DIY: keukentje van afvalhout

Ik ben gezegend met een paar hele handige mannen in de familie. Mijn man zet zo zonder instructies een ikea kast in elkaar die we een paar jaar terug uit elkaar hebben gehaald. Mijn vader heeft bijvoorbeeld onze keuken helemaal zelf erin gezet en mijn schoonvader heeft zojuist echt een geweldig mooi project afgerond. Ik ben trots op deze mannen en vandaag uit ik die trotsheid even extra richting mijn schoonvader.

Het keukentje van afvalhout

Mijn schoonvader is, zoals ik al aangaf, een handige man. Laat hem iets zien en hij bouwt het na. Niet helemaal precies natuurlijk maar wel het idee. En dat vind ik knap. Sowieso omdat ik dat dus helemaal niet heb. Niet met zulke projecten. Dus toen mijn schoonzusje aan hem een foto van een keukentje liet zien, gemaakt van steigerhout bedacht hij zichzelf dat hij nog afvalhout had liggen en het begin van het project was er. IMG_6091Fay moest natuurlijk even kijken of de keukentje wel groot genoeg was. En ja hoor. Ze past er gewoon helemaal in. Geen probleem! keukentje-van-afvalhoutNatuurlijk kon opa het keukentje niet helemaal in zijn eentje in elkaar zetten. Hij had iemand nodig die hem de spijkertjes aangaf. En Fay wilde wel een handje helpen. Gelukkig maar, want zonder haar was het niet gelukt denk ik hoor. Haha! IMG_6087Zo zag het keukentje eruit afgelopen donderdag. Hij was al een behoorlijk eind, maar het was nog niet af. Toch krijg je wel al een goed idee hoe hij eruit gaat zien. De gaten voor het afwasbakje en het fornuis zitten er al in. En ook voor de knoppen.

Het resultaat

Op zondag kreeg ik van mijn schoonmoeder een app met daarin het eindresultaat! Dat kon ik natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan dus diezelfde dag gingen we natuurlijk naar hen toe om het keukentje in het echt te zien en om Fay er voor het eerst mee te laten spelen.IMG_6114Kijk dat ziet er toch super gaaf uit? Met een ‘echt’ kraantje en knoppen die zelfs geluid maken als je eraan draait. Wauw, ik was echt sprakeloos toen ik hem zag. IMG_6120Ook Fay was duidelijk enorm blij met het keukentje. En al kan ze nu nog niet overal goed bij, hij is nu al leuk genoeg voor haar om mee te spelen. Want koken dat doet ze thuis ook al erg graag, dat ziet ze bij mama. En dus kreeg iedereen een hapje van wat zij had gemaakt. Hier gaat zij nog veel speelplezier mee hebben! En als straks de kleine van mijn schoonzusje er is dan zal hij of zij ook met veel plezier bij opa en oma willen spelen!

Wat vind jij van het keukentje?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

26 reacties

 1. zomersproetje op 21 juli 2015 om 07:25

  Wauw, die is echt super gaaf! Denk dat Fay er veel plezier van gaat hebben en zij niet alleen ;-). Komen het keukentje snel bewonderen en testen!x

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 juli 2015 om 09:48

   Haha ga je mee naar mijn schoonouders ja? Want daar staat het keukentje 😉

   • zomersproetje op 21 juli 2015 om 10:12

    Hotsieflotsie dan was ik nog niet helemaal wakker toen ik reageerde…. Ohoh *iets te Enthousiast* :-p

 2. Marion op 21 juli 2015 om 07:37

  Wat gaaf zeg! Ik moest echt heel hard lachen om die eerste foto. Fay kruipt nogal graag in dingen of niet? Schatje is het. X

 3. Charlotte op 21 juli 2015 om 07:44

  Wauw wat een super leuk keukentje is het geworden!

 4. Lifesabout op 21 juli 2015 om 07:55

  Heel leuk! En wat een blij gezichtje!

 5. Bregje op 21 juli 2015 om 08:04

  Wat een gaaf keukentje!! Kan me voorstellen dat je blij bent met die handige mannen om je heen!!

 6. Sas op 21 juli 2015 om 08:04

  Oh wat een super ding, daar is ze erg blij mee zo te zien haha.

 7. Linda op 21 juli 2015 om 08:44

  Hij is echt heel gaaf. Ik wou dat manlief zijn creativiteit gebruikte om zoiets in elkaar te zetten voor buiten.

 8. irene op 21 juli 2015 om 08:59

  Wauw, gaaf zeg. zal vast met plezier gebruikt worden!!

  Liefs

 9. Anita op 21 juli 2015 om 09:46

  Wat een ontzettend gaaf keukentje!! Heeft je schoonvader mooi gedaan.

 10. Bianca op 21 juli 2015 om 10:38

  Wat een hartstikke leuke en vooral originele DIY. Fay gaat daar heel veel plezier mee beleven x

 11. Bianca op 21 juli 2015 om 12:46

  Wat een prachtig lief keukentje! Ooooh mijn handen gaan jeuken als ik dit zo zie. Zoek al een poosje naar inspiratie voor een leuk buitenkeukentje maar dit is toch wel erg mooi zo met die hartjes.

  Fijn dat je zulke handige mannen in de familie hebt Nicole! Hier ontbreken die handige handjes een beetje, dus ga ik zelf maar aan de freubel hihihi!

 12. angelique op 21 juli 2015 om 13:09

  Wauw wat mooi!

 13. Wilma op 21 juli 2015 om 13:16

  Wat een gaaf keukentje zeg!
  Heerlijk dat robuuste hout, erg mooi om te zien en nog leuker voor de kleine om ermee te spelen!

 14. Vlijtig Liesje op 21 juli 2015 om 13:37

  Wauw, ik vind hem geweldig! Als hij in volwassen formaat zou bestaan zou ik hem zo als keuken willen : )

 15. irene op 21 juli 2015 om 17:09

  Huh, ik dacht dat mijn reactie al geplaatst was..

  Maar ik vind het echt zoooo vet!!

  Liefs

 16. Webkim op 21 juli 2015 om 19:29

  Wat mooi gemaakt joh!
  Blijft het een buitenkeuken of verhuist hij naar binnen toe? Buiten is het leuk om ook met zand en modder te koken, Google maar eens op mudpie kitchen, daar weten die handige heren in je familie vast ook wel raad mee.

 17. Meike op 21 juli 2015 om 20:22

  Fijn, van die handige mannen in de familie! Het keukentje is echt heel mooi geworden. Zo te zien is de kleine meid er ook heel blij mee.

 18. Christel op 21 juli 2015 om 21:45

  Hij kan er wat van.

 19. marjon op 21 juli 2015 om 22:24

  Super leuk! Hier gaat ze veel plezier van hebben 🙂

 20. Geertje - Stay At Home Mama op 21 juli 2015 om 23:13

  Wauw… wat een prachtig keukentje! En ook wat hoger dan de keukentjes die je in de winkel koopt… Zo kan ze er lang mee spelen! Gaaf hoor…

 21. Tamara - Crazygreatlife op 21 juli 2015 om 23:51

  wat super leuk zo’n eigen gemaakte keuken. Misschien R ook maar aan het werk zetten. En pas maar op lieve Fay, zometeen eindig je nog in de oven hihi 😉

 22. Karen op 22 juli 2015 om 07:28

  Oh wat fijn die handige mannen. Echt te leuk dit keukentje. Daar kan zo’n pre fab model niet tegenop.

 23. Nikki -BolletjesKleed op 22 juli 2015 om 11:16

  Jeetje wat gaaf zeg!! Heel mooi gedaan! Zeker iets op trots op te zijn 😀 Super vet.

  Gr, Nikki
  http://www.BolletjesKleed.nl

 24. Cindy op 23 juli 2015 om 20:46

  Ik wil ook zo’n keukentje (voor als mijn neefje komt, die is dol op “koken”)! Wat superschattig zeg!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje