DIY: keukentje van afvalhout

Ik ben gezegend met een paar hele handige mannen in de familie. Mijn man zet zo zonder instructies een ikea kast in elkaar die we een paar jaar terug uit elkaar hebben gehaald. Mijn vader heeft bijvoorbeeld onze keuken helemaal zelf erin gezet en mijn schoonvader heeft zojuist echt een geweldig mooi project afgerond. Ik ben trots op deze mannen en vandaag uit ik die trotsheid even extra richting mijn schoonvader.

Het keukentje van afvalhout

Mijn schoonvader is, zoals ik al aangaf, een handige man. Laat hem iets zien en hij bouwt het na. Niet helemaal precies natuurlijk maar wel het idee. En dat vind ik knap. Sowieso omdat ik dat dus helemaal niet heb. Niet met zulke projecten. Dus toen mijn schoonzusje aan hem een foto van een keukentje liet zien, gemaakt van steigerhout bedacht hij zichzelf dat hij nog afvalhout had liggen en het begin van het project was er. IMG_6091Fay moest natuurlijk even kijken of de keukentje wel groot genoeg was. En ja hoor. Ze past er gewoon helemaal in. Geen probleem! keukentje-van-afvalhoutNatuurlijk kon opa het keukentje niet helemaal in zijn eentje in elkaar zetten. Hij had iemand nodig die hem de spijkertjes aangaf. En Fay wilde wel een handje helpen. Gelukkig maar, want zonder haar was het niet gelukt denk ik hoor. Haha! IMG_6087Zo zag het keukentje eruit afgelopen donderdag. Hij was al een behoorlijk eind, maar het was nog niet af. Toch krijg je wel al een goed idee hoe hij eruit gaat zien. De gaten voor het afwasbakje en het fornuis zitten er al in. En ook voor de knoppen.

Het resultaat

Op zondag kreeg ik van mijn schoonmoeder een app met daarin het eindresultaat! Dat kon ik natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan dus diezelfde dag gingen we natuurlijk naar hen toe om het keukentje in het echt te zien en om Fay er voor het eerst mee te laten spelen.IMG_6114Kijk dat ziet er toch super gaaf uit? Met een ‘echt’ kraantje en knoppen die zelfs geluid maken als je eraan draait. Wauw, ik was echt sprakeloos toen ik hem zag. IMG_6120Ook Fay was duidelijk enorm blij met het keukentje. En al kan ze nu nog niet overal goed bij, hij is nu al leuk genoeg voor haar om mee te spelen. Want koken dat doet ze thuis ook al erg graag, dat ziet ze bij mama. En dus kreeg iedereen een hapje van wat zij had gemaakt. Hier gaat zij nog veel speelplezier mee hebben! En als straks de kleine van mijn schoonzusje er is dan zal hij of zij ook met veel plezier bij opa en oma willen spelen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat vind jij van het keukentje?

26 reacties op “DIY: keukentje van afvalhout

Reageren is niet mogelijk.