DIY Valentijn cadeau voor mannen

diy-valentijn-cadeau-mannen

Valentijn cadeautje nodig voor je man of vriend? Of misschien een secret valentine? Mijn man maak je niet blij met roze hartjes, chocolade, pluche beertjes en andere gangbare zoetsappige valentijnsprullaria. Mijn man houdt (zoals zovele) van bier. Dus heb ik een DIY gemaakt met bier in de hoofdrol. Voor deze tutorial heb ik lege flesjes gebruikt, maar als cadeautje is het natuurlijk leuk om zijn favoriete biertje(s) te halen en die flesjes te “valentijniseren”.

Even de etiketten eraf weken in warm water (nachtje laten liggen in water werkt vaak goed) en mochten er nog lijm resten zijn dan kun je deze nog verwijderen met terpentine.

diy valentijn

Nodig:

 • bierflesjes
 • paint marker (van edding, te koop bij de hobbywinkel. Ik heb de mijne bij Pipoos gekocht)
 • papier
 • plakband
 • schilderstape
 • schaar
 • eventueel een pons in de vorm van een hartje

diy valentijn bierfles man

Pons (of knip) een hart uit een stuk papier. Voor het eerste flesje gebruik je de mal die overblijft nadat het hart is uitgeponst. Plak deze mal met plakband op het flesje. Kleur dan grofweg de mal in met de paint marker. Vooral niet te netjes.

valentijn diy man
Verwijder de mal en als het goed is staat er nu een hart op je flesje. Laten drogen.

diy valentijn bierflesje
Voor het tweede flesje heb je een uitgeponst of uitgeknipt hart nodig. Deze plak je met plakband op het flesje. Zet met de paint marker stippen rond dit hart. Waar het plakband zit sla je even over, dat corrigeer je later.

valentijnsflesjes man
Nu ga je willekeurig stipjes zetten rondom het hart. Hoe dichter bij het hart, hoe dichter de stipjes op elkaar mogen staan. Doe dit rustig, anders heb je kans dat je per ongeluk streepjes ipv stipjes maakt. Verwijder het papieren hart en op de plekken waar plakband zat zie je nog een opening. Deze kun je met enkele goedgeplaatste stipjes opvullen.

valentijn bierfles man
Voor flesje 3 kun je kiezen om uit de losse pols een mooie quote, lieve boodschap of liefdesverklaring op het flesje te schrijven.
Je kunt ook (zoals ik heb gedaan) met schilderstape het flesje afplakken. Zo is het wat makkelijker de letters ongeveer even groot te maken.

Het eindresultaat!

DIY valentijn cadeau voor mannen

Wat je dan krijgt is een super leuk cadeau pakketje voor je partner om hem mee te verrassen met Valentijn! Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden. Kijk je ook nog even naar mijn eerste DIY die ik maakte voor Meisje Eigenwijsje? Dit waren kerstkaarsen, maar je kunt de kaarsen natuurlijk bedrukken met de tekst die je wilt!

Liefs, Marlie

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. Birgit op 15 januari 2016 om 13:46

  Wat een leuk idee!

 2. simpel, met een snufje liefde op 15 januari 2016 om 16:44

  Leuk! Zo makkelijk maar toch heel leuk.

 3. Yvonne op 15 januari 2016 om 22:42

  Leuk! Wel iets om te onthouden!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje