DIY : sensory bags

Het is denk ik voor het eerst dat ik echt speelgoed heb gemaakt voor mijn dochter. Natuurlijk ben ik makkelijk begonnen, namelijk met de sensory bags. Sensory, in het Nederlands sensopatisch, houdt in dat het speelgoed is waarbij de zintuigen van je kind geprikkeld wordt door invoelend ermee te spelen. Sensopatisch spelen is wat dat betreft echt heel eenvoudig in te zetten. Zelfs al vanaf baby zijnde. Een baby ontdekt de wereld om zich heen juist door te onderzoeken. Kijk maar eens naar je baby/kind, ze pakken een speeltje, bekijken het van alle kanten en proberen er van alles mee te doen. Op die manier ontdekken ze wat ze ermee kunnen. Dat is ook de kern van het sensopatisch spelen.

Omdat ik het mezelf niet al te moeilijk wilde maken ben ik gaan zoeken op Pinterest en vond daar een hoop leuke ideetjes.

Volg het bord Sensory play van Nicole op Pinterest.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Uit al die verschillende ideeën koos ik de sensory bags, oftewel de gripzakjes, omdat ik die nog in huis had. Daarnaast kocht ik bij de Action doorzichtige tape, wat knoopjes in verschillende maten en kleurtjes en scrapbook figuurtjes van plastic. Ook had ik thuis nog wat leuke glitters en mini sterretjes liggen in zilver en goud en natuurlijk douchegel en bodylotion voor erin. sensory bags sensopatisch spelen gripzakjes

Ik wacht tot die kleine dame van me naar bed is, want anders ligt alles de hele tuin door. Ze vindt het namelijk te leuk om mee te helpen (of lekker ondeugend te zijn haha).Als eerst pak ik de scrapbook spulletjes omdat het zo kleurrijk is, ik giet het in de zak samen met de gouden sterretjes. Het ziet er zo al erg leuk uit vind ik zelf…

IMG_6411

Nu de douchegel er nog bij, de zak dicht zippen en aan elke kant de tape aanbrengen. Ik merk dat de zak toch best dun is en de figuurtjes toch best scherp zijn. Hopelijk blijft hij wel nog even heel. Het valt me wel tegen hoe zichtbaar de figuurtjes zijn. In de voorbeelden zie je ook allerlei kleurtjes qua gel maar zijn de figuurtjes heel wat duidelijker. Ben ik dan iets vergeten om te doen of heb ik gewoon net het verkeerde gepakt?

IMG_7749

Hierna maak ik eenzelfde zak maar dan met de knoopjes, zilveren sterretjes en nog extra zilver glitter erbij. Ik gebruik dit keer bodylotion maar doe er ook nog wat water bij. Ik merk dat dit al een stuk beter werkt. Ik leg beide zakken aan de kant en ben erg benieuwd naar wat mijn dochtertje ermee gaat doen.

IMG_7750

Ze wordt wakker en de spanning stijgt bij mij, ik ben er toch een half uurtje mee bezig geweest. Ik hoop dat ze het net zo leuk vind om ermee te spelen als dat ik het vond om het te maken. Maar nee hoor. Ze loopt erop af en voordat ik een foto kan maken is ze alweer weg. Ik bied het nog een paar keer aan maar ze vindt het niet leuk. Flessen daarentegen daar loopt ze de hele dag mee. Misschien een idee voor de volgende keer: sensory bottles!

Heb jij wel eens zelf iets gemaakt voor je kindje om mee te spelen?

5 reacties op “DIY : sensory bags

Reageren is niet mogelijk.