Een fotoalbum van Fay en Milo

Vorige week belde de pakketbezorger aan met een wel heel bijzonder pakketje. Namelijk een fotoalbum van Fay en Milo samen. Aangezien ik zoveel lieve en mooie foto’s van die twee samen heb leek het me wel mooi om daar dus een album van te maken. Meestal doe je zoiets van een heel jaar, maar aangezien ik van hetfotoalbum.nl een tegoed had gekregen deed ik het nu al. En waarom ook niet?

Mijn eerste fotoalbum van de kinderen

Als het gaat om fotoboeken ben ik echt enorm laks geweest de afgelopen jaren. Voordat ik kinderen had maakte ik het liefst overal een fotoalbum van. Vooral onze vakanties waren populair, maar natuurlijk ook onze bruiloft en die van de huwelijksreis. Ik begon vrijwel direct na de gebeurtenis aan zo’n (online) album en binnen no time kon ik het aan iedereen laten zien. Tijdens de zwangerschap van mijn dochter begon ik heel ijverig aan Project Life, maar door de depressie bleef het liggen.

Uiteindelijk besloot ik om er ook niet verder mee te gaan en om het te houden bij het maken van digitale fotoalbums die ik af en toe laat afdrukken. Echter kwam daar dus ook niks van. Tot afgelopen periode dus. Dit fotoalbum is dus het allereerste album van de kinderen. Maar… ik heb de smaak wel te pakken!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hardcover fotoboek

Als het gaat om fotoboeken heb je natuurlijk vele soorten en maten. Je hebt ze met een harde omslag, een zachte en natuurlijk ook met een ringband. Zelf kies ik het liefste voor een hardcover fotoboek en als het even kan ook met foto op de kaft. Dit is eigenlijk altijd wel mogelijk, al betaal je dan vaak wel een iets hogere prijs.

schermafbeelding hetfotoalbum hardcover fotoboek

Wat ik zelf ook het mooiste vind is een vierkant fotoboek. Eigenlijk zijn al mijn fotoboeken vierkant dus ook dit keer koos ik hiervoor. Ik ging voor de grootste maat 30×30, maar je kunt natuurlijk ook kleiner kiezen.

Online- en offline software

Ik heb mijn fotoalbum dus gemaakt bij hetfotoalbum.nl waar je kunt kiezen tussen een online- of offline software. Omdat een offline programma mij het veiligste leek en zij dit ook aanraden heb ik hun programma gedownload. Het programma zelf is heel gebruiksvriendelijk en je hoeft echt geen verstand te hebben van dit soort dingen om er gebruik van te kunnen maken. Het wijst zichzelf eigenlijk, al zit er ook een hulpprogramma bij voor wanneer je het niet snapt.

hardcover fotoboek review

Wat me wel tegenviel was de weinig keuzes die je hebt qua achtergrond, kaders, plaatjes, enzovoort. Het is allemaal vrij basic en niet zo uitgebreid. Aan de ene kant is dat ook niet echt nodig, want de foto’s zijn vaak al voldoende. Maar soms is het wel leuk om een bladzijde iets op te vrolijken of te decoreren. Wel kun je heel veel spelen met je foto’s qua aantallen, hoeken, tekst erbij, enzovoort.

Het resultaat

Het bestellen van je fotoalbum gaat zodra hij klaar is heel makkelijk. Je stopt hem in je winkelmandje, rekent af en daarna gaat hij uploaden. Bij mij kwam er een foutmelding bij het uploaden dus ik belde naar de klantenservice. Geen wachtrij of bandje, nee gewoon direct iemand die opneemt. Hoe fijn is dat. Ik legde aan hem uit wat voor een fout ik te zien kreeg en hij kwam vrijwel direct met de oplossing. Na het opnieuw opstarten van de computer kon ik het album alsnog verzenden en een paar dagen later werd hij dus afgeleverd.

fotoalbum hardcover fotoboek kinderen

En hij is zo mooi! Ik ben super blij met dit prachtige fotoalbum die ik het liefste natuurlijk helemaal wil laten zien. Maar ik houd het toch maar even bij slechts een aantal sneakpeaks. Het enige wat ik jammer vind is dat hij niet helemaal plat blijft liggen. Dat heb ik bij mijn andere fotoboeken wel en vind ik toch iets fijner.

fotoboek twee kinderen fotoboek review

Maar al met al ben ik dik tevreden over hetfotoalbum.nl, zowel over het maken van het boek, de klantenservice als het resultaat!