Een dag (thuis)werken in Hotel Mariënhage Eindhoven

thuiswerken in hotel

Vanaf aanstaande maandag mogen de basisscholen weer volledig open. Het is dan bijna drie maanden geleden dat ze officieel dicht moesten en je als moeder 24/7 met je kinderen was. En alhoewel ik dol ben op mijn kinderen en geniet van de qualitytime was het thuiswerken met twee kinderen echt pittig. Daarom was ik zo blij met het initiatief van VoorDeThuiswerkers.nl. Op deze website kun je namelijk voor een dag een hotelkamer huren. Even een dag geen kinderen om je heen en volle bak aan de slag met je werk. In een tijd als deze echt een must.

Via de website kon ik heel makkelijk zien welke hotels hier in de buurt kamers verhuurden om te werken en zo kwam ik bij Hotel Mariënhage in Eindhoven. Een paradijselijk hotel gevestigd in het oude klooster Mariënhage. In dit hotel kun je een “werkkamer” boeken waar je al vanaf 7 uur in de ochtend terecht kunt én tot 22 uur mag doorwerken. Ideaal, vooral wanneer je net als ik een vroege vogel bent (lees: uitslapen is geschrapt uit mijn woordenboek sinds ik kinderen heb). Mijn eerste boeking kon helaas niet doorgaan omdat ik zelf gruwelijk verkouden was. Maar op 21 mei was het eindelijk zover. Om één minuut over 7 arriveerde ik in het centrum van Eindhoven bij Hotel Mariënhage.

Werken in een hotel

Het grootste voordeel van werken in een hotelkamer in plaats van in je eigen huis is dat er amper afleiding is. Geen huishoudelijke taken die loeren. Geen postbode die aanbelt met een pakketje voor de buurvrouw. Geen kinderen die toch liever mama hebben terwijl papa naast ze op de bank zit. Alleen maar rust. De enige afleiding is het bed wat lonkt. Maar daar had ik, op een kort moment na, weinig moeite mee. Ik had namelijk een doel. En pas als ik mijn doel bereikt had mocht ik weer weg uit de kamer.

VoorDeThuiswerkers.nl

Het platform VoorDeThuiswerkers is ontstaan tijdens de corona crisis om thuiswerkers de mogelijkheid te bieden om in alle rust te werken in een lege hotelkamer. Voor veel thuiswerkers is het door omstandigheden niet of moeilijk thuis te werken. Gelukkig zijn er ook een hoop hotels met lege kamers die deze mensen laagdrempelig willen werken. De hotelkamers worden voor een relatief lage prijs aangeboden en zo kun je dus een dag lang buitenshuis werken.

Een kamer boeken werkt ook heel erg makkelijk. Op de site van VoorDeThuiswerkers vind je een kaart van Nederland waarop je het hotel naar keuze kunt uitzoeken. Je zoemt in op je eigen regio en ziet door de pinnetjes precies welke hotels eraan mee doen. De voorwaarden en prijzen verschillen per hotel dus op die manier kun je het hotel kiezen wat precies bij jou past. Op het moment dat ik zelf op zoek ging naar een hotel waren er slechts twee hotels in Eindhoven die aangesloten waren. Inmiddels zijn dat er al vijf. Dit platform groeit dus met de dag.

Hotel Mariënhage

De reden dat ik zelf voor dit hotel koos en niet voor het andere hotel waren vooral de verruimde tijden waarop ik kon werken. Veel hotels hanteren kantoor tijden of je kunt er sowieso pas na 8 of 9 uur terecht. En aangezien ik juist altijd vroeg wakker ben wilde ik graag vroeg beginnen. Ik had ook echt geen mooier of bijzonderder hotel uit kunnen kiezen. Dit hotel is namelijk net nieuw, maar juist helemaal verweven in het verleden. Een hotel in een oud klooster, hoe indrukwekkend en mooi is dat.

Ze hadden voor mij ook echt de perfecte kamer uitgekozen. Namelijk Blue Virgin. Mijn lievelingskleur. De kamer zelf was erg mooi, er was zelfs een zitje voor het grote raam zodat je kunt genieten van het uitzicht. Daar heb ik dan ook zeker even gezeten om mijn gedachten op orde te krijgen. Daarnaast stond er dus ook een bureau in de kamer met een stoel en een koffiezetapparaat. Daar kwam overigens heerlijke koffie uit. Wel echt een must tijdens zo’n dag. Het enige nadeel van de kamer was de stoel waar ik op moest zitten. Ik ben niet zo groot en kon dus niet met mijn voeten bij de vloer als ik erop zat. Geen fijne stoel voor mij dus om een hele dag op te werken.

Overnachten

Nadat ik een halve dag (nou ja, zo’n 5 uur) had gewerkt besloot ik om weer naar huis te gaan. Wel met een beetje pijn in mijn hart want dit hotel heeft mijn hart gestolen. De vriendelijke receptionist. De kamer die werkelijk prachtig is. Het bed wat lekker ligt. De locatie van het hotel waarbij je de deur uit loopt, een straat oversteekt en direct in het centrum bent. Maar bovenal vind ik de historie van het hotel of de plek waar het hotel gebouwd is gewoonweg prachtig. Ik zou dan ook zeker aanraden om hier eens een dagje te werken of zelf om te overnachten. Ze hebben diverse thema’s qua kamers dus ook als je niet zo van blauw houdt is er ook voor jou iets. Ook zijn de kamers in verschillende groottes en kun je zelfs met zijn vieren in een kamer overnachten.

Ik zie mezelf hier zeker nog wel eens terug komen. Of dat nu voor een dagje werken is, om gezellig op hun terras buiten te lunchen of omdat ik een overnachtingsplek zoek na een Guus Meeuwis concert.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *