Douchen met je baby

De meeste vrouwen krijgen in de week na hun bevalling een kraamhulp thuis die meehelpt bij het verzorgen van je pasgeboren kindje. Als je geluk hebt dan blijft er ook tijd over voor de kraamhulp om wat huishoudelijke taken te doen, wat natuurlijk ook wel erg prettig is. Ik keek dan zelf ook erg uit naar mijn kraamweek want ik kon niet wachten om mijn meisje voor het eerst in badje te doen, om samen voor het eerst te gaan douchen, enzovoort.

Helaas liep dat heel anders want in de eerste dagen thuis ging het met mij lichamelijk niet goed, ook de borstvoeding was een strijd die me uitputte en zo kwam ik niet toe aan het in bad doen of douchen. Plus dat de kraamweek ook flink onderbroken werd door de opname van Fay in het ziekenhuis. Des te gelukkiger was ik toen ik na 2 weken ziekenhuis Fay eindelijk in bad mocht doen. Wel in het ziekenhuis zelf, maar toch.. Beter iets dan niets! Fay geniet ook enorm van het badje en dat is ook altijd een genot om naar te kijken..

Echter gaat er NIETS boven het douchen met Fay. Ik vond het in het begin nogal eng en vooral ook even uitzoeken hoe je dat doet, wat mag wel en wat niet.. Maar inmiddels hebben we wel soort van ritueeltje opgebouwd. Ik weet niet of andere mama’s het ook zo doen, maar dit is onze manier:

Bol AlgemeenBol Algemeen

Onze badkamer is niet zo groot, dus we doen sommige dingen in de slaapkamer op het aankleedkussen en sommige dingen in de badkamer zelf. Degene die met Fay doucht doet de warmtelamp in de badkamer aan (jaja die hebben we, heeeeerlijk!) en springt onder de douche om alvast zelf de haren te wassen enzo. De ander zorgt ervoor dat er 2 hydrofiel luiers op het aankleedkussen liggen, de nieuwe kleertjes klaar liggen en de babyolie klaar staat. Daarna kleed hij/zij Fay uit en wast alvast haar gezichtje. Fay wordt daarna in een omslagdoek gewikkeld en mee naar de badkamer genomen. Daar wordt ze aan degene onder de douche gegeven die dan dus ongeveer 5 minuten heerlijk met haar kan genieten! Ondertussen kan de ander alvast de luier opruimen of zelf wat dingetjes doen.
20140413_093303

Tijdens het douchen met Fay wordt ze de ene keer wel ingezeept en de andere keer niet. Sowieso heeft Fay een enorm droog huidje en douchen/badderen we dus niet met haar elke dag, ook niet om de dag maar meestal zitten er 2 dagen tussen.. Tot nu toe gebeurd het inzepen nog door de andere niet douchende persoon. Echter hebben we ook een stoel staan in de douche en ik voorzie wel een toekomst waarop de douchende persoon haar zelf inzeept. Nu vind ik dat nog te eng in verband met glibberigheid.

Nadat we lekker genoten hebben (Fay duwt zoals je hierboven op de foto ziet zelf haar hoofdje onder de stralen) pakt de andere persoon haar weer over uit de douche en wikkelt haar weer in de omslagdoek. Ze wordt weer meegenomen naar de slaapkamer waar ze ingewikkeld wordt in een hydrofiel luier en ingesmeerd met babyolie. Uiteraard krijgt ze een schone luier aan en schone kleertjes zodra de olie is ingetrokken en gaat ze of naar bed of krijgt ze nog een fles. Dat ligt er een beetje aan.

Hoe is jullie bad/douche ritueel?

14 reacties op “Douchen met je baby

  • Wat een mooie foto! Hier gaat het doucheritueel ongeveer hetzelfde. In ieder geval als we met zijn tweeën zijn. Als ik alleen ben leg ik hem eerst even ingewikkeld en met luier om op een dikke handdoek in het babybadje.

  • Wauw, die laatste foto! Douchen was ook echt favoriet het eerste halfjaar hier, toen ze een beetje kon zitten vond ze het badje pas leuk. Ik heb mezelf ook aangeleerd alleen te douchen met Olivia. Dan legde ik haar na het douchen op een handdoek op de grond met Hydrofiele doek erover, droogde mezelf snel af en dan haar. Was door de stoom warm zat in de badkamer en ze vond het leuk mijn bewegingen te volgen.

  • Ohh heerlijk lijkt me dat douchen met je kleintje… Ik zal de eerste tijd dat vast niet kunnen doen, zelfs het badje alleen 1 keer in de week in het ziekenhuis vanwege de gips om de beentjes. Maar daarna zal het extra genieten zijn, net als bij jullie omdat het niet gelijk kon.

  • Dit lijkt mij zo’n fijn moment! Ik heb Sterre altijd alleen in haar badje gedaan nooit er aan gedacht samen te douchen… x

  • Priscilla zegt:

    Wat een geweldige foto, heerlijk dat gezichtje van Fay! Ik heb alleen de oudste met regelmaat onder de douche genomen. De andere 2 hebben een erg droog en gevoelig huidje, dus die deed ik liever in bad met Balneum. Maar wat een heerlijk ritueeltje hebben jullie zeg, zo genieten Papa & Mama allebei er van.

Reageren is niet mogelijk.