DIY: regenboog taart

zelfgemaakte regenboog taart

Vandaag een hele lekkere DIY (doe het zelf) van een regenboog taart. Ik maakte deze taart voor de tweede verjaardag van onze dochter. Ze had namelijk een bijpassend thema. Geen zwart/wit, geen Bumba, geen gold & pink maar.. alle kleuren van de regenboog! Het kwam in me op omdat ze enorm gek is van K3 op dit moment en omdat ik een heel leuk jurkje tegenkwam op AliExpress in de regenboogkleuren. En bij een regenboog-feestje hoort natuurlijk ook een regenboog taart!

Ik moet zeggen dat ik eerst eraan gedacht heb om het uit te besteden. Ik had niet het idee dat ik zelf zo’n taart kon maken en vorig jaar zijn we zo lang bezig geweest met de taart.. dat wilde ik dit keer niet. Maar van allerlei kanten kwamen er tips en recepten om zelf zo’n taart te maken en stiekem vond ik dat toch wel erg leuk. Dus ik ging me inlezen en bedenken wat ik nu precies wilde. Bij De leukste taarten shop de meeste ingrediënten gekocht.

De ingrediënten voor een regenboog taart

  • FunCakes mix voor biscuit
  • FunCakes mix voor botercrème.
  • Eieren (hoeveelheid ligt aan de grootte van de taart)
  • Ongezouten roomboter (hoeveelheid ligt aan de grootte van de taart)
  • Kleurstoffen (ik kocht drie kleuren van Dr Oetker)
  • Smarties
  • Discodip

regenboog taart

Bereiding regenboogtaart

Ik wilde in eerste instantie zes lagen maken, maar besloot om het gewoon te houden bij blauw/groen, geel en rood/roze. Iedere gekleurde laag bak je namelijk apart. Aangezien ik maar één springvorm had van 20 cm heb ik ze ook letterlijk apart moeten bakken. Elke laag ging ongeveer 25 minuten in de oven dus je bent zo anderhalf uur verder. Ik heb de biscuitmix overigens als eerste bereid, daarna over drie bakjes verdeeld en de kleurstof eraan toegevoegd. Daarna was het de beurt aan de botercrème. Dit moet sowieso een uur opstijven voor je verder gaat, dat had ik even niet door.

Als de drie lagen klaar zijn zorg je ervoor dat de eerste laag op het plateau ligt waarop je hem wilt serveren. Dan smeer je een dunne laag botercrème erop, daar bovenop een laagje (aardbeien)jam. Dan de tweede laag erop en daar weer de botercrème en jam op. Als laatste de bovenste laag, daar hoeft geen jam meer op maar met de rest van de crème smeer je de hele taart in. Zowel bovenop als aan de zijkanten. Ik had geen goede materialen daarvoor dus hij is niet zo mooi geworden als ik zelf wilde. Met de discodip en de smarties heb ik dit een beetje proberen te verdoezelen. Helaas begon de discodip te smelten, dus het advies is om dit echt als allerlaatste te doen. Bijvoorbeeld een uurtje voor je hem gaat serveren.

Het maken van deze taart is dus eigenlijk niet zo moeilijk. Alleen kost het gewoon veel tijd!

Heb jij wel eens zo’n laagjes taart gemaakt?

20 reacties op “DIY: regenboog taart

Reageren is niet mogelijk.