Een jubelmomentje

Gisterenavond had ik een jubelmomentje. Ik heb ze wel vaker, maar dit keer vond ik het moment leuk genoeg om ook met jullie te delen. Ik heb namelijk de 500 likes gehaald op de Facebookpagina van Meisje Eigenwijsje! En ja, dat is voor mij echt een jubelmoment want nog niet al te lang geleden had ik nog niet eens de helft van dit aantal en dat bleef ook al maanden hetzelfde. Dat terwijl ik in de statistieken zie dat de meeste mensen toch via Facebook binnen komen (naast Google). 

Nu blog ik op de eerste plaats echt voor mezelf, maar ik geef toe.. Ik blog ook zeker voor de volgers. Daar ben ik heel eerlijk in. En dat is niet omdat ik daardoor wellicht van mijn hobby mijn werk kan maken. Nee dat zou een leuke bijkomstigheid zijn, maar daar draait het bij mij niet om. Ik vind het geweldig om steeds meer volgers te hebben omdat ik op die manier ook steeds meer mensen bereik met mijn persoonlijke verhalen. Het is niet voor niets dat ik heel open en eerlijk ben over mijn postnatale depressie. Ik wil het taboe doorbreken, ik wil anderen helpen.

Ik zie nu ook de laatste periode dat mijn blog echt aankomt. Ik krijg op regelmatige basis mailtjes of privé berichten van mensen dat ze mijn blog gevonden hebben en dat het hen zoveel geholpen heeft. Dát is waar ik het voor doe! Anderen helpen en zorg dragen voor anderen zit in mijn bloed, dat is iets wat ik automatisch doe en ook graag wil. En nu kan ik uit een negatief iets (mijn depressie) iets heel moois halen. Dat had ik vorig jaar echt niet durven dromen.

Daarom ben ik blij met elke extra like op Facebook, elke extra volger op Twitter en elke extra nieuwe bezoeker op mijn blog. Want dat betekent dat mijn verhalen gelezen worden. Dat mensen kunnen zien en lezen hoe het is als depressieve moeder. Mensen kunnen ook zien dat het, bij mij in ieder geval, niet alleen maar om de depressiviteit draait. Dat kan houvast geven, steun bieden.

Daarom dank jullie wel lieve lezers. Voor alle lieve schatten die me al vanaf het begin volgen. Alle bezoekers die in de loop van de maanden erbij zijn gekomen en alle mensen die nu voor het eerst mijn blog bezoeken. Dank je dat je de tijd hebt genomen!500-likes

PS. Mocht ik deze maand de 750 likes halen verloot ik maar liefst 2 shirtjes met opdruk naar keuze onder mijn Facebook likers.

13 reacties op “Een jubelmomentje

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *