Edelstenen als steuntje in de rug

Sinds lange tijd ben ik me enorm aan het verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en alles wat erbij komt kijken. Tijdens deze verdieping ben ik onder andere met essentiële oliën in aanraking gekomen, maar ook met edelstenen. Het mooie hieraan vind ik dat ik ‘vroeger’ dit soort dingen vooral als zweverig zag, misschien zelfs als onzin. Maar dat ik er nu heel erg voor open sta. Ik ben meer nieuwsgierig van aard en vind het erg interessant om me hierin te verdiepen. Uit ervaring weet ik inmiddels dat de oliën mij helpen met een steuntje in de rug, maar edelstenen kunnen je dus ook net dat steuntje geven wat je nodig hebt.

Edelstenen als hulpmiddel

Edelstenen zijn mooi om te zien. Dat was voor mij in eerste instantie ook de reden om wat stenen in huis te halen. Maar waar begin je mee? Hoe kies je een edelsteen uit? Puur op uiterlijk? Of kijk je ook verder? Omdat ik graag verder wilde kijken maar niet zo goed wist waar te beginnen kwam ik bij Dyona uit. Dyona wordt gerund door Elise (eigenaar), Milou (medewerker) en Pip (kantoorhond) en is een webwinkel met geweldig mooie werkzame edelstenen en ook cursussen hierover.

Op de website van Dyona kun je over elke edelsteen terug vinden wat de werking is en waar het een fijne hulpmiddel bij is. Ik vroeg aan Elise om voor mij een pakketje samen te stellen aan de hand van een aantal ‘issues’ waar ik tegenaan loop. Ik gaf aan dat ik erg bezig ben met persoonlijke ontwikkeling, het vinden van rust in de chaos. Zelfliefde en zelfvertrouwen is ook iets waar ik erg mee bezig ben omdat ik mezelf altijd klein heb laten houden. Daarnaast heb ik ook regelmatig hoofdpijn en heb ik ontdekt dat ik onder andere hoogsensitief ben en ambivert. Aan de hand hiervan is er een pakket voor mij samengesteld.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verschillende edelstenen met diverse werkingen

Tijdens het uitpakken van mijn edelstenen pakket was ik euforisch. Naast dat het natuurlijk vooral fijn is dat het ondersteunend kan werken zijn edelstenen gewoon prachtig. En de een na de andere mooie steen kwam tevoorschijn. Ik zal hieronder laten zien welke stenen ik ontving en waarom ik deze kreeg.

Lees ook: Essentiële oliën? Ik gebruik ze elke dag!

Bergkristal met goethiet

Deze zuivere en neutrale steen ondersteunt je bij zelfreflectie en zorgt voor inzicht. Dit is iets waar ik natuurlijk heel erg mee bezig ben en dan is het goed om deze steen in huis te hebben zodat ik helder kan nadenken. Ik moet ook zeggen dat deze steen ook echt Eye-candy is. De kinderen bewonderen hem dagelijks en zodra ik de woonkamer binnen kom is het ook de eerste steen die ik zie.

Fluorietschijf

Fluoriet komt in vele kleuren en vormen. Ik ontving een prachtige schijf met daarin zowel groen als paars. Deze schijf helpt bij het gevoel om gezien te worden. Iets wat als rode draad in mijn leven heeft gespeeld en soms nog speelt. Verder staat fluoriet ook bekend om de anti-straling eigenschappen. Wanneer je veel werkt met elektrische apparaten (waaronder dus ook je laptop en mobiel) is dit een goede steen om naast je te hebben liggen. Verder vergroot de steen ook je zelfvertrouwen en versterkt het de concentratie.

Rode jaspishanger

Ik was erg blij met mijn rode jaspishanger. Ik draag graag edelstenen bij me, maar dat is soms lastig. Heb je een hanger dan kun je hem dus de hele dag bij je dragen zonder dat je er ‘last’ van hebt zoals bijvoorbeeld in een broekzak. De rode jaspis staat erom bekend dat hij aardend werkt. Hij zet je met beide benen op de grond en ondersteunt je wanneer je teveel in je hoofd zit. Hij is dus erg fijn voor wanneer je veel piekert (Guilty!) en hoofdpijn hebt.

Tijdens mijn verdere onderzoek naar de rode jaspis kwam ik er ook achter dat hij helpt bij slaapproblemen. Bijvoorbeeld wanneer je niet goed kunt inslapen of ook tijdens je slaap teveel in je hoofd zit. Dit is iets wat ik heel erg herken. Je kunt de rode jaspis dan op je nachtkastje leggen of zelfs onder het matras bij het voeteneind.

Carneool

Deze steen viel me direct op! Hij ligt lekker in de hand en heeft prachtige vurige kleuren. De vurige uitstraling van deze steen zegt eigenlijk ook alles voor wat hij voor je kan doen. De steen geeft je zelfvertrouwen en zelfliefde. Hij staat voor passe en kracht. Laat jezelf zien, wie je werkelijk bent!

Hematietkwarts hart

De hematietkwarts is een steen met zowel bergkristal als hematiet waarbij de hematiet het de rode kleur geeft. Deze hartvormige steen staat erom bekend om balans te brengen. Ook zorgt de steen voor negatieve invloeden waar je vanaf wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eigenschappen waar je niet blij mee bent zoals onzekerheid. Ook deze steen vind ik prettig om bij me te houden, in de hand wanneer ik bijvoorbeeld iets doe wat ik spannend vind of gewoon in mijn broekzak of tas die ik bij me draag.

Seleniet hart

Met dit prachtige oranje hart ben ik extra voorzicht. Hij is zo mooi in vorm dat ik al snel bang ben dat hij kapot gaat. Ook moet ik toegeven dat ik het moeilijk vind om hem goed te plaatsen. Bij me dragen daar is hij te groot voor maar waar en hoe leg/zet ik hem neer? Bij deze seleniet steen gaat het allemaal om persoonlijke ontwikkeling en meer inzicht en ondersteuning bij HSP. Omdat ik dus hoogsensitief ben is dit de ideale steen om de rust, balans en vrede in jezelf en de omgeving terug te vinden.

Palo santo armband

Je kent de Palo Santo misschien wel als het heilige hout. Dit hout wordt al honderden jaren gebruikt bij rituele zegeningen en zuiveringen. Je hebt het misschien wel eens ooit gezien bij meditaties of bij het zuiveren van een huis. Ik kreeg echter geen houten stokjes Palo Santo, maar een armband gemaakt van dit hout. Door dit bij me te dragen ondersteund het mijn spirituele ontwikkeling. Wel moet ik toegeven dat de armband voor mijn pols te strak zit en ik hem dus eigenlijk niet gebruik. Ik kon ook niet ontdekken of het voor kinderen geschikt is anders had ik hem aan mijn dochter gegeven.

Olieroller Forest

Deze olieroller heeft amandelolie, den, bergamot, jasmijn, jeneverbes en tijgeroog als ingrediënten. Deze combinatie werkt aardend en ondersteund ook bij HSP. Hij is erg geschikt voor wanneer je bijvoorbeeld veel onrust ervaart of wat meer in je eigen kracht wil gaan staan. De geur van de olie doet denken aan het bos, vandaar de naam. Ik moet toegeven dat ik deze geur te weinig gebruik. Ik heb natuurlijk al mijn andere rollers, oliën en sprays en dat zit inmiddels zo in mijn systeem dat ik vaak vergeet om deze te gebruiken.

Calciet trio

Als laatste ontving ik ook een calciet trio. Calciet is een kalksteensoort en dus ook erg kwetsbaar. Ondanks de kwetsbaarheid zijn het wel hele fijne stenen met mooie werkingen. Ook zijn ze geschikt voor kinderen. Ik moet dan ook toegeven dat ik de blauwe steen op de slaapkamer van mijn dochter heb liggen. Blauwe calciet straalt namelijk rust en kalmte uit en helpt daardoor dus ook bij het slapen.

Ben je meer op zoek naar een steen die je opvrolijkt en energie heeft? Dan is de oranje calciet iets voor je. Deze steen werd voor mij uitgekozen om zo de energie in huis te verbeteren, maar ook om neerslachtige stemmingen de baas te worden. De groene calciet heeft de energie van de natuur bij zich en ondersteunt je onder andere bij het loslaten.

Al met al heb ik echt prachtige dingen mogen ontvangen. Ik zet zo langzamerhand de diverse stenen steeds meer in voor zowel mezelf als de rest van het gezin. Ook ben ik aan het kijken naar diverse hangers en andere stenen ter aanvulling. Want nu ik een begin heb gemaakt en me er meer in aan het verdiepen ben kan ik niet uitsluiten dat er meer besteld gaat worden.

Heb jij edelstenen in huis? Zo ja, welke?