De donderdag ochtend stress

Gisteren was het weer zover, de donderdag ochtend stress. Er zijn wel meer dagen in de week dat ik op tijd ergens moet zijn; op school, op het kinderdagverblijf of op mijn werk. Maar de donderdag blijft altijd het grootste probleem. Om één of andere reden krijg ik het niet voor elkaar om die dag alles zo te organiseren dat ik redelijk stress vrij weg kan.

De avond ervoor..

Het begint de avond ervoor al, ik bedenk me dat ik dingen klaar moet leggen en dat ik de tassen te pakken. Ik maak in mijn hoofd een lijstje (FOUT! Ik weet het..) en streep de dingen af die ik gedaan heb. Met het idee dat ik alles klaar heb gelegd ga ik naar bed. Terwijl ik dus ondertussen de helft ben vergeten.

Hier kom ik dan de volgende ochtend achter. Wanneer het eigenlijk te laat is en ik al enorm in de stress zit omdat er veel te veel gedaan moet worden. In een te korte tijd.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dwarse peuter en baby

En natuurlijk voelen de kinderen dit dan aan. Dochterlief wil niet uit bed komen, kan opeens haar eigen kleding niet meer aan trekken en de checkpad is ook opeens foetsie. En dan de baby. Onschuldig zeg je? Ammehoela. Net wanneer ik denk dat ik klaar ben besluit hij te gaan poepen. Snel die luier verschonen dus. Wanneer dat is gebeurd loop ik naar de gang om alle jassen te pakken.

Maar met een schuin oog zie ik dat mijn schattige baby opeens heel leuk een deel van zijn melk heeft opgeboerd. Je raadt het al: schone kleertjes aan.

Hoe plan ik dit?

Ik heb al van alles geprobeerd om toch zonder stress te vertrekken. Want soms haal ik die 7.30 uur wel, maar dan loopt mijn hoofd al over van de stress. Knallende koppijn. Nog wat vaker is het 7.45uur voor ik vertrek. Wat geen probleem zou zijn als ik dan tenminste niet had hoeven haasten en overal gespannen ben. Ook vergeet ik vaak mezelf. Het komt regelmatig voor dat ik de deur uit stap zonder ontbijt.

 

Nu zou ik bijvoorbeeld:

 • Eerder op kunnen staan. Dat heb ik geprobeerd, maar ik kom eerder dan 6 uur echt mijn bed niet uit. En als ik eruit ben dan is mijn opstart zo traag dat ik alsnog snel een half uur verder ben en nog niets heb gedaan.
 • Een to do lijstje op papier kunnen maken. Wat moet er gebeuren de avond ervoor? (En dit dan ook werkelijk doen.)
 • Mijn dochter eerder uit bed halen. Dit is iets wat ik liever niet doe. Alle slaap die zij heeft kan ze goed gebruiken. En het liefst laat ik haar dan ook zo lang mogelijk liggen.
 • …?

Je merkt het al… ik ben even blanco en kan jouw hulp dus goed gebruiken.

Hoe handel jij de ochtendstress?

Foto met wekker

6 reacties op “De donderdag ochtend stress

 • Die ochtenden zijn altijd hectisch! Is Bart op die dagen niet thuis ’s ochtends? Dan zou je de taken kunnen verdelen. Wat bij ons werkt is dat we Lau meteen aankleden als hij uit bed komt en daarna gaan ontbijten ipv andersom, dit scheelde ineens een boel tijd en gedoe, vraag me niet waarom!

  En idd een papieren lijstje, zoveel mogelijk klaar of zelfs al in de auto leggen maar het allerbelangrijkste: rustig blijven! Ik merk dat hoe gehaaster ik ben, hoe langer het duurt omdat dan alles mis lijkt te gaan.

  Succes meis!

  • Nee Bart begint altijd om 7 uur met werken dus die is al om 6 uur de deur uit. Het stomme is dat ik weet hoe het moet (dus alles klaar leggen van te voren en papieren lijstje) maar dat vaak toch vergeet haha. Chaoot tot in den treuren 😉

 • Ik kijk op zondag altijd hoe mijn week gaat zijn en dan probeer ik alles zo goed mogelijk in te plannen en voor te bereiden. Voor mij is voorbereiding het allerbelangrijkste in drukke tijden. En rust, op tijd naar bed en goed slapen.

 • Herkenbaar. Hier ook op donderdag. Gymtas kwijt enz. Terwijl ik die wel had klaargelegd. Ligt dan tussen de Lego of zo.
  Ik laat de kinderen ook slapen voor het ritme en rust, en doe zelf zoveel mogelijk. Ik heb op die dagen ook wel een baby met poepluier naar kinderdagverblijf gebracht. Te erg, maar met andere kind net weg bij speelgoed, zag ik geen opties. De vaart erin houden is hier belangrijk.

Reageren is niet mogelijk.