DIY perfect cadeau voor oud & nieuw (of kerst)

DIY sparkly bottles kerstcadeau

Vorig jaar ontdekte ik op oudejaarsdag een geweldig leuke DIY voor de kerst of oud&nieuw. Maar aangezien het toen dus eigenlijk al te laat was bewaarde ik hem op mijn New Years Eve bord. Hij was me bijna weer ontschoten, maar gelukkig zag ik hem toch nog op tijd voorbij komen. Ik vind het leuk om rondom kerst een kleinigheidje te geven aan mijn (schoon)ouders. Vorig jaar maakte ik een cadeau in een pot en dit jaar zijn het deze sparkly bottles! Een perfect cadeau voor kerst (of oud&nieuw).

Het was wel nog even de juiste manier zoeken om ze te maken overigens. Ik heb de DIY dus via Pinterest en kwam uit op een Amerikaanse site. Daar gebruikten ze lijmspray en echte glitters. De lijmspray had ik al thuis, maar de glitters nog niet. Ja een klein beetje, maar niet genoeg voor een hele fles, of in mijn geval voor twee flessen. Dus ik een aantal winkels langs maar ze hadden eigenlijk geen grote potten glitter. Ik vond alleen kleine buisjes of potten waar 6 verschillende kleurtjes in zaten. De laatste winkel die ik probeerde was de Action en ook daar hadden ze die 6 kleuren potten, maar ze hadden ook “Christmas Confetti”.

De testflesjes

Ik besloot de 6 kleuren potten mee te nemen en ook de confetti. Thuis bedacht ik me dat ik de lijm en de glitters/confetti wilde uitproberen op ander glas voordat ik de flessen zou doen. Dit omdat ik mezelf en mijn doe het zelf kunsten ken haha. Tijdens de vorige Pinterest DIY mislukte het faliekant dus dit zou me niet nog eens gebeuren. Ik had nog een aantal van die kleine melkflesjes dus dat werden mijn testflesjes.

Bol AlgemeenBol Algemeen
DIY sparkly bottles kerstcadeau
DIY sparkly bottles kerstcadeau oud&nieuw
DIY sparkly bottles kerstcadeau

Ik had de lijmspray pas nog gebruikt en vond het niet erg handig bij zo’n klein flesje. Dus ik besloot de alleslijm van de Action uit te proberen. Met washitape plakte ik wat randen af waar de lijm en confetti niet mochten komen. Dit zorgt voor een leuk effect. Ik koos voor de confetti omdat ik erg nieuwsgierig was naar dit spul. Het is vrij grof dus ik verwachtte er niet veel van. Maar zoals je kunt zien was het eigenlijk best wel een succes! Alleen de lijm vond ik zelf niet zo geslaagd. Vooral met het afhalen van de washitape ging er nogal veel mee plus je ziet de lijm zitten. Dat vond ik niet mooi. Bij de volgende probeerde ik dus alsnog de lijmspray en dit keer ook de glitters. Op de foto ziet het er nog redelijk uit, maar de glitter bleef niet niet overal zitten plus tijdens het eraf halen van de tape trok ik zo de helft van de lijm plus glitters mee. Oeps! Als laatste probeerde ik creapodge als lijm en weer de glitter. Dit ging hartstikke goed. Echter kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk veel te weinig glitter had om twee flessen mee te versieren. Ik zou een halve fles niet eens redden was ik bang.

DIY sparkly bottles – perfect kerst cadeau

Daarom koos ik voor de grote flessen om de creapodge als lijm te pakken en de confetti te gebruiken. Deze had ik meer dan genoeg plus het sparkly effect was ook wel erg gaaf.

Met een kwast smeerde ik de lijm op de voorkant van de fles en goot ik de confetti eroverheen. Ik had al direct het wauw-effect wat ik wilde. Dit was echt super! Ook bleven ze heel goed zitten. Ideaal dus. Ik goot de confetti die op de krant lagen (oh ja zoiets eronder leggen is wel een slim plan) weer terug in het potje, smeerde de achterkant in en goot ook hier de confetti overheen.

perfect kerst cadeau of oud&nieuw

Daarna herhaalde ik het bij fles nummer twee. Pas bij het bewerken van de foto’s zag ik dat fles 1 slechter bedekt was dan fles nummer 2. Gelukkig is dit heel makkelijk bij te werken dus voordat ik ze als cadeau ga geven doe ik dat natuurlijk nog even 🙂 Ik ben zelf echt super blij met het resultaat! Wellicht niet helemaal zoals het voorbeeld, maar gewoon lekker op mijn eigen manier. En het is dit keer nog gelukt ook. Ik ben trots!

Maak jij ook wel eens zelf je cadeautjes voor dierbaren? En wat vind je van mijn sparkly bottles?

6 reacties op “DIY perfect cadeau voor oud & nieuw (of kerst)

Reageren is niet mogelijk.