Maak Dry January bruisend met deze tips en recepten van SodaStream

Tienduizenden Nederlanders doen ieder jaar mee met Dry January. Het doel is om een maand geen alcohol te drinken om te kijken wat het met je doet. Bruiswatermerk SodaStream wil iedereen die deze mooie uitdaging aangaat motiveren met tips en recepten. Vergeet even je favoriete prosecco, de lekkerste bubbels maak je gewoon zelf! In deze blog vind je tips, recepten, meer over de samenwerking met Hema én ik mag ook nog eens een apparaat weggeven!

Van de deelnemers die zich vorig jaar op IkPas.nl inschreven voelde ruim twee derde zich mentaal en fysiek fitter na een maand geen alcohol. Ruim 55% sliep beter en 32% verloor ook nog eens gewicht. Voldoende redenen om ook mee te doen dit jaar.

Tips voor Dry January

Tip 1 – Vind een alternatief

Tip nummer één van Harvard Health is om een alternatief te vinden voor je favoriete drankje. Met een SodaStream bruiswaterapparaat maak je in een handomdraai lekkere mocktails. Dat biedt meerdere voordelen: je gebruikt caloriearm bruiswater als toevoeging en je bespaart bovendien plastic afval. Hieronder enkele inspirerende recepten.

Tip 2 – Doe het samen en zoek steun

Net zoals met sporten en diëten helpt het als je het samen doet en elkaar kan motiveren. Daag ook je vrienden en familie uit en schrijf je in op IkPas.nl, dan heb je een stok achter de deur. Laat mensen om je heen ook weten dat je meedoet aan Dry January, zodat ze er rekening mee kunnen houden.

Tip 3 – Voorkom lastige situaties

Haal geen alcohol in huis en als je bij iemand uitgenodigd bent, neem dan je eigen drankje mee. Zo kun je bijvoorbeeld thuis al een fles bruiswater maken voor ‘on the go’.

Tip 4 – Tel uit je winst

Heb je een moeilijk moment? Ga dan even rekenen; hoeveel euro bespaar je deze maand? Vast voldoende om jezelf te belonen met een mooi cadeau. Een andere mooie rekensom is het aantal calorieën dat je bespaart. Een glaasje wijn of bier bevat al snel 100 calorieën dus je werkt ook nog eens aan je beach body!

Tip 5 –  Don’t worry, be happy

Begin Dry January niet met jezelf te vertellen met wat je niet mag maar wat je wel wil. Dus in plaats van te zeggen ‘ik mag geen alchohol’, zeg je: ‘ik ga mezelf fitter voelen’. Op de website IkPas.nl is bovendien ook te lezen dat het kan gebeuren dat je een keer de fout ingaat. Helemaal niet erg, gewoon doorgaan met je goede gewoonte en de draad weer oppakken.

Recept: Rosemary Citrus Spritzer

 • 1 Liter SodaStream bruiswater
 • 8 takjes rozemarijn, gehalveerd
 • 4 eetlepels suiker
 • Sap van 3 citroenen, mixen met;
 • 120 ml (vers) sinaasappelsap

Maak vooraf een fles SodaStream bruiswater en zet deze een tijdje in de koelkast. Vul een glas met ijs en voeg 45ml van de citroen- sinaasappelsap toe. Vul de rest van het glas met het gekoelde bruiswater en steek enkele takjes rozemarijn in het glas om het af te maken.

Recept: Star Kissed

 • 25 ml lychee of elderflower siroop
 • 15 ml limoensap
 • 30 ml appelsap
 • SodaStream bruisend water

Meng de siroop en de sappen in een kan. Vul ¾ van ieder champagneglas met de mix en voeg als laatste het SodaStream bruiswater toe. Garneer met de schil van de uitgeperste limoen. Cheers!

Meer recepten vind je via Recepten – SodaStream NL.

Bruisend water in een handomdraai met HEMA ♥ SodaStream

HEMA en SodaStream slaan de handen ineen om het dagelijks leven een stukje duurzamer te maken. Met het HEMA ♥ SodaStream toestel zet je in een handomdraai kraanwater om in bruisend water. Water dat je daarna gemakkelijk kunt bewaren in de herbruikbare HEMA ♥ SodaStream-fles met unieke print. Op deze manier stimuleren HEMA en SodaStream het maken van bewuste keuzes en gaan ze gezamenlijk het eenmalig gebruik van plastic flessen tegen. Duurzaam, handig én leuk.

Duurzaam en bewust besparen

Jaarlijks belanden miljoenen plastic flessen in het milieu. Door dagelijks een herbruikbare fles te gebruiken, kan een gemiddeld huishouden al snel duizenden flesjes besparen. Daarnaast is het gebruik van het HEMA ♥ SodaStream toestel ook goed voor de portemonnee van gebruikers, bruisend kraanwater is immers net zo gezond en lekker voor een fractie van de prijs van bruisend mineraalwater.

Flessen met uniek design

De SodaStream wordt geleverd met een herbruikbare fles met een unieke HEMA-print die je overal mee naartoe neemt. De fles is verkrijgbaar in verschillende maten – 1 liter en 0.5 liter, HEMA-kleuren en prints. De flessen zijn gemaakt van co-polyester waardoor ze ook geschikt zijn voor de vaatwasser.

De flessen en het SodaStream apparaat zijn online via hema.nl en in vrijwel alle filialen van HEMA verkrijgbaar. Ook is het in een groot aantal vestigingen van het warenhuis mogelijk om lege koolzuurcilinders om te ruilen voor volle exemplaren. De lege exemplaren worden door SodaStream schoongemaakt en opnieuw gevuld. De klant betaalt dan alleen voor het gas. Een volle cilinder bevat voldoende gas voor ongeveer 60 liter bruisend kraanwater.

Winactie SodaStream

Naast dat ik hem zelf heb mogen testen mag ik ook een SodaStream DUO weggeven! Lees snel verder wat je moet doen om kans te maken op dit bruisapparaat inclusief een plastic fles, glazen fles én twee BIO siropen.

Aan wie geef jij dit mooie apparaat als je wint? Laat hieronder je reactie achter en vergeet je naam + een geldig mailadres niet. 

Deze winactie loopt tot en met 12 januari, op 13 januari stuur ik de winnaar een mail.

57 reacties op “Maak Dry January bruisend met deze tips en recepten van SodaStream

 • ik geef de Sodastream aan mijzelf. Bruisend water drink ik veel maar iets nieuws ontdekken is altijd leuk! denk dat mijn jongens dit ook heel leuk gaan vinden

  • Aan mijn man, dan heb ik er zelf ook wat aan 😉. Heel vroeger hebben mijn ouders ook 1 gehad en dat was lekker..

  • Kirsten Minnaard zegt:

   Aan mij! Dan heeft iedereen in het gezin er wat aan. Ik drink heel veel bruiswater, dus zou goed gebruikt worden.

  • Hermien Beekink zegt:

   Wil mijn dochter verrassen want nu moet ze elke keer zware flessen 3 hoog dragen en ze vindt sodasteam best lekker.
   Zou perfect zijn als ze wint in deze dure tijd👍🏼😘

 • Ik geef de soda stream aan mijn partner. Hij drinkt liters bruiswater en ik maar sjouwen met die flessen bij de boodschappen. Een van onze goede voornemens van dit jaar is duurzamer zijn.
  Dit zou een mooi begin zijn ( en ik hoef minder te sjouwen 😉 )

  • Geweldige actie waar ik mijn zonen en man heel blij mee kan maken. Zou ook een super cadeau zijn voor mijn man zijn verjaardag. 16 januari.

   • Marjan polet zegt:

    ik geef hen aan mijn gezin..we moeten allemaal meer gezond drinken..ik vind gewoon water gewoon niet lekker..met dit apparaat moet het lukken om af te vallen

   • Wouter van Belzen zegt:

    Ik geef hem aan mijn eigen gezin. Je kan pas goed voor andere zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. Door dit mooie product wil ik het drinken van water bij ons thuis stimuleren

   • Wauw wat cool! I ❤ Hema! Wat een mooie samenwerking. Mag ik hem mezelf ook kado doen? die Star Kissed ziet er heeel lekker uit!
    Mijn voornemen is om echt meer water te gaan drinken en ja, ik heb ook al een abo bij de sportschool, dus we zijn goed op weg… Ik denk dat je met de Sodastream flessen nog gemotiveerder wordt om meer water te drinken én het scheelt wekelijks een hoop van die plastic flesjes. Fingers crossed 🤞🏼

  • Thomas Geurts zegt:

   Ik geef hem hem aan ons gezin: met zijn allen iets gezonder! Vooral mijn zoon: ik weet zeker dat dit mooie apparaat precies is wat hem wat meer van de frisdrank af kan halen én houden!

 • Wieteke Laros zegt:

  Ik geef deze aan mijn moeder die na de diagnose borstkanker en de medicatie meer water moet drinken🍀

 • Renée van Oudshoorn zegt:

  Hoi, happy New Year mijn dochter Amber van 19 jaar zou deze erg leuk vinden.

  Liefs Renée

 • Renée van Ruijter zegt:

  Hoi, happy New Year mijn dochter Amber van 19 jaar zou deze erg leuk vinden.

  Liefs Renée

 • elisabeth maria martina zegt:

  ik vind dit een geweldig kado voor mijn zoon samen met zijn nieuwe partner en hun 5 kids zou deze sodastream bijzonder welkom zijn in de kids cave

 • Ik geef het aan mijn 13 jarige dochter zodat ze lekkere prikdrankjes kan maken zonder suiker #diabetes

  • Mario Lamote zegt:

   ideale actie om te tonen aan de rest van de familie hoe eenvoudig en gemakkelijk het is om alles te maken

 • Jeannie Timmers zegt:

  ik zou het apparaat aan mijzelf geven! Het lijkt me zo’n uitkomst voor ons gezin!

 • anita kempenaers zegt:

  doe hem graag cadeau aan mijn partner die drinkt veel bruiswater en kan hij deze zelf maken, dus geen gesleur meer met plastieken flessen en goed voor het milieu

 • Voor ons gezin. Wij drinken veel bruisend water. Dit apparaat staat op mijn lijstje. Kunnen we verschillende smaakjes uitproberen. Wij besparen ook veel geld.

 • Ik zou hem cadeau doen aan mijn zus. Ze verhuist later in het jaar naar het buitenland en ik weet dat ze al lang een SodaStream wil. Ideale moment lijkt me. Dan heeft ze ineens iets in huis waardoor ze extra aan mij gaat denken.

 • Yes yes. Dit jaar ga ik er tegen aan. Dit wordt het jaar IK. Als je van jezelf houd kan je pas voor een ander zorgen zeggen “ZE”. En dat ga ik doen. Ik zet een streep en kies voor MIJ.
  Afvallen, strakke(-ere) buik en vooral iets aan mijn uitstraling. En daar hoort meer water drinken bij. En dat begin is er misschien met een SodaStream.

 • Ik geef hem cadeau aan mijn tante.
  Ze is de enige tante die aan mijn moeder kant nog in leven is (mijn moeder is ook overleden).
  Ze is als een echte moeder me en zeer zeker een oma voor mijn kinderen en de kinderen van mijn zus.
  Ze heeft mijn moeder beloofd voor ons te zorgen en te helpen daar waar ze kan.
  En dat doet ze…
  Ze leeft al heel gezond, maar een Sodastream heeft ze nog niet.
  Hier zou ik haar dus onwijs blij mee kunnen maken.
  En dan kunnen al “haar” kleinkinderen natuurlijk ook heerlijk een bruis sapje bij haar drinken als we op bezoek zijn of als ze oppast.

 • Marjolijn Suk zegt:

  eerlijk? ik zal het mezelf cadeau geven. ik ben 21 januari jarig en drink echt veelste slecht. ik geef dat niet zo graag toe.. maar hier ben ik wel enthousiast van geworden hoor! op naar meer drinken?

  duimen dan maar? als ik win zeggen we proost!

 • Ik geef dit graag aan mijn zus! Zij twijfelt al jaren om zoiets te nemen. En als ik win, hoeft ze niet meer te twijfelen.

 • Ik ben een gezonde en sportieve meid
  en maak voor gezond eten en drinken graag de tijd.
  Met SodaStream Art word ik echt in het zonnetje gezet
  en weet ik dat ik dagelijks een lekker glaasje bubbels op tafel zet!
  Wat ik dan als eerste maak?
  Gember-citroenwater, want dat valt bij mij altijd in de smaak.

 • Sophia Grootjans zegt:

  Ik zou hem aan mezelf cadeau doen, zodat ik lekkere drankjes kan maken voor mijn twee dochters.

 • ik kan wel een leuk verhaal vertellen maar dit is waar
  aan mijn vrouw ze is aan afvallen via eetlijn ze moet veel drinken

 • Aan mijn moeder! Maar eigenlijk is dat vooral slim, zodat ik hem zelf ook kan gebruiken! Ik ben zo benieuwd hiernaar en doe graag mee aan de winactie!

 • Ik loot graag mee voor deze gave Sodastream om mijn vriend mee te verrassen. Zo kunnen we er samen van genieten 🙂

 • Astrid van Rekom zegt:

  Deze mooie sodastream houd ik dan lekker voor mezelf. Ik lust geen alcohol en dan is dit een hele lekkere smaakmaker naast al die liters thee en kraanwater wat ik drink.

 • Simone Sprangberg zegt:

  Ik zou de SodaStream graag aan mijn Bovenbuuf willen geven …. geen gesjouw meer voor haar naar 3 hoog met flessen uit de winkel!

 • Wilmsen Anita zegt:

  Ik zou de sodastream gebruiken voor de kleinkinderen. Dan kunnen ze kiezen welke limonade ik voor ze maak

 • Mijn zusje heeft er een en is er enthousiast over. Zelf wil ik er ook wel een, ik denk dat de kinderen er ook blij mee zullen zijn.

 • antonia van eegelen zegt:

  Niet voor me zus of mijn kinderen maar echt voor mij wil ik hem heel erg graag.

  Om zo limonade te maken, en met prik erin zou zo lekker zijn

 • Ik zou hem geven aan mijn zoon. Die heeft door zijn autisme moeite om signalen van zijn lichaam, zoals dorst en kou, op te pikken en erop te acteren.

  Door de Sodastream wordt het misschien leuk om te drinken en dan komt hij hopelijk aan zijn dagelijkse portie vocht

 • Ik geef hem graag cadeau aan mijn liefste moedertje! Ze heeft eind 2022 best wat tegenslag gehad, dus ik zou het leuk vinden als ze 2023 leuk mag starten met een mooi cadeau!
  Ze is dol op frisdrankjes, en hoe leuk zou het zijn als ze met deze soda-stream zelf haar dranken kan samenstellen naar smaak! Vast komen daar ook invloeden bij van mijn vader zijn moestuin.. 😉
  Zelfgemaakt en biologisch: wat wil je nog meer? 😉

  • ik geef dit aan mijn dochter ze is dol op frisdrank met prik, ze lijkt het ook erg leuk om zelf haar eigen favoriete drankje te maken deze staat zeker nog op haar lijstje
   leuk om haar ermee te verrassen 🍀🥰

 • melissa van stipdonk zegt:

  Mijn zoontje drinkt heel slecht, en we proberen vanalles om hem extra te laten drinken. Met de air up gaat het al iets beter, hopelijk werkt dit nog beter! Ik ga duimen.

 • tess witjes zegt:

  Aan een vriend van mij die al zo’n twee jaar in de ziektewet zit. Hij kan wel een positieve bubbel gebruiken in z’n leven. Hopelijk zorgt bruisend water er ook voor dat hij op korte termijn kan re-integreren.

 • ik geef dit aan mijn dochter ze is dol op frisdrank met prik, ze lijkt het ook erg leuk om zelf haar eigen favoriete drankje te maken deze staat zeker nog op haar lijstje
  leuk om haar ermee te verrassen 🍀🥰

 • ik zou het graag aan mijn bruisende vriendin Romy willen geven, omdat zij het verdient na een moeilijk jaar.

 • Wij gaan over ruim een jaar verhuizen en krijgen zelf een quooker met bruis. Aangezien we verder weg gaan wonen van mijn schoonzus, zou ik haar hier blij mee maken.

 • Anneke Haas zegt:

  Ik zou hem geven aan mijn beste vriendin die mijn mantelzorger werd, toen ik longcovid had/heb en mijn neurologische aandoening die erna kwam. Altijd was ze er voor mij. En ik mocht meer nemen in onze vriendschap dan ik kon geven. Daarom mag zij genieten van een Sodastream

Reageren is niet mogelijk.