Een dag uit het leven van een dreumes

Ik heb de titel een aantal dagen geleden aangepast. Er stond namelijk eerst “een dag uit het leven van een (bijna) dreumes. Maar ik las bij Linda van Mamaliefde een artikel over wanneer je kindje nu eigenlijk een dreumes is en besefte me dat onze baby al geen baby meer is! Ik kon serieus bij alle signalen die Linda omschreef een vinkje zetten. Oh help……

Maar goed, deze blog van vandaag gaat niet over het hoe of waarom en of ik dat leuk vind of niet. Maar ik wilde jullie een typische dag laten ervaren van mijn klein baby dreumesje.

*TRINGGG* De wekker van mijn man gaat. De afgelopen weken ligt Fay tussen ons in de halve nacht dus zodra de wekker gaat vlijt ze zich nog even tegen papa aan. (Dit is meestal tussen 5 en 6 uur in de ochtend)

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zo rond 7 uur ga ik zelf mn bed uit en slaapt de kleine meid nog rustig door. Ik ga wel telkens kijken aangezien ze dus in ons bed ligt. Zou ik haar verplaatsen dan is ze gelijk wakker en niet te genieten haha. Rond een uur of negen (op het moment dat ik dit typ is het 9.16 en slaapt ze nog steeds) wordt mevrouw wakker. Ze wil dan als eerste lekker spelen samen. Heerlijk over me heen klauteren, de fiep aan mama aanbieden maar zodra ik hem wil pakken lacht ze en stopt hem in haar eigen mond. Ze kruipt als een gek weg en wil dat ik haar pak. Ook dit is weer gieren lachen brullen!

Dan naar beneden waar we enthousiast begroet worden door onze hond Lucky: jeeeh mijn speelkameraadje is er! Fay speelt lekker met Lucky en ik kan op dat moment een boterham voor haar smeren en de fles klaar maken. Ze is dol op boterhammen en het gaat er dan ook altijd goed in.IMG_1352

Na het ontbijt is het speeltijd, ze kruipt de hele kamer rond. Sjeest achter het konijn aan en pakt allerlei dingen van tafel die niet mogen. Het grappige is (nou ja grappig haha) dat ze dan met een ondeugend koppie naar me kijkt en nee schud voor ze het pakt. Normaal gesproken zou ze rond een uur of half 11 gaan slapen maar dat doet ze sinds kort niet meer..

In plaats daarvan krijgt ze een stuk fruit rond die tijd. We zouden eigenlijk visite krijgen maar die is helaas ziek. Daarom zet ik maar een muziekje op en dansen we de kamer door. Zelf kan ze ook heel goed dansen, echt mooi om te zien. Bij elk deuntje begint ze al!

Middageten doen we samen. Ik vind dat echt zo gezellig en zij ook. Wel is ze van het uitdelen. Hapje voor Fay, stukje voor het konijn. Hapje voor Fay, mama ook? Nee? Dan stukje voor de hond. Na het eten krijgt ze een snoetepoetser en veegt ze zelf haar mond af. Echt heel grappig om te zien, gisteren wilde ze ook mama haar mond poetsen.

Onze dreumes is echt heel goed in zelf spelen, dat is ook wat ze veel doet. Zelf spelen of met de hond. Uiteraard ga ik tussendoor ook met haar spelen. Samen een boekje lezen of muziek maken. Maar ze vindt het toch het leukste nu om op ontdekkingstocht te gaan. Zodra de keukendeur ook maar een kiertje openstaat zit ze in de keuken  en speelt ze met het water uit de hondenbak. Oeps!IMG_2636

Dit keer is papa vroeg klaar met werken in verband met stakingen dus we gaan met zijn drietjes het dorp in.  Fay is heerlijk gemutst en zwaait naar iedereen die langsloopt. Ook vertelt ze hele verhalen en trekt ze dus zoals altijd heel veel bekijks. Wanneer we thuis komen staat oma op de stoep. YES! Weer iemand die ik kan vermaken denkt Fay op zo’n moment volgens mij.

Wel brengen we haar na een klein kwartiertje naar bed, ook al wil ze dit niet. Ze heeft haar slaap hard nodig. Na enig tegenstrubbeling valt ze toch snel in slaap.

We maken haar wakker zodra het avondeten klaar is en ze eet gezellig mee. Ik heb een ovenschotel gemaakt en dat gaat er bij haar sowieso goed in. Af en toe weigert ze gevoerd te worden (klinkt ook zo raar) en pakt ze de vork zelf vast. Dit doet ze al erg goed en die paar dingetjes die eraf vallen worden naderhand toch wel door de hond opgegeten.IMG_2677

Na het eten willen wij de boel opruimen dus zetten we, heel verkeerd, babytv aan. Ze vindt dit echt super leuk maar blijft niet de hele tijd zitten kijken hoor. Nee daarvoor is het een wiebelkont, die kan niet stilzitten! Zo af en toe gaat ze tegen het tv kastje staan om te kijken maar daarna sjeest ze weer de kamer door om herrie te maken met de kooi van het konijn.

Als we klaar zijn met opruimen gaat papa lekker met haar spelen. Hij kruipt haar achterna en zij giebelt de andere kant op. Deze avond heeft hij een Carnavals verplichting (raad van elf) dus ga ik samen met haar naar boven om in bed nog lekker te knuffelen en spelen. Daar krijgt ze ook haar laatste fles.

Ze heeft erg veel moeite met inslapen dus ga ik samen met haar even liggen. Zodra ze dan slaapt wil ik haar in haar eigen bed leggen. Helaas val ik zelf ook in slaap!!

10 reacties op “Een dag uit het leven van een dreumes

Reageren is niet mogelijk.