Een betere weerstand met de sapjes van Sapje

Mijn weerstand kon wel een boost gebruiken. Ik was eind augustus al voor het eerst verkouden en die verkoudheid bleef ook een beetje aanhouden. Tijd om mijn weerstand dus een boost te geven. Dat deed ik onder andere al door vaker te gaan wandelen en toch wat meer fruit en groente te eten. Maar ik voelde aan alles dat ik net wat meer hulp nodig had dan dat. Daarom was ik ook erg blij toen Sapje op mijn pad kwam. In deze blog vertel ik je over je weerstand en over het bedrijf Sapje. Ook vertel ik je wat ik van hun weerstand box vind.

Over Sapje

Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. Hun sapjes bestaan voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Met een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewier voegen ze extra smaak en gezonde voedingsstoffen toe. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Daarnaast leveren ze hun sapjes diepgevroren in een glazen fles. Deze flessen zijn gemaakt van gerecycled glas en zorgt ervoor dat de sapjes langer vers blijven en de voedingsstoffen beter behouden worden.

Detox of weerstand

Je weerstand is door het hele jaar heen belangrijk. Het lijkt echter wel zo te zijn dat je in de koudere maanden zoals de herfst en de winter sneller ziek wordt. En je weerstand dus ook minder is. Dat komt doorgaans doordat we in die koudere periodes meer met elkaar binnen zitten en de kans dus groter is dat virussen en bacteriën worden overgedragen. Daarnaast zijn in de herfst- en wintermaanden de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal voor deze bacteriën en virussen om te overleven. Waardoor ze dus ook in grote getallen aanwezig zijn. Ook moet je lichaam veel harder werken om warm te blijven waardoor je weerstand niet optimaal is.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarom koos ik er niet voor om een detox te doen maar om de weerstand box uit te testen. Overigens is zo’n detox met sapjes zeker aan te raden. Ik heb dat in het verleden ook eens gedaan. Maar nu ging het mij echt om de weerstand.

De weerstand box

In de weerstand box vind je vijf verschillende soorten groentesappen en drie shotjes uit het assortiment van Sapje. De sappen en shotjes zijn zo geselecteerd dat de juiste hoeveelheden vitaminen, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem ondersteunen erin zitten. Denk daarbij aan onder andere vitamine C, vitamine A en koper. Het verschil met deze sapjes en andere voedingssupplementen is dat er hier geen onnatuurlijke toevoegingen inzitten. Het is 100% puur en biologisch.

De volgende biologische groentesapjes en shotjes zitten in de weerstand box:

  • Detox, bevat o.a. meer dan 100% van de RI van de vitamines K en C en calcium. Bevat bovendien choline, dat de reinigende werking van je lever ondersteunt. Aangezien ik eerder al een sap detox heb gedaan (bij een andere leverancier) was ik bevooroordeeld. Mijn ervaring met die sapkuur was minder prettig omdat de sapjes allemaal echt heel vies waren. Het effect was goed, maar de sapjes niet. Gelukkig voor mij viel het daardoor juist heel erg tegen. Ik zeg niet dat ik dit sapje het lekkerst vind, maar hij is goed te drinken.

  • Recharge, een mix van minstens 10 verschillende seizoensgebonden groene (blad)groenten, met o.a. meer dan 100% van de RI van vitamine K, mooie hoeveelheden van de vitamines A & C en de mineralen kalium, ijzer, koper, mangaan en jodium. Dit sapje vond ik eigenlijk vrij lekker. Het is echt een hele boost aan diverse vitaminen en mineralen die je binnen krijgt en ik dronk hem ook zo weg.
  • Reboot, een sapje met meer dan 100% van de RI van de vitamines C en K en mangaan. Hier zit onder andere bleekselderij sap in wat echt heel goed voor je immuunsysteem is. Ik vond hem ook wel lekker, ongeveer net zo lekker als de recharge.
  • Sunny, een sapje met gele biet en paprika met meer dan 100% van de RI van vitamine C en ook mooie hoeveelheden vitamine A, vitamine K, koper, kalium en mangaan. Dit is echt een van mijn favoriete sapjes. Hij oogt ook een stuk lekkerder en dat helpt wellicht ook wel mee.

  • Immunity, een pittig en krachtig gembershotje bomvol vitamine C en andere antioxidanten. Ik heb al eens eerder gembershotjes gedronken en net zoals de vorige keren vond ik het best pittig. Gelukkig is een slotje slechts twee slokken en dan heb je het op. Ik heb bij dit shotje echt nog een flink glas water erachteraan gedronken.
  • Antioxidant, een friszuur shotje op basis van verschillende soorten wilde bessen en granaatappel. Rijk aan antioxidanten zoals vitamine C en E. Dit shotje is vrij zuur, maar wel een stuk makkelijker te drinken dan de antioxidant. Echt heel lekker is het niet, maar ook dit keer zijn het slechts twee slokken voor een flinke boost.
  • Kick, verkwikkend kurkumasapje vol antioxidanten, zoals vitamine C en koper, die je lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen. Ik vond het jammer dat er maar twee flesjes van de Kick in de box zaten. Ook dit vind ik een vrij lekker sapje en deze zou ik graag meer willen drinken.
  • Power, een krachtig tomatensapje. Rijk aan onder andere vitamine A, C, K en foliumzuur, jodium, koper, kalium, en nog veel meer. Samen met de Sunny vind ik dit een van de lekkerste stapjes. Ik houd wel van een beetje pit en dat zit er zeker in dit sapje.

Mijn mening over de weerstand box van Sapje

De sapjes vielen alles behalve tegen. Ik heb echt het idee dat mijn weerstand een goede boost heeft gekregen. En de sapjes waren over het algemeen ook heel goed te drinken. Wel moest ik er regelmatig even met een lepeltje in roeren omdat er anders veel bezinksel onder in het glas lag. En dat bezinksel is juist het gezonde deel van de groentesap.

Het enige wat ik zelf wel vind ontbreken aan de box is bleekselderij sap. In de Reboot zit wel bleekselderij maar dat is slechts een klein onderdeel ervan. Dus de Support had ik ook graag in het pakket gezien. Gelukkig heb ik nu zulke fijne ervaringen met deze flesjes van Sapje dat ik hem gewoon zelf ga bestellen. Samen met een aantal sapjes uit de weerstand box en aangevuld met de diverse soepjes en shotjes die er ook allemaal nog zijn. Want ik wil helemaal niet stoppen met het drinken van deze sapjes.