Duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten: Zeevriendjes Schildpad

Duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten, baby speelgoed vtech

Kinderen hebben speelgoed nodig om zich te ontwikkelen, te leren en te groeien. Toch is het goed om naast het leerzame aspect ook te kijken of het speelgoed ook duurzaam is. Dit zodat hetgeen je in huis haalt geen negatieve impact heeft op het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze duurzame alternatieven beschikbaar, ook voor de allerkleinsten. In dit artikel bespreek ik waarom duurzaam speelgoed belangrijk is, geef ik wat voorbeelden en vertel ik over de Zeevriendjes Schildpad.

Waarom is duurzaam speelgoed belangrijk?

Duurzaam speelgoed is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het beter voor het milieu. Traditioneel plastic speelgoed wordt vaak gemaakt van niet-biologisch afbreekbare materialen en kan niet worden gerecycled. Het belandt vaak op stortplaatsen en kan vele jaren nodig hebben om af te breken. Duurzaam speelgoed daarentegen is gemaakt van milieuvriendelijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn en/of kunnen worden gerecycled.

Ten tweede is duurzaam speelgoed veiliger voor kinderen. Veel traditioneel speelgoed bevat schadelijke chemicaliën zoals BPA en ftalaten, die de gezondheid van kinderen kunnen schaden. Duurzaam speelgoed is gemaakt van veilige en niet-giftige materialen, waardoor het een betere keuze is voor de gezondheid van kinderen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Welke opties zijn er voor duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten?

Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten. Enkele populaire keuzes:

 • Houten speelgoed. Houten speelgoed is een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar duurzaam speelgoed voor hun kinderen. Het is gemaakt van natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal en gaat vaak langer mee dan plastic speelgoed. Bovendien kan het worden gerecycled of gecomposteerd als het uiteindelijk verslijt. Houten speelgoed kan ook veiliger zijn dan plastic speelgoed, omdat het geen schadelijke chemicaliën bevat.
 • Biologisch afbreekbaar plastic. Als je op zoek bent naar een alternatief voor plastic speelgoed, dan is biologisch afbreekbaar plastic een optie. Dit materiaal is gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten, zoals maïszetmeel. Het kan worden afgebroken door micro-organismen en composteert binnen enkele maanden tot enkele jaren.
 • Organisch katoen. Organisch katoen is een andere populaire keuze voor duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten. Het is gemaakt van katoen dat is geteeld zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en insecticiden. Organisch katoen wordt vaak gebruikt voor knuffels en andere zachte speeltjes die veilig zijn voor baby’s om mee te spelen en te knuffelen.
 • Gerecyclede materialen. Een andere optie voor duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten is gerecycled materiaal. Dit kunnen verschillende materialen zijn, zoals gerecycled plastic, rubber, karton en papier. Het gebruik van gerecyclede materialen voor speelgoed vermindert de hoeveelheid afval die op stortplaatsen belandt en vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen.
 • Natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zoals bamboe, kurk en natuurlijk rubber kunnen ook worden gebruikt voor duurzaam speelgoed. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en kunnen worden gerecycled of gecomposteerd.

De Zeevriendjes Schildpad van Vtech

Onlangs ontving ik van Vtech de Zeevriendjes Schildpad (klik). Deze heb ik aan ons kleinste nichtje gegeven die op dit moment nog iets te klein is ervoor, maar er over een paar maanden fijn mee kan spelen. De Zeevriendjes Schildpad valt voor een groot deel onder de gerecyclede materialen omdat de stof én vulling voor 100% gemaakt zijn van 10 gerecyclede plastic flessen.

Zeevriendjes schildpad vtech duurzaam speelgoed baby

Tijd voor knuffel- en speelplezier met de Zeevriendjes Schildpad!

Deze zachte schildpad is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De lintjes en verschillende stoftexturen stimuleren kleintjes om de schildpad te ontdekken en het kiekeboe-spiegeltje draagt bij aan de ontwikkeling van het zelfbewustzijn. Trek aan de kleine zeeschildpad voor een verrassing en druk op de toetsen om vrolijke zinnetjes, grappige geluiden, melodietjes en gezongen liedjes te horen.

 • Druk op de drie toetsen om vrolijke zinnetjes, grappige geluiden, melodietjes en gezongen liedjes te horen
 • Trek aan de kleine zeeschildpad en zie hem terugkruipen naar zijn mama
 • Het kijken in de spiegel stimuleert het zelfbewustijn en het ontdekken van de verschillende stoffen en lintjes bevordert de tastzin
 • 15 melodietjes en 3 gezongen liedjes
 • Nederlands gesproken
 • Automatische uitschakeling
 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot ongeveer 3 jaar

2 reacties op “Duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten: Zeevriendjes Schildpad

Reageren is niet mogelijk.