Echt liefde bestaat!

image

Vroeger droomde ik over echte liefde en geloofde ik in de ware. Maar dan wordt je ouder, krijg je relaties en telkens wanneer deze overgaan denk je ‘echte liefde bestaat niet’. Toch zag ik het om me heen, mijn ouders zijn een goede voorbeeld van echte liefde tussen twee mensen. Dat gaf me hoop. En maar goed ook. Want echte liefde bestaat.

Geen geluk in de liefde

Tot mijn 26e heb ik niet veel geluk in de liefde gehad. Naast alle scharrels dates die ik gehad heb en pogingen die er gedaan zijn heb ik drie relaties gehad. Mijn allereerste echte liefde is sowieso een verhaal apart, maar laten we het erop houden dat ik vanaf mijn 18e tot aan mijn 25e ofzo stiekem nog verkikkerd op hem was. Nou ja, ik denk dat het niet echt stiekem was. Maar ik probeerde het te verdringen wat soms een hele tijd lukte (vooral als ik in een relatie zat) en dan weer een hele poos niet.

Daarna kwam er een vriend waarvan ik achteraf gewoon echt niet snap dat ik daar ooit verliefd op ben geweest. Eigenlijk vraag ik me ook af of het wel liefde was of dat ik het gewoon erg fijn vond om een vriend te hebben. Vooral omdat ik toen ook middenin een depressie zat. Dat die relatie niet erg prettig is geëindigd daar schreef ik al een keer over. Dan vriend nummer 3. In principe weinig mis mee behalve dan dat hij out of the blue het uitmaakte. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom, maar dat maakt ook niets meer uit.

Echte liefde bestaat toch!

Want op mijn 26e kreeg ik ‘verkering’ met Bart. En Bart is, zoals jullie wellicht wel weten, de man waarmee ik drie jaar geleden getrouwd ben. En de vader van onze prachtige dochter. In de vijf jaar dat we samen zijn en de drie jaar dat we getrouwd zijn hebben we al een heleboel meegemaakt samen. Dingen waarbij een ander wellicht had gezegd ‘dit trek ik niet’. Maar ondanks al die tegenslagen of misschien juist wel dankzij al die tegenslagen, zijn we sterker dan ooit en weten we heel erg zeker dat we bij elkaar horen. Zonder de brede schouders van mijn man en zijn vermogen om niet alleen fulltime te werken, maar ook nog het grootste gedeelte van het huishouden op zich te nemen, had ik het niet gered de afgelopen twee jaar.

image

Nu we weer een beetje in rustiger vaarwater komen en ik me zowel psychisch als lichamelijk een stuk beter en fitter voel wordt het tijd om weer nader tot elkaar te komen. Ik wil niet zeggen dat we langs elkaar hebben geleefd maar veel ging wel op de automatische piloot. En vooral ook met veel pieken en dalen. Mede daarom ben ik super blij met het weekendje weg wat we over een tijdje met zijn tweetjes hebben. Even vier dagen lang alleen oog voor elkaar en alle stress en zorgen achter ons laten.

Geloof jij in echte en ware liefde?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

39 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 3 augustus 2016 om 06:19

  Ja ik geloof daar wel in.

 2. Leonie van Mil op 3 augustus 2016 om 07:10

  Heel mooi! En wat een lieve foto van jullie beide

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:17

   Dank je, is wel een oude hoor, uit 2013!

 3. IJlien op 3 augustus 2016 om 07:39

  Ohh wat een heerlijk liefdevolle blogpost! Wat fijn dat Bart zo’n ongelofelijk goede steun voor je is, een man waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen! Gelukkig ben ik ook gezegend met zo’n lot uit de loterij <3

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:18

   Ja echt he! Heb wel eens een vriendje gehad die niet zo’n voorbeeld was haha..

   • IJlien op 4 augustus 2016 om 08:48

    Haha oh daar heb ik er ook nog wel 1 van in de aanbieding 😛

 4. Charlotte op 3 augustus 2016 om 07:45

  Ah wat mooi, en wat een leuke foto van jullie samen!

 5. Nicole op 3 augustus 2016 om 08:19

  Nee ik geloof niet in één ware. Dat zou ook lastig zijn als die van jou dan net in Amerika woont ofzo. Kun je lang zoeken. Ik geloof dat je iemand uitkiest van wie je denkt dat dat op dat moment de juiste persoon is. En een relatie is gewoon heel hard werken daarna.

  • Nicole op 3 augustus 2016 om 08:38

   Ik heb het ook niet over ‘de ware’, maar over echte liefde. En dat is iets heel anders naar mijn idee. 😉

 6. Janske op 3 augustus 2016 om 08:45

  Ik geloof wel in echte liefde en ook in of je voor elkaar bestemd bent….Misschien hopeloos romantisch. ..maar het voelt voor mij echt alsof ik al 11,5 jaar samen ben met mijn soulmate… en inderdaad samen door dik en dun gaan. ..

  Fijn dat het zo goed voelt en heerlijk om straks even helemaal samen te zijn met elkaar. ..geniet maar fijn van elkaar!

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:20

   Ja ik kijk daar echt naar uit!

 7. Volgmama op 3 augustus 2016 om 08:47

  Heel mooi geschreven. Ik wens jullie al het geluk <3

 8. Lilian op 3 augustus 2016 om 09:28

  Wat een leuke foto van jullie samen!

  Ik las laatst in de Quest dat liefde toch vooral iets biologisch is 😉 Maar ik had vroeger nooit durven hopen dat ik zo’n leuke man zou treffen, dus ik snap wat je bedoelt 😉

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:21

   Gelukkig dat je me snapt 😉

 9. Monique op 3 augustus 2016 om 09:37

  Wat mooi geschreven Nicole! Zo te lezen heb jij echt een topvent. Moet je zuinig op zijn! Heerlijk dat jullie binnenkort een lang weekend weg kunnen met z’n tweetjes.

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:21

   Ja ik ben een bofkont!

 10. Anita op 3 augustus 2016 om 09:44

  Er even samen tussenuit is heerlijk! In moeilijke tijden kan je dichter naar elkaar toegroeien en dat bewijzen jullie maar weer. Ik geloof zeker in echte liefde en met mijn ware man ben ik dan ook alweer 9 jaar samen.

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:21

   Ja jij hebt ook een gouden!

 11. Nesrin op 3 augustus 2016 om 13:10

  Ik geloof zeer zeker in ware liefde. Ik geloof in soulmates en ik geloof dat ik mijn soulmate heb gevonden. Ik dank iets of iemand op mijn blote knieen dat ik samen mag zijn met mijn man, de enige man wat mij betreft die mij gelukkig maakt en kan maken.

  Mooi geschreven Nicole. Hartje voor jullie!

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:22

   Ahhh dank je wel lieve Nesrin!

 12. Sas op 3 augustus 2016 om 13:55

  Ik geloof zeker in ware liefde. Ik heb de mijne alweer 9 jaar lang aan mijn zijde. Ik geloof ook stellig in op elk potje past een deksel… Of meerdere deksels. Mooie en liefdevolle post dit, en die laatste foto van jullie<3333

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:24

   Dank je wel.. Vind die foto ook erg schattig, is wel al een oude maar niet minder mooi daardoor. En de liefde die je ziet is er nog steeds!

 13. Kleine Prinses op 3 augustus 2016 om 17:34

  mooi!

 14. Els op 3 augustus 2016 om 18:44

  Heel mooi! Ik geloof ook in echte ware liefde. Ik geloof ook dat ik deze gevonden heb :-).

 15. Cindy - levenalsmama.nl op 3 augustus 2016 om 20:03

  Wat heerlijk om er eventjes samen tussenuit te gaan. Een fijn vooruitzicht! En wat mooi om te lezen dat je echt ware liefde hebt gevonden. Ik geloof daar ook in, ik heb de mijne ook gevonden! (Oh en die foto van jullie samen is echt heel erg mooi!)

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:27

   Ja nog een paar weekjes wachten en dan echt genieten!

 16. Jessica op 3 augustus 2016 om 21:18

  Wauw wat schrijf je hier vol liefde over. Ontzettend mooi om te lezen. Ja ware liefde bestaat, en daar ben ik 4 jaar mee samen waarvan 2 getrouwd!

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:30

   Ahh mooi om te lezen!

 17. Fleur op 3 augustus 2016 om 22:41

  Zeker! Ik ben al 21 jaar samen met mijn ware liefde! We zijn niet getrouwd maar dat maakt voor ons geen verschil. We hebben uiteraard veel meegemaakt en hebben 2 pracht dochters.
  Geniet lekker van jullie weekendje weg, Het is altijd goed om af en toe even echt tijd voor elkaar te maken. Wij gaan zaterdag lekker een dagje naar Rotterdam; filmpje pakken en dan een hapje eten

  • Nicole op 4 augustus 2016 om 00:29

   Ooh wauw wat lang al! Kom ik aan met mijn 5 jaar hihi.. En lekker dat dagje Rotterdam, veel plezier alvast!

 18. Karen op 4 augustus 2016 om 07:30

  Vrouw wat word ik blij van die foto! <3 Mooi verhaal!

 19. Jenn op 5 augustus 2016 om 13:21

  Ja, ik geloof zeker in ware liefde, ik heb de mijne ook gevonden hoor! Heel mooi en lief geschreven!

 20. Kelly op 5 augustus 2016 om 13:53

  Wat mooi! En wat heerlijk dat je binnenkort lekker een weekendje met zn 2tjes gaat doen. Even lekker qualitytime, moet ik ook echt weer eens doen met mn vent… De bioscoop hebben we zelfs al 3 jaar niet meer gezien hahahah

 21. Sheila op 5 augustus 2016 om 16:06

  Ja, natuurlijk. Het is toch ook een feit dat echte liefde bestaat? Je ziet het constant om je heen. Mensen die na 60 jaar huwelijk nog net zo liefdevol naar elkaar kijken bijvoorbeeld. Of een partner die nog steeds voor je gaat, ondanks dat de ander is getroffen met een slopende ziekte. Echte liefde is geen punt van discussie. De ware vinden is een ander verhaal. Daar schrijf je ook niet over. Want dat lukt niet iedereen, geloof ik. Maar echte liefde, bestaat zeker. Als je zelf niet het geluk hebt om het mee te mogen maken, wil het niet zeggen dat het niet bestaat.

  Wat dat betreft heb ik het geweldig getroffen met mijn man. Binnen 3 weken woonden we samen en 4 jaar later zijn we getrouwd. Inmiddels zijn we alweer 9 jaar getrouwd. Echte liefde is er nog steeds, ondanks dat ik nu ook een relatie heb met een andere man. Dat doet niets af aan de liefde die ik voel voor mijn eigen man. Het is een luxe om echte liefde te ervaren. En ik vind het mooi om te lezen dat jij dit ook ervaart.

 22. Anne - Simple Thoughts op 7 augustus 2016 om 13:04

  Wat mooi geschreven! Natuurlijk geloof ik in echte liefde, want zonder het geloven in echte liefde zou de wereld maar een sombere plek worden. Ik heb graag een beetje magie om me heen en mag al bijna 12 jaar genieten van mijn ware liefde, de man waarvan ik hou, mijn beste vriend, maatje en partner in crime 😀

 23. Cindy op 10 augustus 2016 om 15:24

  De liefde spat van het beeldscherm af hier. Mooi hoe je dit zo schrijft.
  Ik geloof wel in echte liefde, ik ben al ruim 7,5 jaar samen met Jeroen, mijn man, mijn beste vriend, mijn maat, de papa van onze zoon, mijn rots in de branding, mijn “boksbal”, mijn kietelmaatje en mijn knuffelbeer.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje