Dreumes van 14 maanden

IMG_2735

Is het serieus alweer 2 maanden geleden dat we Fay haar verjaardag vierden? Ik kan er met mijn hoofd soms echt niet bij hoe snel de tijd voorbij vliegt. Op het moment dat ik dit aan het typen ben kijk ik even naar rechts en zie daar onze dame midden in de kamer staan met een picknickmandje in haar handen.

Staan ja. Zonder hulpmiddelen. Gewoon los. Alsof het de normaalste zaak is van de wereld! Ik moet er nog steeds aan wennen. Dat het kleine baby’tje nu alweer een dreumes is. Een dreumes met een beginnend eigen willetje. Een dreumes die niet meer volledig afhankelijk is van mij, maar al dingen zelf kan. Een dreumes die me elke dag weer trots maakt!

Veranderingen bij mijn dreumes

Als eerste merk ik dat onze kleine meid enorm omhoog is geschoten in haar lengte. Ze is nog steeds klein van stuk hoor, maar als ik kijk naar haar kleertjes dan heeft ze opeens bijna maat 86! Vooral qua t-shirts past ze al veel in die maat. Wat ik ook echt schattig vind aan haar is haar buikje en haar uitpuilende naveltje. Zelf vindt ze het ook erg leuk want ze “kielekiele” zichzelf daar telkens.

Ja ze zegt dan echt “kielekiele”, want ze kent dus echt al wat woordjes. Geweldig om te horen, vooral omdat ze de woordjes niet helemaal goed zegt maar ze wel echt in de buurt komt. Zo is een paard – pa, een kip – ki, maar zegt ze wel vis tegen de visjes. En als je haar “bies” hoort zeggen bedoelt ze haar fiep (= speen).

Qua aanwijzen snapt ze echt al heel veel. Het grappige is dat ze bijna alle honden van ons en mijn ouders uit elkaar kan houden. En dat terwijl ze toch best op elkaar lijken en mijn man zelfs soms nog moeite ermee heeft haha. Ook wijst ze met gemak de klok aan, de televisie, weet ze waar de bloem is, de koe en ook in boekjes vindt ze overal de kip.

Mijlpaal

Twee dagen geleden bereikte ze echter een geweldige mijlpaal. Nadat ze al sinds een kleine 2 weken echt zelf kon staan zonder hulp of iets en ook al vanuit haar hurken omhoog kon komen deed ze nu iets wat we eigenlijk nog niet hadden verwacht.

Ze zette haar eerste stapje!!!
dreumes mijlpaal eerste stapje

In bad zelfs. Nu hebben wij geen echt bad maar maken we van onze grote douchebak een bad, geweldig vindt ze dit. Dus afgelopen zondag stond ze in bad te spelen met een eendje en opeens zet ze een stap naar voren richting mij. Ze had het volgens mij zelf niet door maar mijn man en ik zagen het beide en konden ons enthousiasme maar met moeite inhouden!

>> Kleine aanvulling, sinds gisteren kruipt ze ook de trap op! Help!

Ja, die kleine dreumes van ons volgt lekker haar eigen pad en haar eigen ritme en daar zijn we ongelofelijk trots op!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Malou op 6 mei 2015 om 07:36

  Leuk om te lezen, en wat een schattige foto!

 2. Miranda op 6 mei 2015 om 08:23

  Wat leuk om te lezen. Mooie mijlpaal voor Fay:)
  En natuurlijk weer een hele mooie foto;)

 3. Thea van Galen op 6 mei 2015 om 08:23

  Leuk om te lezen, en een heerlijke foto!
  Tijd gaat hard he?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 6 mei 2015 om 20:06

   Zooo ontzettend hard!

 4. Saskia op 6 mei 2015 om 08:43

  Haha leuk geschreven. Snel gaat de ontwikkeling dan ineens hè!

 5. Anita op 6 mei 2015 om 09:17

  Mooie foto weer! Ja dat praten viel mij laatst ook al op, alles gaat altijd harder dan je denkt hé1?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 6 mei 2015 om 20:06

   Ja, vandaag was t schijnbaar de hele dag ‘baby’ en ’tactor’!

 6. Daantje op 6 mei 2015 om 09:36

  Haha, ja, nu is het écht écht uit met de rust LOL 😉 Maar wel allemaal mooie ontwikkelingen 😀

 7. janske op 6 mei 2015 om 20:26

  jeetje wat gaat het hard ineens! leuk hoor!snel maar die traphekjes installeren…aaahhhh

 8. Tamara op 6 mei 2015 om 21:05

  14 maanden alweer <3 wat groeit ze goed! En wat worden ze groot hè! hier staat een 15 maanden lijstje in concepten. Vanavond of morgen even afmaken 🙂

 9. Xaviera op 7 mei 2015 om 09:35

  Wat gaat dat snel! Geweldig dat ze haar eerste stapje heeft gezet en dat ze al die woordjes al zegt. Leuke foto!

 10. Norine op 7 mei 2015 om 12:16

  Hard gaat het, he? Mijn dreumes wordt van de zomer 2 en pfoe: waar blijft de tijd. Telkens meer komt er een persoonlijkheid naar voren en elke dag leert hij iets nieuws.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje