DIY Kerst kaarsen maken

Kerst staat in het algemeen toch wel bekend om het feest van het licht. Sowieso in de maanden november, december en januari brand ik een hoop kaarsen op. Ik hou van kaarsen, om de warmte die het uitstraalt en vooral de gezelligheid. Ook brand ik regelmatig een kaarsje om aan iemand te laten zien dat ik aan diegene denk. Daarom in deze blog een leuke DIY waarmee je zelf kerst kaarsen kunt maken.

DIY uitleg kaarsen maken voor Kerst

Marlie maakte voor mij een leuke tutorial speciaal voor de kerstdagen! Superleuk om zelf mee aan de slag te gaan of als je wat oudere kinderen heb kunnen zij dit ook.

DIY kerst kaarsen maken

Wat heb je nodig om de Kerst kaarsen te maken?

Je hebt een aantal dingen nodig, veel items heb je vast al in huis.

  • kaarsen
  • vloeipapier
  • bakpapier
  • schaar
  • föhn
  • oven handschoen of keukendoek
  • fineliner of laser printer. (Je kunt de afbeelding printen, maar ook tekenen. Wanneer je kiest voor printen, gebruik dan wel een laser printer, anders loopt de inkt uit door het kaarsvet)

Zo maak je de Kerst kaarsen met afdruk

Ik heb eerst de afbeelding gewoon op een A4 geprint. Hierna heb ik een stuk vloeipapier over de afbeelding gelegd en met scotch-tape vastgezet. Dit vel vervolgens handmatig invoeren in de printer en nogmaals de afbeelding printen. Wanneer je met een fineliner een afbeelding tekent, dan is vloeipapier hier ideaal voor. Omdat het semi-transparant is, is het ideaal voor overtrekken.

DIY kerst kaarsen maken

Knip de afbeelding bij, zodat er niet teveel vloeipapier langs de randen over blijft.

DIY kerst kaarsen maken

Bepaal waar op de kaars je de afbeelding wilt hebben.

DIY kerst kaarsen maken

Knip een stuk bakpapier op maat en vouw het strak om de kaars met het vloeipapier. Let hierbij op dat het vloeipapier niet vouwt, kreukt of verschuift. Het bakpapier houdt de afbeelding op zijn plek, en voorkomt dat het vloeipapier gaat bobbelen of wordt weggeblazen door de föhn.

DIY kerst kaarsen maken

De randen van het bakpapier vouw je iets om de randen van de kaars.
En trek de ovenhandschoen aan, tenzij je vuurvaste handen hebt is dat wel nodig.

DIY kerst kaarsen maken

Zet de föhn aan, zo warm mogelijk. Beweeg de föhn rustig en langzaam over de afbeelding heen en weer,  maar hou hem niet te lang stil op 1 plek. Je ziet op een gegeven moment het zwart van de afbeelding donkerder worden. Als dat overal gebeurd is, kun je stoppen.

DIY kerst kaarsen maken

Laat de kaars iets afkoelen. Trek dan voorzichtig het bakpapier los.. De afbeelding staat nu op de kaars. Het kan nodig zijn om even met je vingers langs de randen van de kaars te wrijven, als hier oneffenheden zijn ontstaan.

DIY kerst kaarsen maken

Ik heb witte kaarsen en wit vloeipapier gebruikt. Maar je kunt natuurlijk alle kleuren gebruiken die je wilt. Bij de Action heb je pakketjes met veel verschillende kleuren vloeipapier voor een euro ofzo.
Veel succes en plezier.

DIY kerst kaarsen maken

Ben je op zoek naar nog meer leuke Kerst DIY of knutsels? Hieronder vind je een aantal toffe ideeën.

5 reacties op “DIY Kerst kaarsen maken

Reageren is niet mogelijk.