Een jaarboek maken van de kinderen

Een jaarboek van de kinderen jaar 2022.

Met meer dan 30.000 foto’s op mijn telefoon waar ik doorgaans dus niks mee doe, behalve af en toe iets op social media zetten en op deze blog, wilde ik graag van het jaar 2022 een jaarboek maken. In de wereld van vandaag, waarin alles digitaal wordt vastgelegd, is het maken van een jaarboek een hele fijne manier om terug te gaan naar de basis. En herinneringen vast te leggen op een tastbare manier.

Waarom een jaarboek van de kinderen maken?

Een jaarboek maken van je kinderen is een geweldige manier om al die speciale momenten en mijlpalen die je door middel van foto’s hebt vastgelegd opnieuw te bekijken. Het is een creatieve en leuke manier om herinneringen te bewaren en te delen met vrienden en familie. En ik moet dus ook bekennen dat ik zelf echt heel slecht ben als het gaat om het maken van fotoboeken. Ik neem mezelf telkens voor om bijvoorbeeld van de vakantie een fotoboek te maken. En van de kinderen apart. Maar telkens komt het er niet van.

Echter met de hulp van de fotoboek software van BesteCanvas.nl is het me gelukt om een heel leuk jaarboek te maken van de kinderen over het jaar 2022. Om heel eerlijk te zijn vond ik dit ook veel makkelijker dan echt een fotoboek met specifieke mijlpalen bijvoorbeeld.

Tips voor het maken van een jaarboek

Natuurlijk ben ik geen expert in het maken van fotoalbums of van een jaarboek. Maar ik wil je toch een aantal tips geven voor het maken van een jaarboek. Vooral wanneer je stiekem net zoals ik er nooit de tijd voor neemt om een fotoalbum te maken.

Tip 1: Houd het simpel

Je kunt natuurlijk een jaarboek maken door daar een speciaal leeg album voor te kopen en daar diverse foto’s, herinneringen, entreekaartjes, enzovoort in te plakken. Daar moet dan natuurlijk ook nog bij geschreven worden en als je het echt goed aan wilt pakken maak je er een scrapbook achtig iets van. Superleuk! Dat maakt echter de drempel om te beginnen en/of het jaarboek af te maken ook enorm groot. Het kost je namelijk ontzettend veel werk en tijd en dus ligt jouw jaarboek van 2014 nog steeds onaf in de kast.

Houd het daarom simpel en ga voor digitaal. Je hebt de meeste foto’s waarschijnlijk op je telefoon staan dus hoe simpel is het dan om deze te gebruiken voor je jaarboek?! Tegenwoordig is het zo makkelijk om foto’s van je telefoon af te laten drukken, of je er nu een fotoalbum van wilt maken of je wilt een poster afdrukken. Waar je ook voor kiest, dat kan allemaal heel snel en simpel.

Tip 2: Verzamel foto’s per maand

Wanneer je van start gaat is het slim om per maand foto’s uit te kiezen op je telefoon en deze in een apart album op je telefoon te zetten. Ik maakte dus op mijn telefoon twaalf albums aan, van januari 2022 tot en met december 2022. Per maand bekeek ik dan in de agenda en qua feestdagen welke belangrijke gebeurtenissen er waren geweest en verzamelde daar dan de foto’s bij. Ook foto’s die niet perse ergens bij hoorde maar ik wel erg mooi of leuk vond zette ik dan in het desbetreffende album.

Tips voor het maken van een jaarboek - voorbeeld van een jaarboek.

Tip 3: Gebruik een template

Met de fotosoftware van BesteCanvas.nl kun je helemaal zelf bepalen hoe je achtergrond eruit ziet per bladzijde, echter vond ik het fijn om een standaard template te gebruiken. Er zijn zo’n 92 sjabloons om uit te kiezen dus er zit vast iets tussen wat bij jou/jullie past. Door een template te gebruiken scheelt je dat al een heleboel werk omdat de software dan alle achtergronden voor jou al invult.

Tip 4: Vergeet je perfectionisme

Ben je perfectionistisch van jezelf? Dit is voor mij heel herkenbaar. Toch wil ik je de tip geven om dat perfectionisme aan de kant te zetten. Want wat is je doel met het jaarboek? Dat je een mooi album hebt met daarin de leukste en mooiste foto’s van dat jaar? Voor mij was dat in ieder geval het belangrijkste. En daarom heb ik er ook geen specifieke data bijgezet en zitten ook niet alle foto’s helemaal precies op volgorde. Dit kwam namelijk beter uit qua indeling van de foto’s.

Op die manier blijf je het doel voor ogen houden en kost het je ook niet heel veel bloed zweet en tranen omdat het allemaal niet gaat zoals jij voor ogen hebt. Laat het dus los en maak gewoon een mooi album waar je kinderen (en jijzelf) blij van worden om in terug te bladeren.

Tip 5: Bestel en geniet

Heb je alle foto’s in het album gezet en is hij af? Dan rest je nog maar één ding en dat is bestellen. Ons jaarboek kwam al vrij snel binnen, veel sneller dan ik had verwacht en zowel ik als de kinderen waren er erg blij mee. Ik geloof dat onze dochter hem inmiddels al tien keer doorgebladerd heeft en telkens ziet ze weer iets wat ze de eerste keer niet gezien had. Of ze haalt een herinnering op aan de hand van een van de foto’s die erin staat.

De kinderen hebben me ook al gevraagd om van dit jaar een jaarboek te maken. Dus ik ben nu gewoon al bezig met bepaalde foto’s in albums te zetten op mijn telefoon. Dat scheelt me een heleboel werk volgend jaar!

Wil jij ook een jaarboek maken?

Of misschien wel een ander leuk gepersonaliseerd foto product? Dan heb ik nog iets heel leuks voor je.

Krijg meer dan 90% KORTING in totaal! Gebruik mijn code MEISJE10 en ontvang een EXTRA KORTING van 10% op alle bestellingen! Ga naar www.bestecanvas.nl en voer de code MEISJE10 in de winkelwagen in om je korting in te wisselen.

* Code kan meerdere keren gebruikt worden en is geldig tot 30 juni 2023

1 reactie op “Een jaarboek maken van de kinderen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *