Een gezonde keuze

AdvertisementAls het gaat om het opgroeien van onze kleine meid zijn er een aantal dingen die wij erg belangrijk vinden. Zo willen wij graag een gezonde keuze maken als het gaat om wat zij binnenkrijgt aan eten en drinken. Wij zullen daarin niet de enige ouders zijn die dit graag willen, want welke ouder wil nu geen gezonde kinderen? Wat wellicht wel anders is, is wat wij nu gezond vinden en wat wij belangrijk vinden.

Daarin zullen we wellicht verschillen met andere ouders maar dat is niet erg. Ik ben van mening dat iedere ouder voor zijn kind doet wat hem het beste lijkt. Ik heb dan ook geen oordeel over ouders die het anders aanpakken. Wel wil ik graag vertellen hoe wij het nu aanpakken en wat we van plan zijn in de toekomst.

Als het gaat om drinken krijg Fay flesvoeding (leestip: waarom geen borstvoeding) en daarnaast water en thee. We willen haar geen diksap of ranja geven. Daar zitten toch suikers in en zolang ze water en thee lekker vind, zien we ook niet in waarom we die zoetigheid moeten geven.alpro

Bol AlgemeenBol Algemeen

De flesvoeding geven we tot ze een jaar is en daarna willen we graag overstappen op Alpro Sojadrink +1 Complete Care. Zelf drinken we gewone koemelk maar als het gaat om yoghurt nemen we eigenlijk bijna altijd de Alpro Vanille of Naturel versie. Ik ben ook steeds bewuster bezig met wat ik eet en drink en daarom wil ik ook bewuster bezig zijn met wat onze dochter binnenkrijgt.

De Alpro Sojadrink + 1 Complete Care is een 100% plantaardige groeidrink met aangepaste voedingsstoffen voor kinderen vanaf 1 jaar. Vergeleken met andere complete care vloeibare dranken is dit product ook laag in suikers. Het fijne aan deze sojadrink is dat je het voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het is zowel warm als koud te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld bij de bereiding van een papje gebruiken, wanneer je pannenkoekjes maakt of gewoon in een beker bij de boterham!

Wat ik daarnaast ook erg prettig vind is dat het erg lang houdbaar is. Wij hebben nu een pak in huis en kunnen hem in principe bewaren tot aan juli 2015! Dat is niet nodig want over een maandje of 1,5 kunnen we dit al wel aan Fay geven.. Om te vieren dat Alpro Sojadrink +1 zich nu Complete Care mag noemen stelt Alpro maar liefst 1000 groeimeters beschikbaar! En ze zijn leuk hoor… alpro groeimeter

Hoe denk jij hierover? 

Logo Meisje Eigenwijsje - hond

10 reacties op “Een gezonde keuze

 • Oh wat ben ik blij hier iets over te lezen. Ik denk dat wij een beetje hetzelfde staan in keuze.
  Ons meisje krijgt dit ook en ze vind het heerlijk. Nu hoorde ik alleen weer van iemand dat er hormonen in zitten die weer slecht blijken te zijn.
  Overigens krijgt ze smorgens 1 glas melk en savonds 1 glas yoghurt. Gewoon omdat ik zelf nog niet goed weet hoe en wat. Als ze ouder is wil ik ook andere plantaardige melk gaan proberen

 • Iedereen heeft tegenwoordig overal een mening over omdat ze ergens dit of dat gehoord of gelezen hebben. Er zal ook zeker iemand zijn die iets tegen soja heeft. Wat je zegt, ieder zijn eigen ding. Mij lijkt het het belangrijkste om je goed te voelen bij de keuzes die jij/jullie voor je kindje maken. Zelf drink en eet ik trouwens dagelijks producten van Alpro. Heerlijk! Ik heb daardoor minder last van mijn buik dan wanneer ik melk drink of yoghurt eet.

 • Ik heb gehoord dat Alpro / soya in het algemeen helemaal neit zo gezond is als wordt beweerd…. maarja, wat is er tegenwoordig nog wél echt gezond he? Dat verschilt elk jaar, geloof ik 😉

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Dat verschilt inderdaad elke keer weer. Vind het dan ook moeilijk hoor want ook wetenschappelijke onderzoeken spreken elkaar tegen…

 • Mijn oudste zoontje bleek overgevoelig voor koemelk, hij kreeg er eczeem van, dus toen hij 1 jaar was ben ik ook overgestapt op sojamelk. Ik werd inderdaad ook gewezen op de negatieve gevolgen die soja kan hebben, dus heb me daar toen even in verdiept. Ik ben daar toch wel van geschrokken. Het valt vast mee als je er niet veel van gebruikt, maar ik nam toch liever het zekere voor het onzekere en ben ermee gestopt. Hij drinkt nu nog steeds rijstemelk en vindt het heerlijk. Hij drinkt het ook bijna alleen door de thee. Maar inderdaad, ieder zijn eigen, er zitten toch overal wel nadelen aan! Als je alles weet kun je bijna niks meer eten of drinken.

 • Hier rijstmelk en ook geen koemelk idd. Water en thee, thats it. Olivia vraagt vaak om een glaasje water en drinkt het met smaak weg, soms met wwn citroentje erin. Als wij haar een slok van onze verse sap aanbieden, zegt ze vaak nee haha omdat ze de kleur niet herkent 😉

 • Ooh ik wist niet dat dat bestond voor de allerkleinsten!
  Wij zijn hier met 2 allergisch aan koemelkeiwit.
  Onze oudste was vroeger zelfs ook aan soja allergisch… dus toen was het rijstemelk.
  In soja zit inderdaad meer vet en suiker, maar ach ja… wat dan nog 😉
  Ze zitten hier allemaal onder gewicht (mama niet LOL) dus …

 • Dit topic dateert al van een paar jaar geleden, maar ik wilde toch nog even reageren, in de hoop dat jullie dit lezen. Over rijstmelk wordt nu gezegd dat het schadelijk kan zijn voor kinderen onder de vijf en daarvan ben ik erg geschrokken. Nu vroeg ik me af: hoe staan jullie daar in? En merken jullie iets van eventuele nadelige gevolgen bij jullie kinderen, bijv pigmentafwijkingen of vertraagde vetverbranding?
  Hoop van jullie te horen!

  • Ik ben bang dat niemand van de reageerders dit meer zal lezen. Ik wel natuurlijk.
   Zelf ben ik vrij snel toch overgestapt op koemelk. Dit omdat mijn dochter rijstmelk echt niet dronk.
   Gaf haar eens wat slokjes van mijn eigen melk en die beker ging snel op. Kan je er dus niet mee helpen helaas!

 • Hoi Nicole, dank je voor je antwoord. Veel heeft die van mij er destijds ook niet van gehad, dus het zal wel loslopen. Maar toch wel vervelend om achteraf te lezen dat het niet zo goed is.

Reageren is niet mogelijk.