Dromen * Durven * Doen #plukhetgeluk

P

Alweer mijn laatste artikel van het project #plukhetgeluk dat Saskia heeft opgezet.. Maar wees niet bang, ik ben van plan om zeker wel door te gaan in deze richting. Het voelt namelijk goed, bezig te zijn met geluk en hoe dit mij beïnvloed. Vandaag gaat het erover wat ik allemaal wil bereiken en wat ik al heb bereikt.

Wat wil ik bereiken?

Op persoonlijk gebied

Wat ik heel graag zou willen is dat ik dusdanig van mezelf ga houden dat ik zowel innerlijk als uiterlijk goed voor mezelf zorg. Op dit moment is dat namelijk helemaal niet het geval. Ik kan goed dagen rondlopen in mijn chill outfit. Geen make up dragen en alleen iets ‘fatsoenlijks’ aantrekken als ik het huis uit moet. Ik bedenk allerlei smoesjes waarom ik het niet doe maar het komt er op neer dat ik anderen gewoon belangrijker vind. Het zorgen voor mijn dochtertje, voor de dieren, mijn man, het huis..

Ook merk ik dat het wegcijferen nog steeds een groot deel uitmaakt van mijn ‘routine’. Ik ben er graag voor anderen en wil hen helpen, maar denk dan niet aan mezelf. Ik voel me minderwaardig en vaak ook schuldig als ik iets voor mezelf doe. Hier wil ik verandering in brengen. Ik wil niet alleen zeggen dat ik het waard ben maar dit ook geloven!

Op werk gebied

Ik wil het punt bereiken dat ik weer kan werken zonder de beperking van een depressie. Op dit moment zit ik al meer dan een jaar in de ziektewet en de prognose is dat ik minimaal tot juni doorga zoals het nu gaat qua medicatie en behandeling. Wellicht nog langer, maar korter in ieder geval niet. Het klinkt heel gek, maar ik ben blij als ik straks uit de ziektewet ben en in de ww terecht kom want dan kan ik tenminste kijken naar de toekomst en me richten op werk!

Op blog gebied

Ik wil voor mezelf op papier gaan zetten wat nu werkelijk mijn focus wordt qua bloggen. Tijdens en net na mijn bevalling richtte ik me uiteraard vooral op het moederschap, maar nu is het meer een wirwar van vanalles geworden. Ik vind het nog steeds erg leuk en schrijf elk artikel met plezier, maar ik wil toch meer een bepaald thema of meerdere thema’s aanhouden. Dat maakt het voor mezelf ook makkelijker denk ik.

Wat heb ik al bereikt?

Ik kan volgens mij een heel artikel wijden aan de dingen die ik bereikt heb. Maar ik bedacht me dat het wellicht leuker was dit keer om een paar steekwoorden in een woordenwolk te zetten. Ik heb hem gemaakt met Wordle.

wat heb ik bereikt in mijn leven

 

Ik wil Saskia in ieder geval bedanken voor de mooie onderwerpen en het inzicht in haar eigen antwoorden en manier van denken!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Marion op 25 februari 2015 om 08:05

  Je bent in ieder geval al een heel eind op de goede weg volgens mij. Goed dat je de tijd neemt en ook accepteert dat je die tijd nodig hebt. Ik vind het knap dat je alweer over werk na kan denken. Ik hoop dat wel over een poosje weer te bereiken. Zou zo fijn zijn!

 2. Jenn op 25 februari 2015 om 08:26

  Heel mooi om te lezen! Je komt er wel, daar ben ik van overtuigd!

 3. Sas op 25 februari 2015 om 08:35

  Wauw, wat heb je dit mooi omschreven! Vind het fijn dat je in je blogjes (en met dit project) zo eerlijk en open bent! daarom lees ik hier ook met veel plezier. Ik hoop dat je een manier vind om al je dromen en doelen te verwezenlijken! Jij komt er wel, dat weet ik zeker Lieve Nicole!

  Ik wil je bedanken voor je super toffe invullingen en de deelname aan dit project!<3 Laten we met z'n alle ons eigen gras groen houden.

 4. Anita op 25 februari 2015 om 08:45

  You can do it!! Je mag er zijn en hebt een hoop in huis om je dromen waar te maken! ❤

 5. Michelle op 25 februari 2015 om 11:47

  Je hebt al mooie dingen bereikt en ik weet zeker dat je de rest van je doelen en dromen ook gaat bereiken. Leuk dat je hier wat vaker over zult gaan bloggen 🙂

 6. zomersproetje op 25 februari 2015 om 12:33

  Jij kan trots zijn op jezelf!! Denk aan alle talenten die je hebt, want dat zijn er volgens mij een heleboel! Nu nog wat meer denken aan die belangrijkste persoon, maar dat komt vast ook goed :-).x

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje