Dreumes update: hoe gaat het nu met Milo?

Inmiddels is het alweer anderhalve maand geleden dat onze baby een dreumes werd. En in die periode is er zoveel gebeurd; er zijn mijlpalen behaald, er is weer een ziekenhuis bezoekje geweest en ook de diëtiste hebben we weer gesproken. Daarom is het tijd voor een dreumes update.

Aangekomen na de vakantie?

Twee weken voor de vakantie waren we voor het eerst bij de dietiste en kregen we allerlei tips mee om het gewicht van Milo op te krikken. Van het gemiddelde lijntje ging hij opeens naar de -2 en dat in een korte tijd. Hij viel telkens af in plaats van aan te komen en ook zijn groei en ontwikkeling bleef hangen. Voor onze vakantie was het eten niet echt veel beter geworden, maar in de vakantie zelf ging het super goed.

Wij hadden dus eigenlijk wel verwacht dat hij na de vakantie goed aangekomen zou zijn. Maar helaas pindakaas, hij bleek slechts vijf gram aangekomen te zijn. Nu is dat natuurlijk al fijn. Elke gram is mooi meegenomen, maar zijn lijntje zakte alleen maar nog meer omlaag. Het was beter geweest als dat stabiel bleef.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De ontwikkeling gaat opeens hard

Toch hadden we ook goed nieuws. Want ondanks dat hij dus niet gegroeid is, heeft zijn ontwikkeling dus niet stil gestaan. Daarin is hij juist enorm hard vooruit gegaan en houd ik mijn hart vast voor wat hij aan het einde van de zomer allemaal wel niet kan.

Voor onze vakantie kon hij nog niet zelfstandig zitten. Als we hem ergens neerzette dan bleef hij wel eventjes zitten, maar na een minuut viel hij dan weer (beheerst) om. Maar tijdens de vakantie maakte hij een enorm grote sprong. Niet alleen kon hij gewoon uren – oke vooruit, dat is wat overdreven- zelf blijven zitten en ging hij van zit naar kruipen (lees: tijgeren). Maar na een heleboel oefenen en wat hulpmiddelen was het moment opeens daar: hij kon zelf gaan zitten!

dreumes update mijlpaal

Je snapt natuurlijk wel dat ik een hele trotse mama was op dat moment. Aan het einde van de vakantie kostte het hem dan ook helemaal geen moeite meer. Alsof hij het altijd gedaan had. Naast het zelf gaan zitten, gebeurde er meer. Hij ging opeens wijzen naar dingen en zei ‘die’ of ‘da’. Ook maakte hij een beweging met zijn handjes en zei daarbij ‘hebbuh’. (Inmiddels is dit bij hem ook zwaaien haha en dan zegt hij ‘dah dah’)

Nu we weer thuis zijn merk ik dat hij nog lang niet klaar is met ontwikkelen. Hij wil meer. Zo is zijn volgende missie kruipen, maar ondertussen wil hij zich ook optrekken om te staan. Beide dingen lukt hem dus ook inmiddels, al gaat tijgeren veel sneller dus dat kruipen is vaak een meter of twee en dan gaat het weer over op tijgeren. Zo ook het optrekken. Dit lukt hem soms en dan staat hij om vervolgens 2 seconde later weer te vallen. Maar meestal lukt het niet en dan is hij zo gefrustreerd.

Medische dingen

Wat het ziekenhuis bezoekje betreft. Dat was niet heel spannend. Er moest weer bloed geprikt worden voor zijn schildklier. Ook dit keer was het een stoere vent die geen kik liet. Een paar dagen later kwam de uitslag en ondanks dat hij in de waardes wel iets omhoog was gegaan was het nog steeds binnen de marge. Omdat onze eigen kinderarts op vakantie is gaan we 14 augustus pas weer op controle en dan kunnen we de uitslagen wat beter bespreken.

dreumes update broer zus

Daarnaast hebben we ook weer een bezoekje gebracht aan de diëtiste. Zij vond het helemaal niet vreemd dat hij niet echt was aangekomen. Al zei ze wel dat we het in de gaten moeten houden. En door moeten gaan met hem gezonde vettige dingen geven. Maar omdat hij dus zo’n grote sprong in de ontwikkeling heeft gemaakt is het ook best logisch dat het gewicht en de groei dan achterblijft. In september hoeven we pas weer terug omdat er tussendoor ook al een afspraak met de kinderarts is.

Al met al gaat het dus eigenlijk hartstikke goed met onze kleine dreumes!

6 reacties op “Dreumes update: hoe gaat het nu met Milo?

 • Super fijn dat het goed gaat met zijn ontwikkeling. En als hij zo veel beweegt is het ook moeilijker aankomen. Dat komt ook wel weer. ( en trouwens ook fijn dat er weer eens een blog over je gezin is. Ik was de reviews en reclame ik je laatste paar blogs een beetje moe. Ik was al bijna afgehaakt. Maar ik snap dat je ook je bedrijven tevreden moet houden)

  • Hoi Mendie,

   Bedankt voor je berichtje.
   Wat jammer om te horen dat je bijna was afgehaakt. Het artikel over de aftelposter was geen samenwerking dat was puur uit eigen initiatief omdat ik het een erg leuk product vind. Ik heb er zelf niets voor gekregen in ieder geval. Ook het artikel van de dakkoffer is uit eigen initiatief net zoals de plannen voor de zomervakantie etc. Ik probeer juist zoveel mogelijk af te wisselen al is dat nu in de vakantietijd soms lastiger omdat ik minder ben gaan bloggen. Overigens plaats ik nooit iets waar ik zelf niet achtersta of waarvan ik denk dat mijn lezers er niets aan hebben. Dus een review plaats ik omdat ik denk dat anderen er wat aan kunnen hebben.
   Maar ik neem je reactie zeker mee en zal nog meer proberen om hier meer een balans in te krijgen!

   Warme groet,
   Nicole

 • Na de eerste verjaardag gaat het opeens zo hard!!
  Hugo is ook een “laatbloeier” maar persoonlijk vind ik dat onzin.. bij het cb hebben ze een lijstje bv met 7 maanden “moeten” ze kunnen zitten, met 8 maanden zwaaien en als ze met 11 maanden niet kunnen optrekken of zelfstandig zitten..nou dan is er wat mis hoor! Ieder kind heeft zijn eigen tempo, laat ze lekker baby zijn.. haha tot zover mijn ongenoegens over het cb 😉
  Milo is een prachtig mannetje, wat heerlijk om hem zo te zien ontwikkelen dan ben je als mama zo trots als een pauw.

 • Demi was de laatste keer ook niet zo veel gegroeid, maar wel opeens van alles gaan doen qua kruipen, klimmen, lopen, etc. Dus ja, dan is het inderdaad zo gek weer niet. Demi zit trouwens qua lengte op -2 en qua gewicht tussen -1 en -2.

Reageren is niet mogelijk.