Een eigen stijl qua kleding?

Vroeger wilde ik nooit jurken dragen. Ik was echt een tomboy die het liefst alleen in spijkerbroek met trui rond liep. Met de kleur roze hoefde je dan ook zeker niet bij mij aan te komen. Dat is door de jaren heen overigens wel veranderd. Ik draag inmiddels juist heel graag jurken, alhoewel je me nog steeds niet snel in een rok ziet. En ook roze vind ik tegenwoordig een mooie kleur. Toch kan ik niet zeggen dat ik echt een eigen stijl heb qua kleding.

Niet mooi

Ik weet vooral heel erg goed wat ik niet mooi vind. Vaak moet ik dan ook erg wennen aan nieuwe modetrends. Zoals nu bijvoorbeeld de flared broeken weer helemaal in zin. Mij zul je hier echt niet zo snel in zien. En dus ook mijn dochter niet want ik vind het gewoon echt niet mooi. Grote kans trouwens wel dat ik het over een langere tijd wel kan waarderen. Meestal wanneer het weer uit de mode raakt.

Mode wel interessant

Ondanks dat ik dus eigenlijk helemaal geen idee van mode heb vind ik het wel interessant. Ik neus dan ook met veel plezier op verschillende webshops rond en ben erg nieuwsgierig naar de fashion in andere landen. Zo vond ik op deze pagina een overzicht van verschillende modesteden.

Zo leerde ik dat de Brazilianen qua werkkleding vrij streng zijn. De mannen moeten altijd een stropdas dragen en dames een broekpak of mantelpakje. Terwijl het in Amerika vooral aan de branche ligt waarin je werkt en je dus wat meer modieuze vrijheid hebt. Sowieso het verschil tussen de verschillende landen vind ik fascinerend. Als ik het dan vergelijk met mijn eigen kledingstijl dan ligt mijn smaak en stijl vooral bij de Zweden en Amerikanen. Wat ik zo tof aan de Zweedse mode vind is dat zij heel erg van basic houden, maar ze hun schoeisel wel zo opvallend mogelijk willen.

Daarnaast is ook het kleurrijke van de Brazilianen wel iets waar ik van houd. Al moet ik toegeven dat ik zelf niet zo snel iets kleurrijks aan durf te trekken. Meestal verstop ik mezelf toch in donkere kleuren. Wel begin ik nu af en toe te experimenteren met kleuren zoals rood, lichtblauw en ik heb zelfs witte items in huis. Ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Eigen stijl

Stiekem begin ik dus steeds meer een eigen stijl te ontwikkelen. En ik leer ook steeds meer over wat wel en niet kan. Wat vooral het belangrijkste is bij het creëren van een eigen stijl is dat je dingen uitprobeert. Soms moet je gewoon voor nieuwe dingen durven gaan en kijken hoe het uitpakt.

Heb jij een eigen stijl?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *