DIY: sensory bottles

Vorige week maakten jullie al kennis met mijn Sensory bags. Ze waren niet helemaal geworden zoals ik had gehoopt plus mijn dochtertje keek er niet eens naar om. Erg jammer want ik had er zo mijn best op gedaan. Toch liet ik me niet uit het veld slaan en ben ik verder gegaan met Sensory Bottles. Aangezien ik weet dat ze flesjes (leeg en vol) erg interessant vind leek dit me wel een veilige DIY. Eentje waarbij er vrijwel gegarandeerd succes zou komen. Benieuwd of het ook inderdaad succesvol is geweest?

De Sensory Bottles

Ik besloot 2 waterflesjes en 2 frisdrank flesjes te verzamelen en deze te gebruiken voor de DIY. Daarnaast kocht ik bij (wederom) de Action twee zakjes met pompoms. Het ene zakje roodkleurig en het andere roze. Ik kocht strijkkralen, een zakje met grote en kleine knopen plus secondelijm. De secondelijm is om de dop er dusdanig op te kunnen schroeven dat hij niet meer open kan. Wel zo handig als je er kleine voorwerpen in gaat mikken.

Ik heb de vier flessen als volgt gevuld:

Fles 1: Strijkkralen
Fles 2: Water met een kleurstof, knopen in verschillende maten en kleuren, zonnebloemolie.IMG_7772Fles 3: Ongekleurde rijst met roze kleurige pompoms.
Fles 4: Rood gekleurde rijst met rood kleurige pompoms.IMG_7773

Wat Fay ervan vond

Nou deze mama is helemaal happy hoor! Want ze vindt de flesjes leuk! Jippi, dit keer niet zitten knutselen voor mijn eigen plezier, maar ook voor die van mijn dochter. Ze zag de flessen al staan bij het ontbijt maar moest nog even wachten omdat ik ze graag eerst op de foto wilde zetten. Gelukkig is ze goed af te leiden met ander leuk speelgoed dus na het ontbijt speelde ze even met wat anders zodat ik de foto’s kon maken. Zodra ik er klaar mee was zette ik ze op haar tafeltje en liet haar “los”, haha.IMG_7775Tot nu toe zijn de fles met de kraaltjes favoriet. Die maakt het meeste lawaai. Wel probeert ze telkens de flessen open te maken (wat natuurlijk niet lukt) en vraagt ze of ik dat wil doen. Ik leg dan telkens uit dat het niet open kan en dat ze ermee mag spelen. Dat doet ze dan ook graag! De sjouwt de flessen van het tafeltje naar de grond en weer terug. IMG_7777Ook de flessen met de rijst erin vindt ze erg leuk. Hier speelt ze met de rode rijst, maar vooral die normale rijst met roze balletjes vindt ze geweldig omdat ze dan ook die roze balletjes erg goed door het rijst heen ziet. De fles met water en olie vindt ze maar gek. Ze denkt telkens dat het drinken is en zet hem dan ook voornamelijk aan de kant. Maar wat nog niet is, kan altijd nog komen!

Een zeer succesvolle DIY dit keer dus!

6 reacties op “DIY: sensory bottles

Reageren is niet mogelijk.