DIY met olvaritpotjes

Het is herfst en dat betekent dat deze dame weer aan de knutsel gaat. Ik weet niet wat het is met de herfst maar zodra hij zijn aantrede doet begin ik weer veel thee te drinken (het liefste verse munt thee) en ga ik opeens weer de creabea uithangen. Dit gaat dan door tot aan de lente en dan is het ook net zo snel over als dat het begon. Wellicht heeft het met de koudere, donkere dagen te maken. Wie zal het zeggen..IMG_0735

Maar goed, ik ben weer aan de knutsel en afgelopen week verzamelde ik bij buurtgenoten wat olvaritpotjes en ging daarmee aan de slag. Ik ben iemand die houd van de creabea uithangen maar ik heb wel twee linkerhanden. Het moet dus niet al te moeilijk zijn want zo veel geduld heb ik dan ook weer niet. Net zoveel geduld als een jarig kind dat moet wachten met cadeaus uitpakken terwijl ze voor zijn neus liggen. Zoiets dus. Je snapt hem.

Ik heb de volgende producten gebruikt voor de potjes:

  • Washitape
  • Kant
  • Touwlint
  • Servet
  • Papieren bloemetjes
  • Crea Podge (van de Action)
  • Vershoudfolie
DIY met olvaritpotjes

De potjes maakte ik eerst schoon van binnen, ik weekte het labeltje eraf, haalde de lijmresten eraf en ze waren klaar om te pimpen. Ik begon simpel, met de washitape. Daarmee kun je eigenlijk alles doen. Ik besloot om het vrolijk te houden (oftewel, ik heb alleen maar vrolijke kleurtjes) en de tape niet standaard horizontaal te plakken maar juist verticaal. Een kind kan de was doen.IMG_0740

Daarna wilde ik het kant proberen. Het fijne van crea podge is, dat het een witte lijm is maar gewoon doorzichtig opdroogt. Dus ik smeerde het potje gewoon helemaal in zodat ik zeker wist dat er genoeg lijm was voor het kant. Je kunt natuurlijk ook wat meer secuurder aan het werk gaan..IMG_0738

Daarna gebruikte ik het touwlint. Hier is vast een andere benaming voor, wie helpt? Haha.. Maar goed, ook bij deze smeerde ik het potje helemaal in en deed ik het lint eromheen. Nog een extra laagje podge over het lint aangezien dit nogal zwaar materiaal is. Laten opdrogen en voilà!IMG_0739

Ik had op Pinterest een leuk idee gezien met herfstblaadjes en ik had nog wat over van mijn zakje mini herfstblaadjes. Dus ik probeerde dit ook op het potje te plakken. Helaas was dit geen succes. De mini bloempjes echter wel dus ook hier weer een vrolijk en kleurrijk resultaat. Je kunt natuurlijk zoveel bloemetjes plakken als je wilt. Dit is slechts een probeersel.IMG_0737

Aangezien ik nogal vaak iets met servetten doe op hout wilde ik het ook proberen op glas. Ik had op YouTube een filmpje bekeken hoe je dit nu het slimste kunt doen en je schijnt met vershoudfolie heel goed de vouwen eruit te kunnen wrijven. Een poging waard dus! Je ziet natuurlijk wel gewoon dat er iets op geplakt is en het resultaat valt, vergeleken met het hout, wel tegen maar op zich wel geinig om te doen! (er staat overigens HOME maar dat kun je zo niet zien)IMG_0736

Het enige wat ik nu nog hoef te doen is een waxinelichtje erin en de romantische avond kan beginnen, haha!

6 reacties op “DIY met olvaritpotjes

  • Leuk gedaan! Ik heb daar dus echt het geduld niet voor. En sla ik een keer iets doe dan ziet het er nooit uit zoals ik wil.

  • Superleuk gedaan! Het enige wat ik mij afvraag. Gaat het goed met de waxinelichtjes in de potjes? De reden dat ik het vraag is omdat ik ooit Marokkaanse waterglaasjes had gekocht (die mooie gekleurde), het waxinelichtje had aangestoken. En vervolgens na een korte tijd het glaasje door de hitte stuk sprong. Een goed bedoelde vraag dus, want ik vind het een erg leuk idee. Het potje met kant. Zo leuk!

Reageren is niet mogelijk.