DIY voor kinderen: 10x kerstboom decoratie

IMG_5917

Vandaag over precies twee weken is het tweede kerstdag. Veel mensen hebben de boom al staan of zijn er nog mee bezig. Wanneer je kinderen hebt is het leuk om samen met hen ook wat decoraties voor in de kerstboom te maken. Dit maakt de boom als iets waar heel de familie aan mee heeft gewerkt. Samen versieren is natuurlijk ook zo’n dingetje, maar als je dan ook nog eens je eigen gemaakte ornament in mag hangen is het helemaal feest. Op Pinterest komt je wel honderden leuke kerstboom decoratie ideeën tegen en ik verzamelde er tien om samen met je kinderen te maken. 

10x kerstboom decoratie voor kinderen

 • kerstboom decoratie ornamentenGesmolten Crayola krijtjes. Leuk om te doen met zowel jonge als oudere kinderen. De jonge kinderen kun je de krijtjes uit laten zoeken en in de bal laten stoppen. De oudere kinderen (rond 11 á 12 jaar) kun je zelfs onder toezicht de krijtjes laten smelten met de föhn.
 • Cupcake kerstboom. Weer eentje voor jong en oud. Bij de jongste kinderen kun je de kerstboom zelf al gemaakt hebben en laat je ze versieren met wat dan ook. De oudere kinderen kunnen ook zelf de boom vouwen van de cupcake bakjes.
 • Mini pompom krans. Deze krans en snoepstok is heel makkelijk te maken van uitgesneden vormpjes uit karton en pompoms. Je kunt het zo makkelijk als moeilijk maken en zelfs de kleintjes kun je (met begeleiding) deze activiteit doen.
 • No cook cinnamon scented kerstornamenten. Ik hou van de geur van kaneel. Doet me aan appeltaart denken (zowel het drankje als het taartje zelf). Daarom is deze DIY echt geweldig. Kerstdecoratie die je niet hoeft te bakken maar die wel naar ‘herfst/kerst’ geurt…
 • Sneeuwvlok decoratie. De makkelijkste die erbij zit volgens mij. Tenminste voor de kinderen. Zelf moet je nog even zien uit te vogelen hoe je in hemelsnaam die sneeuwvlokken zo mooi krijgt als in het voorbeeld.

kerstboom ornamenten decoratie

 • Dennenappel pompoms. Met een dennenappel en verschillende kleurtjes pompoms kun je een mini kerstboompje maken die je dan dus bijvoorbeeld in de kerstboom kunt hangen.
 • Meer met pompoms. Nu is er zoveel meer met pompoms te maken. Zo maakte ik zelf al een herfstkrans van pompoms maar je kunt er dus ook ballen mee maken of een leuke ronde hanger voor in de boom.
 • Een wollen ster. Met een kartonnen ster en wat bolletjes wol kunnen de kinderen hele leuke kleurrijke sterren maken. Of een ster in 1 kleur dat kan natuurlijk ook. Je kunt ze een opdracht geven of juist geen. Knutselen op eigen niveau. Zo fijn!
 • Mini houten kerstboompjes. Een goed excuus om veel ijslolly’s te eten! Welk kind wil dat nu niet. Je kunt de boompjes eerst zelf verven of je laat het de kinderen doen. Dan moet het wel eerst drogen, maar je kunt ze ook laten kleuren met stift.
 • Knopen knopen knopen. Met knopen kun je ook vele, bijvoorbeeld door ze zo te rijgen dat er een kerstboom uit komt. Super leuk toch! Je kunt ze ook cadeau doen bijvoorbeeld.

Welke kerstdecoratie zou jij met je kinderen willen maken?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Channa op 12 december 2015 om 07:16

  Oooh leuk. Ga ik proberen te onthouden voor volgend jaar!! 🙂

 2. simpel, met een snufje liefde op 12 december 2015 om 08:05

  Wat ontzettend leuk! Makkelijk te maken met de kinderen. Ik ga er een paar van onthouden!

 3. Charlotte op 12 december 2015 om 08:39

  Leuke ideetjes! Ik ga zo ook maar weer een keer “knutselen” met Aukje 🙂

 4. Hanna @ eenbezigbijtje op 12 december 2015 om 09:09

  Ik vind die kerstboom van knopen erg leuk.

 5. Malou op 12 december 2015 om 10:40

  Wat leuk allemaal zeg, vooral die knopen!

 6. Maai op 12 december 2015 om 15:51

  Allemaal wel maar die kerstballen zijn tof 🙂

 7. janske op 13 december 2015 om 14:01

  Erg toffe ideetjes Nicole! Vooral die Dennenappels met ponpoms vind ik super leuk!

 8. Tag: Kerst met Kinderen - Go or No Go op 24 december 2015 om 11:14

  […] tips voor een rustige kerst met kinderen. Nicole schreef op meisje-eigenwijsje een blog over leuke kerstversiering die je kunt maken met je kinderen en op de blog van Poldermama kwam een leuke blog over samen de kerstboom versieren […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje