Healthy lifestyle: doelen stellen

Ik ben niet fit. Dat is eigenlijk op zijn zachts gezegd, want als het gaat om mijn gezondheid kan ik een heel boek schrijven volgens mij. Maar juist om die reden wil ik er alles aan doen wat binnen mijn macht ligt nu om wel weer fit te worden. Ik moet accepteren dat ik bepaalde dingen gewoon niet kan en dat wanneer ik dingen doe ik soms meer inlever dan ik wil, maar dat blijft een heikel punt.

Omdat ik wel zo fit mogelijk wil zijn, ging ik doelen stellen. Die doelen wil ik vandaag met jullie delen zodat ik toch ook een stok achter de deur heb en ik ook werkelijk ermee aan de slag ga!

Gewicht.

Mijn einddoel qua gewicht is: 70 kilo wegen. Dit is nog steeds veel voor iemand met mijn lengte, maar ik denk dat dit voor mijn bouw wel het maximum haalbare is en dat ik ook erg blij ben als ik die 70 gehaald heb! Ik was voor de zwangerschap al goed op weg naar mijn einddoel, maar toen kwam de zwangerschap er opeens tussen. Niet verwacht, wel gewenst natuurlijk en ik heb het er met liefde voor over gehad dat ik nu weer wat verder weg ben van mijn einddoel. Ik weet dat ik het kan, het afvallen dus ga ik er gewoon voor. Al zal het nu wellicht wat langer duren.

Om mijn einddoel te bereiken heb ik ook een aantal tussendoelen nodig. Door telkens een stap behaald te hebben krijg ik ook meer motivatie om weer verder te gaan! Mijn tussendoelen zijn:

 • Elke dag minimaal 2 liter water drinken
 • Elke dag ontbijten, lunchen en avondeten en maximaal 2 tussendoortjes
 • Minimaal 1x per week wandelen
 • Elke dag naar buiten gaan
 • 80 kilo wegen, 75 kilo wegen en uiteindelijk dus 70 kilo wegen.
Conditie.

Mijn conditie is nul komma nul. Daarbij komt ook nog mijn duizeligheid en het feit dat ik gewoon sowieso minder energie heb door bepaalde dingen. En ja, dan is het best lastig om die conditie op te bouwen. Maar ik ga er gewoon voor. Het kan me niet schelen of ik de dag er na helemaal niets meer kan (wat nu ook telkens zo is), maar ik wil gewoon blijven bewegen. Sowieso omdat ik anders mijn einddoel “gewicht” niet kan behalen, maar ook omdat het toch goed voelt. Ook al kost het me zoveel!

Qua conditie zou ik als einddoel willen hebben dat ik 8 km kan lopen binnen 2 uur. Zonder te stoppen. Waarom die 8 kilometer zal je je afvragen? Dat is omdat ik volgend jaar samen met Fay de mini mars wil lopen tijdens de Kennedymars.

Ik wil dit bereiken door elke week te wandelen en dit op te bouwen van 1x per week naar 2x per week en uiteindelijk 3x per week. In het begin houd ik geen afstand bij, alleen de tijd en zodra ik een uur kan lopen zonder dat ik daarna een dag niets meer kan ga ik ook bijhouden hoeveel ik loop en zo de tijd ook steeds te verlengen. Ik heb een paar buurtgenoten die met mij samen lopen, dus dat is al een fijne stok achter de deur!

Heb jij nog doelen wat betreft een healthy lifestyle? En wat vind je van mijn doelen, haalbaar of niet?

17 reacties op “Healthy lifestyle: doelen stellen

 • Mooi streven meis. Als je het in kleine stapjes verdeeld, zijn je doelen inderdaad beter behapbaar. Geef het de tijd en het komt vast goed. Misschien nog wat krachtoefeningen erbij doen thuis zodat je ook wat sterker en strakker wordt. Vind dat zelf altijd wel een aanrader als je gaat afvallen want anders loop je de kans vooral spier kwijt te raken. You go girl!

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Die krachtoefeningen zijn nog teveel op het moment. Daarom schreef ik ook dat dit nu even de doelen zijn.. Ik ga die 70kg ook echt niet halen op deze manier, maar ik kan nu niet meer….

 • Ik wens je sowieso heel veel succes het gaat je vast lukken! Sinds vorige week ben ik hier ook op dieet enz (oké het is vakantie dus er gebeuren soms echt nog wel minder gezonde dingen). Mijn doel is ongeveer 10-15 kilo afvallen (liefst nog meer) en daar ga ik hard aan werken 🙂 x

 • Mooie doelen. Zou ik ook moeten doen. Het roer om is bij mij in het slob geraakt door de drukte hier in huis. Succes! Het gaat je vast lukken.

 • Onwijs realistische doelen lijkt me! En sowieso een openhartig blogje, stoer!!! 🙂 Komt vast goed mop, het begin is er en in kleine stapjes gaat het allemaal goedkomen.

 • Ik weet zeker dat je dit kan, heel goed van je en stapje voor stapje haal jij je einddoel. Knap dat je dit gaat doen. Als ik weer een beetje mezelf ben nou eigenlijk van me hernia af ben wil ik ook weer aan mezelf gaan werken. Suc6 met je doelen.

 • Het lijken mij hele realistische doelen! Goed ook om het op te delen in kleine haalbare stapjes, dat motiveert lekker. Heel veel succes!

  Ik heb ook als doel om dagelijks 2 liter water te drinken, maar dat lukt me nog niet zo goed helaas. En ik wil ook graag weer gaan hardlopen.

 • Mooie doelen, die moeten wel haalbaar zijn! Ik zelf eet ook gewoon ontbijt, lunch en avondeten, en af en toe een tussendoortje. Soms alleen een bakje magere yoghurt of worteltjes, of bijvoorbeeld een appel. Suikers sla ik zoveel mogelijk over. 2 liter water drinken lukt ook goed, omdat ik altijd een bidon meeneem in mijn tas, lekker makkelijk! Wandelen doe ik ook, maar dan om de dag. Ik loop nu om de dag 6 a 7 kilometer op snel tempo, af en toe een stuk joggen tussendoor. Ik merk echt dat ik me een stuk fitter voel, mentaal en fysiek, en ik hoop oprecht dat jij je ook een stuk beter gaat voelen! Niets is zo fijn als goed in je vel zitten!

 • Hey meis,

  Goed dat je je doelen hebt vastgesteld. Dat is stap 1. Misschien als krachttraining nog te zwaar is voor je beginnen met pilates oefeningen? Je mag de pilates spullen van me lenen als je wilt. Als je met je voeding goed in de gaten wilt weten hoeveel je binnen krijgt dan is myfitnesspal een goede tip, daar kan je je voeding en beweging in bij houden. Dan heb je ook voor jezelf een idee hoeveel je binnen krijgt en de hoeveelheid vetten, suikers, koolhydraten en eiwitten enzo. 🙂

  X

 • O ik moet ook echt wat doelen gaan stellen voor mijzelf. It’s time for action!!! Ga denk ik de boel ook naar op een rijtje zetten. Hou van rijtjes en het is nog eens overzichtelijk ook!

Reageren is niet mogelijk.