Ebook: (Self)Love on top van Rosanne Woudstra

Zelfvertrouwen en zelfliefde. Twee woorden die ontzettend belangrijk zijn, maar waar het bij veel mensen toch wel aan ontbreekt. Om een mooie basis te krijgen rondom deze twee thema’s heeft Rosanne Woudstra (in de blogwereld ook wel bekend als LifebyRosie) een ebook geschreven getiteld ‘(Self)Love on top’. Dit ebook is eigenlijk een werkboek waarmee je in 7 dagen de basis legt voor een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Een boek en cursus in één dus. 

Dit boek kwam voor mij als geroepen. Niet dat ik helemaal geen zelfliefde of zelfvertrouwen heb. Maar toch ben ik nog steeds vrij onzeker over wie ik ben, wat ik doe en waar mijn talenten liggen. Daarnaast vergelijk ik mezelf nog steeds teveel met anderen en denk ik soms erg negatief over mezelf.

Positief zelfbeeld

Het is ontzettend belangrijk om te werken aan het hebben van een positief zelfbeeld. Want door van jezelf te houden sta je jezelf meer dingen toe, je durft meer, je staat open voor verandering en het allermooiste: je kunt nog veel beter van een ander houden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

In het ebook van Rosanne ga je zeven dagen aan de slag met allerlei opdrachten. Het kost je dus niet heel veel tijd (ten opzichte van het volgen van een heel coachingstraject) maar levert je wel een hoop op. Het zal overigens zeker niet zo zijn dat je na die zeven dagen opeens zoveel zelfliefde en vertrouwen hebt dat je er nooit meer aan hoeft te werken. Maar het is wel een fijne basis om op verder te bouwen.

Wat ik zelf zo sterk aan het ebook van Rosanne vindt is dat zij je geen sprookjes vertelt. Ze is ontzettend eerlijk en vertelt dan ook in haar inleiding dat dit werkboek geen quickfix zal zijn. Je zult niet na het lezen van het boek en het maken van de opdrachten opeens zonder onzekerheid zijn. En de negatieve gedachtes die je hebt zullen niet als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Wat het boek je dan wel oplevert? Een realisatie dat jij zelf de beslissing maakt over hoe je over jezelf denkt. Dat alleen jij ervoor kan kiezen om te genieten van het leven en dat de dingen die bij jou horen jou niet definiëren.

Alleen dat al was voor mij een enorme eyeopener.

Het ebook (Self)Love on top

Om maar ‘meteen’ met de deur in huis te vallen: ik vind het ebook (Self)Love on top van Rosanne Woudstra een echte aanrader. Dit zeg ik niet omdat ik hem gekregen heb van Rosanne, maar omdat ik dit zo echt ervaren heb. Wil je namelijk jouw beeld over jezelf veranderen dan moet je wel wat meer doen dan bijvoorbeeld dagelijks opschrijven waar je dankbaar voor bent. Of drie dingen opnoemen die je zo mooi aan jezelf vindt. Het is echt een verandering van mindset. De manier waarop je denkt.

“Als je jezelf goede vragen stelt zul je goede antwoorden krijgen.
 Stel je jezelf ’lege’ en negatieve vragen dan zul je ook altijd een negatief antwoord krijgen”.

De vragen en opdrachten in dit werkboek zijn behoorlijk pittig. Je zult op de meeste van die vragen ook niet direct een kant en klaar antwoord hebben. Ik tenminste niet. Maar door de tijd te nemen en telkens opnieuw naar de vragen te kijken kon ik ze toch beantwoorden. Daarnaast waren de opdrachten ook niet mis. Zo moest je bijvoorbeeld een hele dag bijhouden wat je denkt. Dat is niet alleen pittig aangezien je zo’n 60.000 gedachtes in een dag hebt. Maar ook erg confronterend. Wel heeft deze oefening veel voor mij gedaan. Net zoals alle andere vragen en oefeningen.

“No matter how many mistakes you make or how slow you progress, you are still way ahead of everyone who isn’t trying!”

Ik heb er overigens geen zeven maar veertien dagen over gedaan om dit ebook helemaal te voltooien. De opdrachten en vragen in dit boek kosten stiekem toch best veel tijd. En dat is ook logisch. Je maakt geen boodschappenlijstje maar legt een basis voor een positief beeld. Ik heb zelf het ebook uitgeprint omdat je het niet digitaal in kunt vullen. Dat vond ik zelf wel jammer want ondanks dat ik graag schrijf is het ook fijn om het digitaal te hebben. Dat is dan wellicht mijn enigste puntje van ‘kritiek’.

Kun jij ook wel een betere basis gebruiken voor een positief zelfbeeld? Vergelijk jij jezelf ook steeds met anderen en ben je onzeker over je eigen kunnen? Dan is dit ebook (Self)Love on top ook echt iets voor jou. Je kunt dit boek bestellen via de website van Rosanne Woudstra. Het boek kost slechts €14,95 en is het dubbel en dwars waard! Stiekem vind ik het zelfs veel te weinig voor wat je ervoor terug krijgt.

Bedankt Rosanne dat ik dit boek van je gekregen heb en zoveel van je heb kunnen leren!