Een kledingkast voor ons allemaal

kast-met-spiegel

Waar ik in het begin nog alle kinderkleding kwijt kon in commodes, wordt het onderhand zó veel dat dit niet meer mogelijk is. Tijd voor een kledingkast dus. En, als we dan toch bezig zijn, misschien ook maar eens kijken naar een kledingkast voor onszelf.

Na een bezoekje aan de Ikea besefte ik het; ik wil helemaal geen ‘standaard’ kast die ik in praktisch elk ander huishouden terugvind. Ik wil een speciale kledingkast, één die aansluit bij mijn wensen en waarvan ik zelf de indeling van kan aanpassen. Na Google te raadplegen stuitte ik al snel op de kledingkasten van Slaapkamerweb.nl!

Verschillende typen kledingkasten

Wat ik persoonlijk erg prettig vond was dat ik kon kiezen uit verschillende typen kledingkasten. Kinderen hebben natuurlijk een hele andere smaak dan wij en, sinds we eigenlijk voor hun aan het shoppen zijn, hebben ze ook een beetje inspraak 😉

Over het algemeen vind je in de meeste winkels drie typen kledingkasten; draaideurkasten, zweefdeurkasten en schuifdeurkasten. Ik vond met name de schuifdeurkasten er erg gaaf uitzien, de kinderen daarentegen juist weer de draaideurkasten. Nou denk je misschien dat er geen verschillen zitten tussen deze kasten, maar niks is minder waar! Draaideurkasten hebben naar buiten openslaande deuren en vergen iets meer ruimte rondom de kast. Bij zweefdeur- en schuifdeurkasten daarentegen hangen de deuren juist in de kast. Dit zorgt juist voor meer vrije ruimte rondom de kast, iets wat ik persoonlijk erg fijn vind. Zo blijft er meer ruimte over voor mij om in te richten!

Vergeet niet: Meet voor je een kledingkast gaat kopen eerst de ruimte op waar je hem wilt plaatsen. Dit voorkomt nare verassingen en zo kan je vast beslissen welk type kledingkast het beste ‘past’ in deze ruimte.

Lees ook: 3 manieren om een frisse blik op je kledingstijl te krijgen

Iedereen mag zijn eigen kast samenstellen

Waar ik verder nog erg enthousiast over was heeft te maken met wat ik al eerder aangaf; ik wil géén standaard kledingkast. Gelukkig hoeft dat ook absoluut niet zo te zijn! Het is namelijk mogelijk om het uiterlijk en innerlijk (hierover straks meer)aan te passen naar mijn eigen wensen.

Persoonlijk is de walnoot-kleur mijn favoriet. Het geeft een warme uitstraling en ziet er chique uit in een slaapkamer. Door de spiegeldeuren kan ik direct zien of wat ik gepakt hebt staat, super! Er komt ook een grote hoeveelheid kleding in te hangen, maar gelukkig is het mogelijk om zelf de breedte van de kast te bepalen.

Klein tipje: Houd per (volwassen) persoon rekening met minimaal 150cm aan ‘kastruimte’. Beschik je over veel kleding zoals ik, dan is het aan te raden om minimaal 200cm te nemen als standaard. Een kast voor twee personen met veel kleding zal dus ongeveer 350-400cm zijn.

De kinderen waren juist weer enthousiast over de draaideurkasten. Daarbij is het ook een veel betere keuze voor kinderen; de breedte begint namelijk al bij 90cm. Dit is, in combinatie met een commode, ruim voldoende. Hier kunnen ze nog wel een aantal jaren mee vooruit. Sinds het hun kast is laat ik ze natuurlijk zelf de kleur, handgrepen en indeling bepalen.

Jeans, sneakers of jurkjes?

Zoals ik al eerder aangaf is het ook mogelijk om de interne indeling aan te passen. Gelukkig, want mijn kledingstijl is natuurlijk compleet anders dan die van mijn buurvrouw of vriendin. Nadat we de kledingkast online bij elkaar geklikt hadden was de laatste stap het aanpassen van de interne indeling.

Zodra ik op ‘Kies indeling’ klikte schrok ik even; wat ongelooflijk veel mogelijkheden! Van enkel hangrekken tot grotendeel legplanken en diverse combinaties. Wat ik zelf ook erg fijn vind zijn de lades onderin. Zo kan ik netjes mijn schoenen opruimen en hoef ik deze niet bij mijn schone kleding in de kast te zetten.

Laatste tip: Draag je voor je werk altijd rokjes, jurkjes of blousejes en heb je net als ik een hékel aan kreukels? Maak het jezelf dan gemakkelijk en kies voor grotendeels hangrekken. Hierdoor houd je je kleding kreukvrij en begin jij elke dag op je best!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. Jacqueline op 29 april 2019 om 07:37

    Minimaal 150 cm per persoon aan kastruimte? Ik dacht dat ik aardig wat kleding had, maar geloof niet dat we daaraan komen.

  2. Audrey op 1 mei 2019 om 16:52

    Ik heb mijn kledingkast ook bij Slaapkamerweb gekocht! Echt een topservice daar ook, inclusief het plaatsen. Ik heb er – samen met mijn vriend – een van 2 meter breed. Links planken en rechts 2 kledingroedes boven elkaar. Met een ladekast erbij hebben we nog ruim voldoende plek over.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje