Een jaar moeder

20140409_164953a

Gisteren een jaar geleden was het niet alleen de dag dat mijn lieve dochtertje jarig was en één jaar oud werd. Nee ik was ook een beetje jarig. Ik ben nu namelijk alweer een jaar moeder. Hoe ik vrijwel mijn hele leven geen kinderen wilde en nu alweer 366 dagen een enorme trotse moeder ben. Hoe raar kan het leven lopen.

Afgelopen jaar heeft heel veel ups en downs gehad. En ik moet zeggen, juist door alle dieptepunten ben ik me gaan beseffen dat ik misschien wel een geboren moeder ben. Ja, ik ben enorm onzeker of ik het allemaal wel goed doe en ja, ik maak fouten. Maar ik heb onvoorwaardelijke liefde voor mijn dochtertje en ik heb echt alles voor haar over. Op het moment leef ik ook echt voor haar, ik sta op voor haar en ga naar bed voor haar.

Dat is dan misschien niet helemaal goed, want ik moet ook echt aan mezelf denken, maar daar ben ik volop voor in de leer. Ook dat komt wel weer. Feit blijft dat ik me keer op keer weer besef dat het moederschap mijn leven echt heeft verrijkt. Ik had dit niet willen missen en nu zou ik het ook niet meer kunnen. Toen ons meisje in haar eerste levensdagen op het randje van de dood kwam te liggen had ik al dat extreme gevoel.

Het gevoel dat je jouw eigen leven wilt geven voor dat van je kind. Dat je niet meer zonder kunt, dat het moederschap voor een groot deel uitmaakt wie ik ben. Dat gevoel is iets wat je niet aan een ander kunt uitleggen, niet aan vrouwen zonder kinderen maar ook niet aan sommige vrouwen met kinderen. Ja ik ben nog steeds Nicole, een vrouw met haar eigen hobby’s, met vriendinnen, familie en een hele lieve man.  Maar ik ben bovenal mama. En dat neemt niemand me meer af.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Marieke op 7 maart 2015 om 09:15

  En wat voor moeder! x

 2. Jackelien op 7 maart 2015 om 10:19

  Een supermama!
  Deze mama en hele trotse oma is trots op jou en hoe je het doet!
  Liefde en aandacht en verzorging dat is wat kinderen nodig hebben en dat krijgt Fay volop!

 3. Rory op 7 maart 2015 om 10:34

  Prachtig Nicole! En zo is het maar net. Weg met alle oordelen (van anderen of van jezelf). Dit is hoe het is. Gefeliciteerd met Fay en ook met jouw jubileum:) 1 jaar moeder zijn!

 4. Tamara op 7 maart 2015 om 10:53

  En zo is het. Niemand pakt het meer af!

 5. Anita op 7 maart 2015 om 11:40

  Prachtig! En zo is het maar net, ben trots op je!

 6. Michelle op 7 maart 2015 om 13:34

  Mooi omschreven! Dat lijkt me een heel bijzonder gevoel..

 7. Henny op 7 maart 2015 om 22:23

  Mooi omschreven en nog heel veel mooie moederjaren gewenst. Geniet ervan!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje