. en.. en..), wisten we dat we er iets aan moesten gaan doen.

Niet meer lekker in mijn vel

Al sinds de zwangerschap van mijn zoontje heb ik mezelf een beetje laten gaan qua eten en drinken. Daarvoor was ik volledig in balans en at ik wel eens iets minder gezonds, maar ik lette heel goed op. Daardoor viel ik ook zo’n 34 kilo af en zat ik weer lekker in mijn vel.

Lees ook: Waarom het afvallen nu moeizamer gaat

Maar ondertussen zijn we dus weer bijna twee jaar verder sinds die eerste zwangerschapstest en zit ik helemaal niet meer lekker in mijn vel. Ik weet dat er zoiets bestaat als Body Positivity, maar ik weet gewoon van mezelf dat als ik zo rond de 80 kilo weeg ik een stuk lekkerder in mijn vel zit. Dan ben ik nog steeds niet op het juiste gewicht volgens de BMI en heb ik nog steeds flink overgewicht. Maar voor mij is dat genoeg. Voor nu.

Waarom we alleen nog maar water drinken

Omdat ik weet dat ik momenteel, door omstandigheden, geen drastische maatregelen kan en wil nemen hebben we besloten om stap voor stap dingen aan te pakken. Als eerste te beginnen met ons drinken. We dronken beide enorm veel frisdrank (ik dronk dan wel vooral cola zero, maar toch) en door het warme weer gingen de biertjes en wijntjes ook vrij hard. Vooral in de vakantie.

Omdat het nu toch zo warm is en water drinken gewoon erg goed is besloten we om deze maand vooral water te drinken en verder niks. Met uitzonderingen daargelaten dus. Want op 15 juli mogen we echt wel een biertje om te proosten op mijn man’s verjaardag. En ik moet gewoon elke dag mijn twee kopjes koffie, net zoals mijn man zijn melk nodig heeft.

En verder..?

Ondanks dat we niets hebben afgesproken over snoepen of gezonder eten merk ik wel dat we dit nu beide doen. Sowieso komt er voorlopig even geen pizza in huis en ook de ijsjes blijven even in de diepvries of het moeten waterijsjes zijn. Die mogen best af en toe. En daarnaast eten we gewoon wat gezonder en hebben we geen snoep meer in huis. Als ik in de avond wil snacken pak ik fruit of wat snoeptomaatjes.

Als we deze maand goed doorstaan hebben ben ik benieuwd of het resultaat geeft en ook hoe nu verder. Maar goed, stap voor stap en dag voor dag. Wij komen er wel!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Helma Keijzer op 6 juli 2018 om 07:00

  Sinds ik als kind te dik was… drink ik nooit frisdrank meer. Alleen water, thee en Spa rood.
  Goede beslissing.
  Alcohol is ook niets voor mij. Vind het niet lekker.
  Succes met je mooie plannen. Het gaat je lukken.

  • Nicole op 17 juli 2018 om 16:18

   Ja alcohol vind ik dus wel heel erg lekker en ik vind water ook oke maar niet de hele dag door.
   Spa rood lust ik niet….

 2. Sylvia - alovelyadventure op 6 juli 2018 om 09:53

  Ik vind het een heel goed plan. Ik denk ook dat het meer een kwestie is van gewenning, wat er niet is kan je ook niet pakken /drinken. Ik koop per week daarom ook maar een flesje cola zero. Maar dat is meer voor de visolie voor mn dochter. Door de prik proeft ze de vieze bijsmaak niet haha. Ik probeer zelf ook meer water en thee te drinken. Als we uiteten gaan of een terrasje pakken neem ik meestal wel cola. Dit is dan echt een treat voor mezelf. (Alocohol drink ik sowieso niet).

  • Nicole op 17 juli 2018 om 16:18

   Ja dat is inderdaad wel een fijne treat dan. Sowieso drink ik alleen maar zero als ik frisdrank drink. Of Cristal clear

 3. Jenn op 6 juli 2018 om 10:44

  Goed bezig hoor, succes!

 4. Lifestyle Mommy's ~ Linda op 6 juli 2018 om 12:19

  Wat zijn jullie goed bezig zeg, heel veel succes.. Ik ben erg benieuwd 😀

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje