Dreumes van 14 maanden

Is het serieus alweer 2 maanden geleden dat we Fay haar verjaardag vierden? Ik kan er met mijn hoofd soms echt niet bij hoe snel de tijd voorbij vliegt. Op het moment dat ik dit aan het typen ben kijk ik even naar rechts en zie daar onze dame midden in de kamer staan met een picknickmandje in haar handen.

Staan ja. Zonder hulpmiddelen. Gewoon los. Alsof het de normaalste zaak is van de wereld! Ik moet er nog steeds aan wennen. Dat het kleine baby’tje nu alweer een dreumes is. Een dreumes met een beginnend eigen willetje. Een dreumes die niet meer volledig afhankelijk is van mij, maar al dingen zelf kan. Een dreumes die me elke dag weer trots maakt!

Veranderingen bij mijn dreumes

Als eerste merk ik dat onze kleine meid enorm omhoog is geschoten in haar lengte. Ze is nog steeds klein van stuk hoor, maar als ik kijk naar haar kleertjes dan heeft ze opeens bijna maat 86! Vooral qua t-shirts past ze al veel in die maat. Wat ik ook echt schattig vind aan haar is haar buikje en haar uitpuilende naveltje. Zelf vindt ze het ook erg leuk want ze “kielekiele” zichzelf daar telkens.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ja ze zegt dan echt “kielekiele”, want ze kent dus echt al wat woordjes. Geweldig om te horen, vooral omdat ze de woordjes niet helemaal goed zegt maar ze wel echt in de buurt komt. Zo is een paard – pa, een kip – ki, maar zegt ze wel vis tegen de visjes. En als je haar “bies” hoort zeggen bedoelt ze haar fiep (= speen).

Qua aanwijzen snapt ze echt al heel veel. Het grappige is dat ze bijna alle honden van ons en mijn ouders uit elkaar kan houden. En dat terwijl ze toch best op elkaar lijken en mijn man zelfs soms nog moeite ermee heeft haha. Ook wijst ze met gemak de klok aan, de televisie, weet ze waar de bloem is, de koe en ook in boekjes vindt ze overal de kip.

Mijlpaal

Twee dagen geleden bereikte ze echter een geweldige mijlpaal. Nadat ze al sinds een kleine 2 weken echt zelf kon staan zonder hulp of iets en ook al vanuit haar hurken omhoog kon komen deed ze nu iets wat we eigenlijk nog niet hadden verwacht.

Ze zette haar eerste stapje!!!
dreumes mijlpaal eerste stapje

In bad zelfs. Nu hebben wij geen echt bad maar maken we van onze grote douchebak een bad, geweldig vindt ze dit. Dus afgelopen zondag stond ze in bad te spelen met een eendje en opeens zet ze een stap naar voren richting mij. Ze had het volgens mij zelf niet door maar mijn man en ik zagen het beide en konden ons enthousiasme maar met moeite inhouden!

>> Kleine aanvulling, sinds gisteren kruipt ze ook de trap op! Help!

Ja, die kleine dreumes van ons volgt lekker haar eigen pad en haar eigen ritme en daar zijn we ongelofelijk trots op!

13 reacties op “Dreumes van 14 maanden

Reageren is niet mogelijk.