EasyWalker Harvey review – ervaringsverhaal duowagen

EasyWalker Harvey review. Wanneer je twee kinderen redelijk kort op elkaar krijgt of je gaat regelmatig lang op pad met je twee kinderen, dan is een duowagen wel erg prettig. Wij mochten de EasyWalker Harvey als duowagen uittesten en ik vertel jullie dan ook wat mijn ervaring ermee is. 

In deze EasyWalker Harvey review vertel ik jullie onze eerste indruk van deze prachtige kinderwagen. En ik vertel jullie of we hem uiteindelijk (veel) zijn gaan gebruiken.

Onze eerste indruk van de EasyWalker Harvey

Wij ontvingen de Harvey stroller zoals je hem standaard koopt: met zitje. Echter kregen we daarnaast ook de reiswieg zodat we hem voor de baby kunnen gebruiken en een extensionset met autostoeladapter. Deze extensionset gebruik je om er een duowagen van te maken. Doordat er dus allerlei uitbreidingen bij zitten krijg je ook verschillende boekjes en dan is het even uitvogelen hoe of wat. Maar eigenlijk heb je de kinderwagen in een korte tijd in elkaar gezet.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wanneer je de kinderwagen als duowagen hebt omgebouwd kun je hem óók gewoon als single kinderwagen gebruiken. Alleen de reiswieg erop of alleen het zitje. Dat maakt hem ook wel ideaal. Je hoeft hem niet perse als duo te gebruiken. Maar je hebt dan wél een voordeel. Want doordat je onderstel langer wordt gemaakt in verband met het duo gedeelte heb je ook een grotere boodschappenmand onderin. Dat je aan deze boodschappenmand helemaal niets hebt wanneer je hem gebruikt als duo wagen vergeten we dan maar even haha.

Wat wij ervan vinden

Omdat er nogal veel punten zijn die ons (positief of negatief) opvielen heb ik besloten om deze puntsgewijs op te schrijven. Anders wordt het zo’n lang verhaal. Als eerste de punt(en) van kritiek:

 • Door het hoge gras lopen was erg zwaar. Benieuwd of het in het bos dan wel te doen is (wij wandelen veel met de honden).
 • Wanneer je hem als duowagen gebruikt zit de reiswieg enorm laag aan de grond. Ook is de reiswieg van je afgekeerd en “kijkt” de baby dus tegen het zitje boven hem op. Ook moet je de duwstang erg hoog zetten tijdens het lopen want anders loop je tegen de bak aan.

De positieve punten:

 • De EasyWalker Harvey is erg licht in gewicht. Hij weegt slechts 10,8 kg en dat is inclusief zitje.
 • Ook is de stroller erg makkelijk in te klappen en past hij met gemak in de achterbak.
 • Het verwisselen van de zitjes en reiswieg gaat echt enorm makkelijk. Daar is goed over nagedacht!
 • Het zitje heeft vier standen waarbij je kind zowel kan zitten, een beetje achterover kan liggen maar het kan ook helemaal plat
 • De duwstang heeft handige haken waarbij er een boodschappentas of luiertas aan gehangen kan worden.
 • De reiswieg heeft een comfortabel matrasje en je kunt je baby er zelfs langere tijd in laten slapen.
 • De zonneklep bij het zitje kan verlengt worden zodat er een goede bescherming is tegen de zon.
 • De banden kunnen niet kapot want er zit geen lucht in
 • Hij is makkelijk manoeuvreerbaar.
 • De Harvey heeft een enorm mooi design en is in vijf mooie kleuren te verkrijgen (wij hebben de steel grey)

De prijs van de EasyWalker Harvey

Je kunt de Harvey namelijk ook gewoon aanschaffen als single kinderwagen. Hij wordt standaard geleverd met onderstel en een zitje voor €650,- en je kunt er dan een reiswieg van €149,- bij kopen. Zo heb je een complete kinderwagen voor €799,-.

Wil je er dan toch een duo wagen van maken voor bijvoorbeeld twee kindjes van verschillende leeftijden (een baby en peuter) dan koop je er nog een extensionset bij. Deze kost €124,99 en zorgt er dus voor dat je van jouw kinderwagen een duowagen kunt maken. Wil je ook de autostoel er op kunnen zetten dan heb je ook nog speciale adapters voor €39,99.

De EasyWalker Harvey als duowagen

Wij zijn over de EasyWalker Harvey als kinderwagen zeer tevreden. Echter als duowagen met een baby en een peuter vind ik hem persoonlijk dus niet prettig. Dat komt dan vooral omdat de baby erg laag bij de grond zit en ook nog van je afgewend is. Ik vind het juist prettig om in de kinderwagenbak te kunnen kijken hoe de baby erbij ligt. Op deze manier voelt het als een enorme afstand. Wij hebben hem dan dus ook als duowagen eigenlijk niet gebruikt.

Als buggy of als kinderwagen voor alleen een baby is hij wel echt heel erg fijn. Ik snap dan ook wel waarom de Consumentenbond de Easywalker Harvey op 18 januari 2018 uitgeroepen heeft tot beste kinderwagen met een 9,2.

11 reacties op “EasyWalker Harvey review – ervaringsverhaal duowagen

 • Wij hebben de ABC zoom gehad, daar zitten de kinderen achter elkaar (of tegenover elkaar) en de kinderwagenbak kan gewoon op een normale hoogte. Hij is wat lang maar ik kwam er een Kruidvat mee door dus heel prima. Dat je baby zo dicht bij de grond ligt lijkt mij persoonlijk niks.

 • Super mooie wagen! Lise zou denk ik te groot zijn voor het zitje, maar twee kindjes in één wagen kwijt kunnen lijkt me ideaal voor een dagje weg of een wandelingetje naar de supermarkt (al zou ik dan wel die boodschappenmand missen, haha). Ik ben benieuwd hoe hij je bevalt als je hem echt kunt gaan gebruiken!

 • Wat gaaf dat je dit mocht testen zeg! Wij hebben niet gekozen voor een duowagen, maar voor een normale kinderwagen met een meerijdplankje en daarbij wil ik weer veel gaan dragen, maar ik kan me voorstellen dat dit echt ideaal is. Zeker als je inderdaad echt een dagje weggaat en Fay op een gegeven moment moet van het lopen wordt. Het viel me wel gelijk op dat de reiswieg inderdaad heel erg laag hangt, maar goed je gaat zo wel ondervinden of dat echt vervelend is ja of nee.. Nog even!

 • Ik vind het design mooi, maar die lage reiswieg zou ik echt niet willen. Ik ben nogal bezorgd als het babietjes aan gaat, dus ik checkte mijn kinderen als baby heel vaak. Dat je pasgeborene zo dicht op de grond ligt en ook nog eens niet in één oogopslag te zien is, dat zou voor mij dus echt niet praktisch zijn. Maar dat is persoonlijk, ik hoop dat jij er veel plezier aan gaat beleven!

 • Ik heb destijds ook een een wagen gehad waar twee kindjes in konden. Ideaal. Maar tegenwoordig zie je veel meer modellen voor twee kinderen. En eerlijk gezegd zou dit model bij mij direct afvallen door de lage wieg. Maar uiteindelijk kan alleen de praktijk uitwijzen wat handig is! Erg leuk dat je m mag uitproberen!

 • Ik moet zeggen dat ik die boodschappen mand eigenlijk nog niet heb gemist…en trust me…ik kan shoppen 😉 die haken aan de zijkant zijn super handig om je boodschappentassen aan te hangen.

 • Wij hebben ook de Easywalker Harvey (single-versie) gekocht en die staat te wachten tot ons meisje geboren wordt. Ik vind hem er supermooi uitzien, voelt heel stevig aan, maar is toch licht. Of we hem ooit als dubbele kinderwagen zullen gebruiken moeten we natuurlijk nog afwachten, maar ik vind het wel een leuke optie!

 • Ik ben al jaararen blij met mijn Baby Jogger City Select.
  Ik had hem na de oudste twee bijna weggedaan, maar gelukkig gehouden. want ook nu zit er weer weinig tijd tussen de jongste twee (16 maanden) Maar dit ziet er ook goed uit

Reageren is niet mogelijk.