Een budgetvriendelijke truc: maak je eigen geraspte kaas

bespaar op boodschappen zelf geraspte kaas maken

Als je dol bent op geraspte kaas en de prijzen in de supermarkt in de gaten heb gehouden, weet je waarschijnlijk hoe prijzig tegenwoordig is om het kant-en-klaar te kopen. En dat terwijl het eigenlijk heel simpel is om je eigen geraspte kaas te maken. Niet alleen bespaar je geld, maar je kunt ook genieten van de smaak en textuur van vers geraspte kaas in je favoriete gerechten. Het maken van je eigen geraspte kaas is gemakkelijker dan je denkt en vereist slechts een eenvoudig hulpmiddel. In dit artikel zal ik je laten zien hoe je thuis verschillende soorten kaas kunt raspen en bewaren, en waarom het de moeite waard is om deze budgetvriendelijke truc eens uit te proberen.

Van zakjes geraspte kaas naar zelf geraspte kaas maken

Tot enkele maanden geleden kocht ik altijd zakjes geraspte kaas in de supermarkt. Wij zijn stiekem veelverbruikers als het gaat om kaas door en op onze gerechten. We konden dan ook zo een zakje van 250 of 300 gram op onze quiche of door onze pasta gooien. Gebruikten we niet het hele zakje dan konden we de rest weggooien omdat het snel schimmelt. Voorheen betekende dit dat je tussen de €2 en €2,50 aan kaas door je gerecht gooide (of weg gooide). Tegenwoordig kun je daar zo anderhalve euro of meer bij optellen.

Juist omdat de prijzen zo omhoog aan het schieten waren besloot ik om zelf eens geraspte kaas te maken. Ik had nog de Magic Super Slicer, 3-in-1 Multisnijder staan – ongebruikt – en sneed een stuk van een blok kaas af om deze eens uit te testen. Je kunt geraspte kaas natuurlijk ook maken met een doodgewone rasp. Echter vond ik dit zelf dus niet echt heel fijn voor wanneer je harde kaas gebruikt. Een gewone rasp vind ik dan wel weer fijn voor parmezaanse kaas bijvoorbeeld. Dat is veel fijner en daarbij hoef je niet zo’n kracht te zetten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De Magic Super Slicer

De Magic Super Slicer is een 3-in-1 multisnijder. Er zitten namelijk drie opzetstukken bij die elk een eigen functie hebben. De snij drum is goed voor het snijden van dunne plakjes komkommer, courgette of aardappel. De fijne drum is er juist voor de geraspte kaas, maar ook voor noten, chocolade of koekjes. En de grove rasp is er dan weer voor bijvoorbeeld de wortel julienne te snijden.

zelf geraspte kaas maken met magic super slicer

Wij hebben het apparaat eigenlijk alleen nog maar voor de geraspte kaas gebruikt. We kopen speciaal daarvoor een blok kaas van 1 kg voor €8.99. En daarmee kunnen we wel even vooruit. We raspen telkens alleen de hoeveelheid die we nodig hebben. Of wanneer we weten dat we een paar dagen na elkaar geraspte kaas gebruiken dan vullen we een grote bak. Ik merk dat we nu veel spaarzamer omgaan met de geraspte kaas plus het scheelt gewoon echt veel geld doordat we het nu zelf maken.

De Magic Super Slicer is erg handig in gebruik. Voor gebruik zet je hem vast met de siliconen antislip zuignap. Dan duw je de kaas via de schacht naar beneden (met de meegeleverde stamper) en door aan de hendel te draaien wordt de kaas geraspt. Alle onderdelen zijn ook weer heel makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. De RVS onderdelen kunnen in de vaatwasser maar de plastic onderdelen moeten met de hand worden afgewassen. De vaatwasser kan de plastic onderdelen namelijk vervormen. Dat hebben wij aan den lijve ondervonden.

Dit apparaat zorgt voor zoveel gemak, ik ben er ontzettend blij mee. Je kunt de Magic Super Slicer kopen via Orangeshop.eu voor slechts €14,95.

1 reactie op “Een budgetvriendelijke truc: maak je eigen geraspte kaas

Reageren is niet mogelijk.