Een beestenboel

Ik ben aan het aftellen. Niet voor een leuk event of voor vakantie. Nee ik ben juist aan het aftellen tot er een vakantie afgelopen is. Totdat de vakantie van mijn ouders afgelopen is, om wat specifieker te zijn. Niet dat ik het hen niet gun om lekker weg te zijn, nee integendeel.. Ze verdienen het echt! Daarom passen wij ook op hun huis, tuin en beestenboel. En juist dat laatste is waar het hem in zit.

Hun beestenboel

De beestenboel van mijn ouders bestaat onder andere uit een vijver met vissen. Die vissen moeten natuurlijk ook eten, maar dat is nooit het probleem. Want dat vindt Fay enorm leuk om te doen. Het liefst de hele dag door. Wel moet de vijver ook bijgehouden worden anders is hij niet zo helder meer. Dus 1x in de zoveel dagen moet de pomp en filter schoongespoten worden. Ook de planten eromheen hebben natuurlijk water nodig, vooral als het zo’n weer is als gisterenIMG_6234Daarnaast hebben ze ook nog 5 kippen. Daarvan krijgen we natuurlijk eieren, wat erg lekker is.. Maar ze maken ook een boel vuiligheid. Plus met het warme weer moet je zorgen dat het voedsel en het water genoeg aanwezig is. Ook is er een kip broeds dus 1x per dag plukt mijn man haar van d’r stok af en zet haar even buiten zodat ze kan eten en drinken en de benen kan strekken! Maar het leukste komt nog.. Mijn ouders hebben ook 6 honden! Ja je leest het goed.. ZES!! IMG_7580 IMG_7585

Nu wonen mijn ouders niet in een normaal rijtjeshuis maar hebben ze een vrijstaande bungalow met een redelijk grote tuin. En ik moet toegeven, van die 6 honden zijn er 3 grote en 3 kleine. En dan bedoel ik echt klein. Chihuahua klein. En twee van die chihuahua’s zijn puppy’s. Maar dat maakt de boel juist een beetje lastiger, want puppy’s moet je nog opvoeden.IMG_7578 IMG_7589

Onze beestenboel

Naast de beestenboel die zij dus hebben, hebben wij ook nog een aantal huisdieren rondlopen. Twee golden retrievers, waarvan eentje nog een pup is.. Ik denk dat hij nu in de kleuterperiode zit haha. En dan ook nog een konijn. Een huiskonijn dus die loopt gewoon tussen de honden in. Super leuk is dat. Ook voor Fay want die is dol op haar diertjes zoals je wel weet inmiddels.

Dat allemaal bij elkaar loopt nu dus rond in het huis en de tuin van mijn ouders. En het is zwaar. Enorm zwaar! Gelukkig niet de hele dag, want er zijn momenten dat de puppy’s nog moeten slapen en dat doen ze in hun bench. Het scheelt ook als Fay slaapt want dan kan ik al mijn aandacht richten op de honden. Wat ook nodig is. Want er zitten een paar deugnieten bij. Het lukt me dan ook niet om altijd alles te zien. Waardoor ze wel eens dingetjes kapot maken of ergens beginnen te graven wat niet mag!

Toch is het meer genieten dan dat het zwaar is… Vooral momenten zoals je hieronder ziet koester ik enorm en zorgen voor de grootste glimlach op mijn gezicht! IMG_6268Hebben jullie huisdieren?

 

18 reacties op “Een beestenboel

 • Wel gezellig zo’n mini kinderboerderij maar kan het begrijpen dat je de verzorging op een gegeven moment zat bent. Daarom hebben wij maar 1 kat en is die het grootste deel van de dag buiten.

 • Heerlijk zeg! Wij zijn thuis nooit verder gekomen dan een vogel, een cavia en een konijn. Lijkt me heerlijk om al die dieren om je heen te hebben.

 • Wat een drukte! Maar wel heel gezellig en zeker ook leuk voor Fay. Wij hebben een Bordeaux dog die denkt dat ze met 50 kilo nog op schoot kan. Één hond dus en dat is meer dan zat, haha.

 • Ik kan me voorstellen dat het zwaar is ja. Wij hebben 3 honden, 2 kippen en een baardagaam. En dat vind ik ook wel genoeg haha. Ik doe er weinig aan trouwens hoor, de honden verzorg ik mee maar de rest is voor Daphne haha.

 • Ik heb wel eens een logeerhondje gehad en dat vond ik best leuk. Maar 6?? Wij vinden dat de kat al teveel troep achter laat en te lastig is 😉 Succes ermee!

 • Jaaa leuk, wij hadden vroeger thuis 2 honden, 7 cavia’s en 5 kippen. Nu alleen maar 3 cavia’s 2 katten en 3 kinderen ?. Liefs

 • Haha, ik heb deze blog met een glimlach gelezen. De foto van Fay is priceless! Wij hebben een hond en een kat. In april kregen we de hond van vrienden 3 weken te logeren en dat was een reu. Onze hond, een teef, werd na 3 dagen loops, echt een enorme toestand. Ik was blij dat onze vrienden weer terugkwamen van vakantie.

 • Het is idd een gezellige maar drukke boel daar 🙂 Zoals je weet hebben wij Louie, Basset Artésien Normand (Franse Basset), pup van bijna een half jaar. Hij is nu op een punt dat hij de bank ontdekt heeft en er elk moment van de dag naartoe gaat. Wij willen dat hij er pas opgaat als er een kleed op ligt en als hij volgroeid is. Met zijn lange rug en korte poten moeten we uitkijken dat hij er niet afspringt nu namelijk. Hele kluif nu maar niets vergeleken bij jouw beestenboel van nu 😉

 • Wat een prachtige Golden Retrievers hebben ze zeg. Daar zou mijn hond een bijna een beetje jaloers van worden. 😉
  Ik heb een konijn en een hond (ook een Golden Retriever :-))
  Liefs

 • Ooooh wat een beestenboel inderdaad! Jeetje, en ik twijfel al of we 1 hond moeten nemen… haha!
  En wat leuk beschreven hoe dan zo’n dag eruit ziet. Maar begrijp ik het dan goed dat je in het huis van je ouders verblijft om de beesten te verzorgen? Wij hebben alleen nog vissen en een kip. Nadat de poezen overleden zij hebben we maar even niks terug genomen. Drie peuters maken al genoeg rommel 😉 haha! Maar ik mis het wel hoor, zeker als ik dit dan lees.

 • Klinkt heel fijn en gezellig. Wat een super toffe foto ook, die laatste. Het plezier straalt ervan af 🙂

  Wij hebben zelf 2 katten en ben echt gek op ze

 • Wat een geweldige dolle boel (ik zou gek worden hihi), maar tja, je ouders mogen wat blij zijn met jullie dat je wil oppassen, want wat moeten ze anders hihi… Dat worden dure pensionkosten hihi… neem aan dat jullie andersom ook jullie beesten die kant op mogen “gooien” als jullie weg willen?
  Groetjes uit Asten!

Reageren is niet mogelijk.