Een half jaar ZZPer: hoe is het nu?

Een-half-jaar-ZZPer-hoe-is-het-nu

Afgelopen zondag bestond mijn bedrijf officieel een half jaar. Op 1 oktober 2017 schreef ik mijn bedrijf “Nicole Adelaars” in bij de Kamer van Koophandel. Ik had een vliegende start; een aantal mooie opdrachten als Virtual Assistant en ook via mijn blog stroomden de opdrachten binnen. Dat eerste kwartaal liep dus erg goed. Maar hoe is het nu? Na een half jaar?

Eerste kwartaal

Zoals ik in de intro al vertelde had ik echt een vliegende start. Nee ik verdiende geen duizenden euro’s, maar toch had ik een aantal goede en leuke opdrachten als Virtual Assistant. Daarnaast kreeg ik ook voor de blog veel aanvragen binnen. Nu bestaat mijn blog natuurlijk ook al een aantal jaar dus ik hoefde niet bij nul te beginnen. Dat scheelt heel veel.

Omdat het zo goed ging en ik mijn volledige focus op mijn bedrijf wilde leggen besloot ik om ontslag te nemen bij het bedrijf waar ik tot dan toe nog parttime werkte. Een gewaagde keuze, vooral omdat ik nog maar zo kort bezig was. Maar ik was (en ben) ervan overtuigd dat je echt je volledige focus op iets moet leggen wil het een succes worden.

Tweede kwartaal

Mijn besluit over het ontslag was al gemaakt, maar omdat ik het toch een behoorlijke stap vond heb ik pas begin februari ook werkelijk de stap genomen. Begin maart was mijn laatste werkdag en vanaf dat moment was ik dus ook fulltime zzp’er.

Toch liep het tweede kwartaal niet zoals ik had gehoopt. De opdrachten als virtual assistant liepen terug, er was zelfs een klant wat zich terug trok omdat ze haar bedrijf verkocht had. De nieuwe eigenaar wilde mijn diensten niet afnemen, dus daar ging de opdracht. Omdat ik ook nog steeds geen site had als virtual assistant liep ik er tegenaan dat ik opdrachten misliep omdat ik niets kon laten zien.

Ook voor mijn blog kwamen er een stuk minder aanvragen. De omzet die ik dus het tweede kwartaal maakte was de helft minder dan die van het eerste kwartaal.

Meer opdrachten & beter zichtbaar

Door de hulp van een Gort coach lukte het me in een paar dagen tijd alsnog een site online te zetten en dit zorgde ervoor dat mijn virtual assistant bedrijf een boost kreeg. Hij werd weer zichtbaar. Ook kreeg ik een tweetal nieuwe opdrachten van een oude klant. Super fijn, want dat betekent dat ze tevreden is over mijn werk.

Daarnaast ben ik een hele fijne samenwerking aangegaan met het kinderkledingmerk Lucky Leaf. Marloes en ik kennen elkaar via Instagram en hebben sindsdien best wat contact omdat we ook veel gemeen hebben. Zij zocht nog een virtual assistant en ik klanten šŸ˜‰ Voor haar ga ik de komende tijden de nieuwsbrieven en social media doen. Super leuk!

Ook voor de blog kreeg ik vanaf maart weer meer aanvragen en daar zaten hele leuke dingen bij. Zo ga ik voor MediaUkkies wat leuke artikelen schrijven en …

Hoe nu verder?

Ondanks dat het tweede kwartaal dus wat minder van start ging dan ik had gehoopt heb ik wel goede hoop voor de toekomst. Nu ik mijn eigen tijd kan indelen en volledige focus kan hebben op mijn bedrijf kan ik echt sprongen gaan maken. Er zijn nog veel dingen die in mijn hoofd broeien en ik heb energie en inspiratie voor tien. Dat gaat dus helemaal goed komen.

Komend weekend ga ik samen met een aantal andere bloggers een weekendje weg en daar zullen we elkaar ook gaan inspireren en helpen met onze eigen talenten. Super leuk zulke samenwerkingen en heel fijn om zulke collega’s te hebben. Want ook al ben ik een zzp’er, collega’s heb ik in overvloed!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

17 reacties

 1. Kelly Aarts op 2 april 2018 om 07:22

  Vind dit soort. blogs altijd superinteressanr om te lezen. Ook stoer dat je zo eerlijk durft te zijn. Heel veel succes de komende periode, maar komt vast allemaal goed!

  • Nicole op 3 april 2018 om 10:10

   Aah dank je voor je reactie, komt inderdaad helemaal goed!

 2. Merel op 2 april 2018 om 07:55

  Heb er ook zin. Weekendje gaat ons vast een boost geven!

  • Nicole op 3 april 2018 om 10:11

   Ja dat denk ik ook wel!

 3. MarjonS op 2 april 2018 om 08:06

  Nog altijd knap dat je deze stap gemaakt hebt. Zeker als je inkomsten wisselend zijn.
  Maar je inzet is echt goed als ik zo lees!

 4. Kimberly op 2 april 2018 om 09:18

  Je houdt de spanning er wel in qua samenwerkingen hĆØ met de …… Potverdikke ik wil meer weten! En Gort? Geen idee wat dat is ?

  • Nicole op 3 april 2018 om 10:12

   Over Gort coaching komt binnenkort nog wat online.. So stay tuned ?

 5. Saskia op 2 april 2018 om 09:33

  Vind het altijd leuk om dit te lezen, vooral aangezien ik zelf geen ZZP’er ben šŸ™‚ Tof hoor, dat je die stap hebt gemaakt, ik denk niet dat ik het zou kunnen.

  • Nicole op 3 april 2018 om 10:12

   Ik vond (en vind) het ook doodeng maar heb wel altijd geroepen iets voor mezelf te willen…

 6. Lodi op 2 april 2018 om 10:59

  Super dat je een half jaar geleden deze stap zette en knap dat je nu ook gestopt bent met het werk wat je erbij deed. Logische stap ook. Ik merk nu ik gestopt ben met mijn praktijk ik veel meer tijd en energie in het bloggen, maar ook redigeren van webteksten van anderen en andere projecten kan steken en ik hier super gelukkig van word! Het was en is een gok, ook bij jou! Maar je doet het toch maar even!

  • Nicole op 3 april 2018 om 10:13

   Ja heerlijk is dat he, iets doen waar je echt zoveel plezier uit haalt!

 7. mama van Dijk op 2 april 2018 om 11:59

  Heel tof. mooie stap. Heel veel goeds gewenst!

 8. Mamaplaneet op 2 april 2018 om 13:20

  Kanjer! Je schrijfstijl is ook heel fijn. Eerlijk en duidelijk. Als kersverse zzp-er vind ik dit zeker interessant om te lezen.

  • Nicole op 3 april 2018 om 10:13

   Oh wauw wat een lief compliment!

 9. Barbara op 2 april 2018 om 19:19

  Heel goed dat je hier open over schrijft, bij mij zit er een soortgelijke blog (met andere insteek) in de planning bij 3jarig bestaan Onlybyme volgende week. Ik ben mega trots op je en hoop echt dat je bedrijf een mega succes wordt. Zelf ben je al een topvrouw!

  • Nicole op 3 april 2018 om 10:13

   Dank je wel Barbara, echt lief van je.

 10. Marieke op 3 april 2018 om 19:35

  Je bent een stoere vrouw! Je doet het toch maar even. En je eerlijkheid siert je, Jij komt er wel. X

Laat een reactie achter

Ā© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje