DIY: regenboog taart

zelfgemaakte regenboog taart

Vandaag een hele lekkere DIY (doe het zelf) van een regenboog taart. Ik maakte deze taart voor de tweede verjaardag van onze dochter. Ze had namelijk een bijpassend thema. Geen zwart/wit, geen Bumba, geen gold & pink maar.. alle kleuren van de regenboog! Het kwam in me op omdat ze enorm gek is van K3 op dit moment en omdat ik een heel leuk jurkje tegenkwam op AliExpress in de regenboogkleuren. En bij een regenboog-feestje hoort natuurlijk ook een regenboog taart!

Ik moet zeggen dat ik eerst eraan gedacht heb om het uit te besteden. Ik had niet het idee dat ik zelf zo’n taart kon maken en vorig jaar zijn we zo lang bezig geweest met de taart.. dat wilde ik dit keer niet. Maar van allerlei kanten kwamen er tips en recepten om zelf zo’n taart te maken en stiekem vond ik dat toch wel erg leuk. Dus ik ging me inlezen en bedenken wat ik nu precies wilde. Bij De leukste taarten shop de meeste ingrediënten gekocht.

De ingrediënten voor een regenboog taart

 • FunCakes mix voor biscuit
 • FunCakes mix voor botercrème.
 • Eieren (hoeveelheid ligt aan de grootte van de taart)
 • Ongezouten roomboter (hoeveelheid ligt aan de grootte van de taart)
 • Kleurstoffen (ik kocht drie kleuren van Dr Oetker)
 • Smarties
 • Discodip

regenboog taart

Bereiding regenboogtaart

Ik wilde in eerste instantie zes lagen maken, maar besloot om het gewoon te houden bij blauw/groen, geel en rood/roze. Iedere gekleurde laag bak je namelijk apart. Aangezien ik maar één springvorm had van 20 cm heb ik ze ook letterlijk apart moeten bakken. Elke laag ging ongeveer 25 minuten in de oven dus je bent zo anderhalf uur verder. Ik heb de biscuitmix overigens als eerste bereid, daarna over drie bakjes verdeeld en de kleurstof eraan toegevoegd. Daarna was het de beurt aan de botercrème. Dit moet sowieso een uur opstijven voor je verder gaat, dat had ik even niet door.

Als de drie lagen klaar zijn zorg je ervoor dat de eerste laag op het plateau ligt waarop je hem wilt serveren. Dan smeer je een dunne laag botercrème erop, daar bovenop een laagje (aardbeien)jam. Dan de tweede laag erop en daar weer de botercrème en jam op. Als laatste de bovenste laag, daar hoeft geen jam meer op maar met de rest van de crème smeer je de hele taart in. Zowel bovenop als aan de zijkanten. Ik had geen goede materialen daarvoor dus hij is niet zo mooi geworden als ik zelf wilde. Met de discodip en de smarties heb ik dit een beetje proberen te verdoezelen. Helaas begon de discodip te smelten, dus het advies is om dit echt als allerlaatste te doen. Bijvoorbeeld een uurtje voor je hem gaat serveren.

Het maken van deze taart is dus eigenlijk niet zo moeilijk. Alleen kost het gewoon veel tijd!

Heb jij wel eens zo’n laagjes taart gemaakt?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 18 maart 2016 om 06:07

  Wauw! Die ziet er prachtig uit! Daar word ik helemaal vrolijk van. Hij zal vast ook lekker smaken.

 2. Channa op 18 maart 2016 om 06:20

  Nog nooit gemaakt, maar ziet er echt heel vrolijk uit!!

 3. Charlotte op 18 maart 2016 om 06:23

  Dit wil ik ook nog wel een keer proberen! Ziet er erg leuk uit!

 4. demallemolenmoeder op 18 maart 2016 om 06:36

  Wat een vrolijke taart! Ik denk dat het bij elk kind in de smaak zal vallen. Helaas laten mijn bak kunsten vaak te wensen over, oeps..

 5. Nicole op 18 maart 2016 om 06:38

  Ziet er heel gaaf uit! Maar mij iets teveel werk 😉

 6. Josan op 18 maart 2016 om 06:42

  Wow. Nicole wat ziet dat er mooi uit! Kijk, daar zou ik dus geen geduld voor hebben 🙂

 7. MARIJKE op 18 maart 2016 om 07:53

  Wauw wat een plaatje!! Wat knap dat je dit zelf gemaakt hebt. Maakt het extra bijzonder!

 8. Karen op 18 maart 2016 om 09:02

  Echt heel knap gemaakt! Ik zag trouwens dat de operatie goed is gegaan. Fijn om te horen. Rust lekker uit.

 9. ~ Inge ~ op 18 maart 2016 om 09:04

  Ziet er heerlijk uit!!

 10. Malou op 18 maart 2016 om 09:53

  Wat ziet dit er leuk uit zeg!

 11. Kim op 18 maart 2016 om 10:02

  Ziet er super gaaf uit! Het staat nog steeds op de planning om eens te maken. 🙂

 12. Anita op 18 maart 2016 om 10:21

  En lekker dat hij was 🙂

 13. Diana op 18 maart 2016 om 11:22

  Erg leuk gedaan. Ik heb ook al eens een laagjestaart gemaakt in regenboog vorm en als zebraprint. Erg leuk om te doen! 🙂

 14. Tamara op 18 maart 2016 om 11:57

  Echt een super leuke taart!

 15. Maike op 18 maart 2016 om 18:12

  Jammie! Dat ziet er heerlijk uit!

 16. Jeske op 18 maart 2016 om 19:24

  Supermooi! Ook ik heb mij weleens gewaagd aan zo’n project! Niet zo mooi als die van jou. Petje af!

 17. Diana op 18 maart 2016 om 21:23

  wauw wat een werk!!en geduld????!!!

 18. Anne-Marie op 18 maart 2016 om 21:27

  Zo’n taart wil ik ook nog wel eens maken. Mooi gemaakt hoor!

 19. janske op 18 maart 2016 om 21:58

  nom nom nom….en hij was zooooo lekker!

 20. Margriet op 20 maart 2016 om 11:02

  Wat een prachtige taart!n Ik heb al wel eerder een taart met laagjes gemaakt, maar niet met kleurstof. Ik ga het zeker een keertje uitproberen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje