Echt liefde bestaat!

Vroeger droomde ik over echte liefde en geloofde ik in de ware. Maar dan wordt je ouder, krijg je relaties en telkens wanneer deze overgaan denk je ‘echte liefde bestaat niet’. Toch zag ik het om me heen, mijn ouders zijn een goede voorbeeld van echte liefde tussen twee mensen. Dat gaf me hoop. En maar goed ook. Want echte liefde bestaat.

Geen geluk in de liefde

Tot mijn 26e heb ik niet veel geluk in de liefde gehad. Naast alle scharrels dates die ik gehad heb en pogingen die er gedaan zijn heb ik drie relaties gehad. Mijn allereerste echte liefde is sowieso een verhaal apart, maar laten we het erop houden dat ik vanaf mijn 18e tot aan mijn 25e ofzo stiekem nog verkikkerd op hem was. Nou ja, ik denk dat het niet echt stiekem was. Maar ik probeerde het te verdringen wat soms een hele tijd lukte (vooral als ik in een relatie zat) en dan weer een hele poos niet.

Daarna kwam er een vriend waarvan ik achteraf gewoon echt niet snap dat ik daar ooit verliefd op ben geweest. Eigenlijk vraag ik me ook af of het wel liefde was of dat ik het gewoon erg fijn vond om een vriend te hebben. Vooral omdat ik toen ook middenin een depressie zat. Dat die relatie niet erg prettig is geëindigd daar schreef ik al een keer over. Dan vriend nummer 3. In principe weinig mis mee behalve dan dat hij out of the blue het uitmaakte. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom, maar dat maakt ook niets meer uit.

Echte liefde bestaat toch!

Want op mijn 26e kreeg ik ‘verkering’ met Bart. En Bart is, zoals jullie wellicht wel weten, de man waarmee ik drie jaar geleden getrouwd ben. En de vader van onze prachtige dochter. In de vijf jaar dat we samen zijn en de drie jaar dat we getrouwd zijn hebben we al een heleboel meegemaakt samen. Dingen waarbij een ander wellicht had gezegd ‘dit trek ik niet’. Maar ondanks al die tegenslagen of misschien juist wel dankzij al die tegenslagen, zijn we sterker dan ooit en weten we heel erg zeker dat we bij elkaar horen. Zonder de brede schouders van mijn man en zijn vermogen om niet alleen fulltime te werken, maar ook nog het grootste gedeelte van het huishouden op zich te nemen, had ik het niet gered de afgelopen twee jaar.

image

Nu we weer een beetje in rustiger vaarwater komen en ik me zowel psychisch als lichamelijk een stuk beter en fitter voel wordt het tijd om weer nader tot elkaar te komen. Ik wil niet zeggen dat we langs elkaar hebben geleefd maar veel ging wel op de automatische piloot. En vooral ook met veel pieken en dalen. Mede daarom ben ik super blij met het weekendje weg wat we over een tijdje met zijn tweetjes hebben. Even vier dagen lang alleen oog voor elkaar en alle stress en zorgen achter ons laten.

Geloof jij in echte en ware liefde?

39 reacties op “Echt liefde bestaat!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *