Een beestenboel

IMG_6277

Ik ben aan het aftellen. Niet voor een leuk event of voor vakantie. Nee ik ben juist aan het aftellen tot er een vakantie afgelopen is. Totdat de vakantie van mijn ouders afgelopen is, om wat specifieker te zijn. Niet dat ik het hen niet gun om lekker weg te zijn, nee integendeel.. Ze verdienen het echt! Daarom passen wij ook op hun huis, tuin en beestenboel. En juist dat laatste is waar het hem in zit.

Hun beestenboel

De beestenboel van mijn ouders bestaat onder andere uit een vijver met vissen. Die vissen moeten natuurlijk ook eten, maar dat is nooit het probleem. Want dat vindt Fay enorm leuk om te doen. Het liefst de hele dag door. Wel moet de vijver ook bijgehouden worden anders is hij niet zo helder meer. Dus 1x in de zoveel dagen moet de pomp en filter schoongespoten worden. Ook de planten eromheen hebben natuurlijk water nodig, vooral als het zo’n weer is als gisterenIMG_6234Daarnaast hebben ze ook nog 5 kippen. Daarvan krijgen we natuurlijk eieren, wat erg lekker is.. Maar ze maken ook een boel vuiligheid. Plus met het warme weer moet je zorgen dat het voedsel en het water genoeg aanwezig is. Ook is er een kip broeds dus 1x per dag plukt mijn man haar van d’r stok af en zet haar even buiten zodat ze kan eten en drinken en de benen kan strekken! Maar het leukste komt nog.. Mijn ouders hebben ook 6 honden! Ja je leest het goed.. ZES!! IMG_7580 IMG_7585

Nu wonen mijn ouders niet in een normaal rijtjeshuis maar hebben ze een vrijstaande bungalow met een redelijk grote tuin. En ik moet toegeven, van die 6 honden zijn er 3 grote en 3 kleine. En dan bedoel ik echt klein. Chihuahua klein. En twee van die chihuahua’s zijn puppy’s. Maar dat maakt de boel juist een beetje lastiger, want puppy’s moet je nog opvoeden.IMG_7578 IMG_7589

Onze beestenboel

Naast de beestenboel die zij dus hebben, hebben wij ook nog een aantal huisdieren rondlopen. Twee golden retrievers, waarvan eentje nog een pup is.. Ik denk dat hij nu in de kleuterperiode zit haha. En dan ook nog een konijn. Een huiskonijn dus die loopt gewoon tussen de honden in. Super leuk is dat. Ook voor Fay want die is dol op haar diertjes zoals je wel weet inmiddels.

Dat allemaal bij elkaar loopt nu dus rond in het huis en de tuin van mijn ouders. En het is zwaar. Enorm zwaar! Gelukkig niet de hele dag, want er zijn momenten dat de puppy’s nog moeten slapen en dat doen ze in hun bench. Het scheelt ook als Fay slaapt want dan kan ik al mijn aandacht richten op de honden. Wat ook nodig is. Want er zitten een paar deugnieten bij. Het lukt me dan ook niet om altijd alles te zien. Waardoor ze wel eens dingetjes kapot maken of ergens beginnen te graven wat niet mag!

Toch is het meer genieten dan dat het zwaar is… Vooral momenten zoals je hieronder ziet koester ik enorm en zorgen voor de grootste glimlach op mijn gezicht! IMG_6268Hebben jullie huisdieren?

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. Thea van Galen op 4 augustus 2015 om 08:26

  heerlijk zo’n beestenboel! I love it!
  Wij hadden vroeger kippen, vissen, en een konijn!

 2. Linda op 4 augustus 2015 om 08:48

  Wel gezellig zo’n mini kinderboerderij maar kan het begrijpen dat je de verzorging op een gegeven moment zat bent. Daarom hebben wij maar 1 kat en is die het grootste deel van de dag buiten.

 3. Marion op 4 augustus 2015 om 09:05

  Heerlijk zeg! Wij zijn thuis nooit verder gekomen dan een vogel, een cavia en een konijn. Lijkt me heerlijk om al die dieren om je heen te hebben.

 4. Lifesabout op 4 augustus 2015 om 09:20

  Wat een drukte! Maar wel heel gezellig en zeker ook leuk voor Fay. Wij hebben een Bordeaux dog die denkt dat ze met 50 kilo nog op schoot kan. Één hond dus en dat is meer dan zat, haha.

 5. Patricia Schmitz-Heres op 4 augustus 2015 om 09:41

  Ik kan me voorstellen dat het zwaar is ja. Wij hebben 3 honden, 2 kippen en een baardagaam. En dat vind ik ook wel genoeg haha. Ik doe er weinig aan trouwens hoor, de honden verzorg ik mee maar de rest is voor Daphne haha.

 6. Lilian op 4 augustus 2015 om 09:45

  Ik heb wel eens een logeerhondje gehad en dat vond ik best leuk. Maar 6?? Wij vinden dat de kat al teveel troep achter laat en te lastig is 😉 Succes ermee!

 7. Vlijtig Liesje op 4 augustus 2015 om 09:51

  Wij hebben een kat. En ik overweeg al een paar jaar een hond. Maar ik durf de stap niet zo goed te zetten.

 8. Maai op 4 augustus 2015 om 09:58

  Jaaa leuk, wij hadden vroeger thuis 2 honden, 7 cavia’s en 5 kippen. Nu alleen maar 3 cavia’s 2 katten en 3 kinderen ?. Liefs

 9. Karen op 4 augustus 2015 om 10:01

  Haha, ik heb deze blog met een glimlach gelezen. De foto van Fay is priceless! Wij hebben een hond en een kat. In april kregen we de hond van vrienden 3 weken te logeren en dat was een reu. Onze hond, een teef, werd na 3 dagen loops, echt een enorme toestand. Ik was blij dat onze vrienden weer terugkwamen van vakantie.

 10. Anita op 4 augustus 2015 om 10:54

  Het is idd een gezellige maar drukke boel daar 🙂 Zoals je weet hebben wij Louie, Basset Artésien Normand (Franse Basset), pup van bijna een half jaar. Hij is nu op een punt dat hij de bank ontdekt heeft en er elk moment van de dag naartoe gaat. Wij willen dat hij er pas opgaat als er een kleed op ligt en als hij volgroeid is. Met zijn lange rug en korte poten moeten we uitkijken dat hij er niet afspringt nu namelijk. Hele kluif nu maar niets vergeleken bij jouw beestenboel van nu 😉

 11. Jenn op 4 augustus 2015 om 11:53

  Heerlijk zo’n beestenboel! Wij hebben zes konijnen en twee goudvissen 🙂

 12. Kim op 4 augustus 2015 om 14:48

  Wat een prachtige Golden Retrievers hebben ze zeg. Daar zou mijn hond een bijna een beetje jaloers van worden. 😉
  Ik heb een konijn en een hond (ook een Golden Retriever :-))
  Liefs

 13. Bianca op 4 augustus 2015 om 19:01

  Ooooh wat een beestenboel inderdaad! Jeetje, en ik twijfel al of we 1 hond moeten nemen… haha!
  En wat leuk beschreven hoe dan zo’n dag eruit ziet. Maar begrijp ik het dan goed dat je in het huis van je ouders verblijft om de beesten te verzorgen? Wij hebben alleen nog vissen en een kip. Nadat de poezen overleden zij hebben we maar even niks terug genomen. Drie peuters maken al genoeg rommel 😉 haha! Maar ik mis het wel hoor, zeker als ik dit dan lees.

 14. Evelien op 4 augustus 2015 om 20:04

  Dat is inderdaad een beestenboel. Wel gezellig, maar het lijkt me inderdaad ook behoorlijk zwaar.

 15. Sas op 4 augustus 2015 om 20:42

  Klinkt heel fijn en gezellig. Wat een super toffe foto ook, die laatste. Het plezier straalt ervan af 🙂

  Wij hebben zelf 2 katten en ben echt gek op ze

 16. Barbara op 5 augustus 2015 om 08:39

  Wat een geweldige dolle boel (ik zou gek worden hihi), maar tja, je ouders mogen wat blij zijn met jullie dat je wil oppassen, want wat moeten ze anders hihi… Dat worden dure pensionkosten hihi… neem aan dat jullie andersom ook jullie beesten die kant op mogen “gooien” als jullie weg willen?
  Groetjes uit Asten!

 17. Insoon op 21 augustus 2015 om 09:27

  Oh, dat is inderdaad best pittig met zo’n beestenboel! Zitten jullie die tijd dan in het huis van je ouders, of rij je elke dag heen en weer?

  Zelf heb ik 2 konijnen die lekker los op het balkon rondhuppelen 😉

  ps: mijn blog is verhuisd naar http://koreandutchgirl.wordpress.com

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 augustus 2015 om 09:47

   Wij zaten drie weken bij hen..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje