DIY Valentijn cadeau voor mannen

Valentijn cadeautje nodig voor je man of vriend? Of misschien een secret valentine? Mijn man maak je niet blij met roze hartjes, chocolade, pluche beertjes en andere gangbare zoetsappige valentijnsprullaria. Mijn man houdt (zoals zovele) van bier. Dus heb ik een DIY gemaakt met bier in de hoofdrol. Voor deze tutorial heb ik lege flesjes gebruikt, maar als cadeautje is het natuurlijk leuk om zijn favoriete biertje(s) te halen en die flesjes te “valentijniseren”.

DIY Valentijnscadeau voor bierliefhebbers

Als eerste koop je natuurlijk de favoriete biertjes van je partner. Week daarna de etiketten eraf door de flesjes in warm water te laten liggen. (nachtje laten liggen in water werkt vaak goed) Mochten er nog lijm resten zijn dan kun je deze nog verwijderen met terpentine.

diy valentijn

Dit heb je nodig voor de Valentijn bierflesjes

  • bierflesjes
  • paint marker (van edding, te koop bij de hobbywinkel. Ik heb de mijne bij Pipoos gekocht)
  • papier
  • plakband
  • schilderstape
  • schaar
  • eventueel een pons in de vorm van een hartje

Valentijn DIY: Bierflesje nummer 1

diy valentijn bierfles man

Pons (of knip) een hart uit een stuk papier. Voor het eerste flesje gebruik je de mal die overblijft nadat het hart is uitgeponst. Plak deze mal met plakband op het flesje. Kleur dan grofweg de mal in met de paint marker. Vooral niet te netjes.

valentijn diy man

Verwijder de mal en als het goed is staat er nu een hart op je flesje. Goed laten drogen.

Valentijn DIY: Bierflesje nummer 2

diy valentijn bierflesje

Voor het tweede flesje heb je een uitgeponst of uitgeknipt hart nodig. Deze plak je met plakband op het flesje. Zet met de paint marker stippen rond dit hart. Waar het plakband zit sla je even over, dat corrigeer je later.

valentijnsflesjes man

Nu ga je willekeurig stipjes zetten rondom het hart. Hoe dichter bij het hart, hoe dichter de stipjes op elkaar mogen staan. Doe dit rustig, anders heb je kans dat je per ongeluk streepjes ipv stipjes maakt. Verwijder het papieren hart en op de plekken waar plakband zat zie je nog een opening. Deze kun je met enkele goedgeplaatste stipjes opvullen.

Valentijn DIY: Bierflesje nummer 3

valentijn bierfles man

Voor flesje 3 kun je kiezen om uit de losse pols een mooie quote, lieve boodschap of liefdesverklaring op het flesje te schrijven. Je kunt ook (zoals ik heb gedaan) met schilderstape het flesje afplakken. Zo is het wat makkelijker de letters ongeveer even groot te maken.

Het eindresultaat van de Valentijns DIY

DIY valentijn cadeau voor mannen

Wat je dan krijgt is een super leuk cadeau pakketje voor je partner om hem of haar mee te verrassen met Valentijn! Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden. Kijk je ook nog even naar mijn eerste DIY die ik maakte voor Meisje Eigenwijsje? Dit waren kerstkaarsen, maar je kunt de kaarsen natuurlijk bedrukken met de tekst die je wilt!

Liefs, Marlie

4 reacties op “DIY Valentijn cadeau voor mannen

Reageren is niet mogelijk.