Draadjesvlees uit de slowcooker. Een recept wat ik al veel eerder eens had gemaakt, maar helemaal vergeten was wat ik er allemaal in had gedaan. Dus maakte ik het opnieuw en dit keer heb ik wél de ingrediënten opgeschreven. Draadjesvlees kun je overigens op vele manieren maken, de ingrediënten kunnen dus best verschillen met wat jij gewend bent.
Inhoudsopgave
Oma’s draadjesvlees
Ik ken draadjesvlees uit de goede oude tijd van eten bij mijn opa en oma. Mijn oma maakte namelijk regelmatig een flinke pan draadjesvlees en het liefst kwam de hele familie dan eten, zo lekker was het. Met het sentiment van toen in mijn achterhoofd begon ik ook aan het maken van mijn eigen versie van draadjesvlees. Ik had het al eens zonder slowcooker gemaakt, met een stoofpan, maar het nadeel daarvan is dat je er toch wel veel bij moet blijven en door moet roeren.
Draadjesvlees uit de slowcooker – wel of niet aanbraden?
Een van de meest voorkomende vragen bij het bereiden van vlees in de slowcooker is toch wel of je het vlees moet aanbraden van te voren. Zo ook bij draadjesvlees uit de slowcooker. In principe hoef je het vlees niet aan te braden, dat is ook niet iets wat wij doen. Hier gaat het vlees zo rauw in de slowcooker. Echter er zijn genoeg mensen die het lekkerder vinden om het toch eerst aan te braden. En wie weet is dat ook wel lekkerder, ik heb het nog nooit geprobeerd. Ook omdat ik te lui ben en geen zin heb in nog meer afwas…
Lees ook: Pulled Chicken uit de slowcooker – recept
Welk vlees voor de draadjesvlees?
Dan de vraag welk vlees je voor het draadjesvlees moet gebruiken. Nu zijn er een aantal verschillende soorten rundvlees die je kunt gebruiken. De vorige keer waren de sucadelappen in de aanbieding en gebruikte ik dat, dit keer heb ik riblappen gebruikt. Maar je kunt ook runderlappen, schenkel, hacheevlees en stooflappen gebruiken.
Ingrediënten slowcooker draadjesvlees
Wat heb je nodig om zelf draadjesvlees uit de slowcooker te maken voor ongeveer 4 porties?
- riblappen of sucadelappen 1 kg
- 3 uien
- 2 klontjes roomboter
- peper, zout, paprikapoeder
- klein blikje tomatenpuree
- 3 laurierbladeren
- 6 kruidnagels
- ongeveer 100 ml water
Zoals je ziet, het is echt niet veel wat je nodig hebt. De tomatenpuree is ervoor omdat het altijd goed is een zuurtje aan je draadjesvlees toe te voegen. Dat kan ook mosterd of wijnazijn zijn. Dit zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt. De klontjes roomboter leg ik onder het vlees, maar als jij het vlees liever aanbakt kun je dit gebruiken om het vlees mee aan te bakken in een pan.
Recept draadjesvlees uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
- snijplank
- Snijmes
Ingrediënten
- 1 kg riblappen of sucadelappen
- 3 uien
- 2 klontjes roomboter
- peper, zout en paprikapoeder naar smaak
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 laurierbladeren
- 6 kruidnagels
- 100 ml water
Instructies
- Snijd de drie uien in reepjes en leg deze op de bodem van de slowcooker.
- Snijd twee klontjes af (naar eigen inzicht) van de roomboter en leg deze op het bedje met uien.
- Smeer de riblappen in met zout, peper en paprikapoeder en leg deze dan bovenop de uien in de slowcooker.
- Voeg daarna de tomatenpuree toe aan de slowcooker en smeer het vlees ermee in.
- Steek de kruidnagels per twee in een laurierblad en voeg deze ook aan de slowcooker toe.
- Dan nog een klein beetje water toevoegen, niet teveel want van de uien en het vlees kom ook veel vocht af. Ik gebruikte ongeveer 100 ml water.
- Dan zet je de slowcooker aan op low en na 8 uur ongeveer (mag ook 9 uur zijn) is je draadjesvlees klaar.
1 reactie op “Draadjesvlees uit de slowcooker: makkelijk en lekker recept”
Reageren is niet mogelijk.