Drie maanden minder bloggen, hoe beviel dat?

Op de eerste dag van juni plaatste ik een artikel online waarin ik vertelde dat ik drie maanden lang minder zou gaan bloggen. Niet perse omdat het zomer werd, maar meer omdat ik meer tijd, energie en vooral focus wilde steken in het andere deel van mijn bedrijf. Namelijk het schrijven voor andere ondernemers en hen daar ook mee helpen.

Vandaag blik ik terug op die drie maanden en kijk ik hoe het is gegaan. Of ik bereikt heb wat ik wilde bereiken en hoe ik nu verder ga.

De afgelopen drie maanden

In de maanden juni, juli en augustus besloot ik om in de weekenden geen artikelen meer te plaatsen. Ik stond mezelf toe om alleen doordeweeks artikelen te plaatsen. Dat was de afspraak die ik met mezelf had gemaakt en waar ik me ook alle drie de maanden aan gehouden heb.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Minder blogs online?

Er zijn inderdaad minder blogs online gekomen dan normaal gesproken. Ik heb het volgehouden om in de weekenden niets online te zetten. Dat was makkelijker dan verwacht. En er is drie keer doordeweeks niets online gekomen. Maar dat mocht ook. Ik had namelijk afgesproken dat ik minimaal drie artikelen online wilde doordeweeks. Maar over het algemeen kwam er elke werkdag iets online. Op drie uitzonderingen na.

Ik heb zelfs in juli en augustus op bepaalde dagen 2 artikelen online gezet. Dit waren dan vrijwel altijd samenwerkingen.

Minder bezoekers?

Je zou zeggen dat wanneer je minder gaat bloggen je ook een stuk minder bezoekers krijgt. Echter was dat dus niet zo. In juni zat ik op ongeveer hetzelfde aantal als mei (en dat terwijl het een hele warme juni was). En in juli had ik zelfs 2000 unieke bezoekers méér dan de maand ervoor. In augustus zakte het dan weer iets in, maar ook dat bleef nog binnen de proporties.

Heb ik bereikt wat ik wilde?

Als je me vraagt of ik bereikt heb wat ik wilde zeg ik volmondig ja. Ik heb in juni lekker rustig aan gedaan, ook in verband met onze vakantie naar Italie. En vanaf juli ben ik gaan knallen voor mijn bedrijf. Ik startte met een coaching traject (daarover vertel ik jullie graag meer mits er interesse voor is) en stak veel tijd, energie en focus in mijn ‘andere’ bedrijf. Mijn missie was dus gelukt en mijn doel bereikt.

Hoe nu verder?

Tsjah en hoe nu verder? Stiekem vond ik het wel erg fijn om in de weekenden niets online te plaatsen. Om mezelf wat minder druk te geven wat betreft het plaatsen van artikelen. Want had ik een keer geen input of tijd om een artikel te schrijven, dan kwam er gewoon niks online. Helemaal prima! En zo voelt dat nu ook.

Dus ik heb besloten om het voorlopig nog even voort te zetten. Voor hoe lang dat weet ik niet. Want de drukke blog maanden komen er weer aan, dus het kan best zijn dat ik straks zoveel aanvragen heb dat ik de weekenden er wel weer bij moet pakken. Of ik plaats ze als extra artikel online. Dat weet ik nog niet. Ik zie wel wat ik doe als het eenmaal zo ver is.

Voor nu laat ik de weekenden lekker vrij en post ik alleen af en toe een ‘oud’ (maar nog steeds relevant) artikel op mijn social media. En voor mijn bezoekers: er staan meer dan 2000 blogs online. Ik vermoed dat je die nog lang niet allemaal gelezen hebt *knipoog.

4 reacties op “Drie maanden minder bloggen, hoe beviel dat?

  • Grappig dat het bij jou precies zo werkte als bij mij. zodra ik minder ging plaatsen, gingen mijn cijfers iets omhoog. Wel heel gaaf dat je bezig bent met je andere bedrijf ook, ik lees er graag meer over.

    • Ja grappig he. Al moet ik ook toegeven dat afgelopen maand wel weer minder was. Maar nog steeds naar tevredenheid.
      Ik zal binnenkort weer een zzp update doen. Bijna een jaar geleden dat ik me inschreef bij de kvk!

Reageren is niet mogelijk.