DIY: winter(dorp) in een pot

De favoriete tijd van het jaar voor velen is er: winter! Ik hou van de gezelligheid van de feestdagen, warme chocolademelk met slagroom en urenlang knus binnen zitten. Hoe leuk is het dan wanneer je het binnen gezellig hebt aangekleed met leuke winterse decoratie die je zelf hebt gemaakt?

Ik vind de winter stiekem best leuk. Onder andere om de winterdorpen, ik vind ze echt prachtig! Mijn tante maakt er altijd een heel mooi spektakel van en ook mijn moeder kan er wat van. Zelf hebben wij ook een klein dorpje staan al is de helft niet helemaal heel door zwiepende honden staarten en kleine handjes. Daarom besloot ik om als “Kerst” DIY een winterdorp in een pot te maken. Geweldig om ergens neer te zetten óf om cadeau te geven

In dit artikel geven we je tips voor het maken van je eigen winterdorp in een pot. We bespreken wat je nodig hebt en geven stap-voor-stap-instructies om het perfecte miniatuur-winterwonderland te creëren.

Bol AlgemeenBol Algemeen
Winterwonderland in een glazen pot

DIY winterdorp in pot

In deze DIY ga ik je laten zien hoe je een klein winterdorpje in een pot kunt maken. Ik heb alle onderdelen die je nodig hebt bij elkaar gezocht, dus je hoeft alleen nog maar even naar de winkel te gaan en aan de slag te gaan. Met dit leuke project breng je een sfeervolle wintersfeer in huis en het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken!

Je ziet soms DIY’s voorbij komen waarbij je alles moet kopen. Niet altijd even erg, want bij winkels als de Action en Big Bazaar kun je voor weinig veel halen. Toch is het ook wel eens fijn als je al een deel van de producten in huis hebt. Daarom bedacht ik een leuke DIY met potten, vazen en ander glaswerk die iedereen wel in huis heeft.

Dit heb je nodig voor je winterdorp DIY

Ik gebruikte het volgende glaswerk:

  • Een grote masonjar
  • Een grote voorraadpot
  • Een glazen stolp (die is wel nieuw gekocht maar wilde ik sowieso hebben)
  • Een glazen toren voor snoepjes

Daarbij had ik bij de Action een tijd terug van die nepboompjes en dergelijke gekocht, heb ik laatst bij Groenrijk nepsneeuw gehaald en mini dennenappeltjes, had ik in mijn knutselverzameling nog glitters, houten figuurtjes en nog wat klein spul.

DIY winterdorp in een pot

Zo maak je een dorp in een pot

Het maken is echt heel simpel, je doet bij elkaar in een pot wat je leuk vindt en klaar! Ja serieus, ik meen het. Een kind kan de was doen, zo makkelijk is het. Ik heb in totaal 4 potten gemaakt en overal deed ik wat anders. Deed ik bij de ene pot alleen nepsneeuw, bij de ander eerst mos en daarna sneeuw. Het fijne aan deze sneeuw is dat de poppetjes en boompjes gewoon blijven staan. Ik heb de pot al een aantal keer verplaatst en het bleef allemaal gewoon staan. Ideaal dus. Ook ideaal vanwege kleine kinderhandjes. Mijn zoontje heeft de potten al een aantal keer naar zich toe getrokken om het eens goed te bekijken!

winter in een pot DIY

Ik ben echt super tevreden en enorm blij vooral ook met mijn winterwonderland. Het liefst zou ik nu nog veel meer potten maken maar dan wordt het een overkill denk ik. Ik weet overigens nog niet waar ik ze neer ga zetten. Voor de foto had ik ze even bij elkaar gezet maar denk dat ik ze wel “uit elkaar” ga halen. Door deze kleine DIY heb ik overigens wel echt zin om verder te gaan met dit soort dingen en ik heb dan ook nog een aantal leuke ideetjes die ik ga uitwerken…

winterdorp in een pot DIY

Wat vind je van mijn winterpotten? Iets voor bij jou in huis of leuk bij een ander?

21 reacties op “DIY: winter(dorp) in een pot

Reageren is niet mogelijk.