DIY: herfstkrans van pompoms

Het is alweer even geleden dat ik een DIY (die ook nog lukte haha) deelde dus vond ik het wel weer tijd om aan de slag te gaan. Ik had, wederom via Pinterest, wat leuke ideetjes opgedaan. Bij de Action haalde ik alles wat ik ervoor nodig had en toen mijn meisje besloot om uit te slapen zag ik kans om het projectje op te starten. Aangezien het herfst is wilde ik in dat thema iets leuks voor aan de deur maken en wat is dan leuker dan een herfstkrans. Dit keer niet met dennenappels, kastanjes en andere dingen die van bomen afkomen maar met pompoms. 

Benodigdheden voor de herfstkrans

herfstkrans benodigdheden

Zoals ik al zei, je hebt niet veel nodig en sommige mensen hebben waarschijnlijk het lijmpistool al in huis dus dat kun je dan achterwege laten. Daarnaast kocht ik een krans van piepschuim, geen idee of ze dat het hele jaar door verkopen maar nu sowieso wel met de kerst in aantocht. Verder vond ik bij de knutselspullen hele kleine pompoms maar gelukkig ook deze grote. Ik wil een herfstkrans maken dus koos ik herfstachtige kleurtjes uit. Vier zakjes was overigens niet genoeg, ik had er beter 6 kunnen kopen.

Lees ook: DIY vogelvoeder maken

DIY herfstkrans met pompoms

Het maken van deze herfstkrans is helemaal niet moeilijk, maar het kost je enorm veel tijd. Het is de bedoeling dat je elk plekje van de krans opvult met pompons. Bij mijn eigen krans zie je overigens (zie verderop voor het resultaat) toch nog wat witte plekjes. Dit kun je oplossen door ook kleine pompoms te gebruiken en hiermee deze plekjes op te vullen.

_MG_9478

Ik begon aan de binnenkant en wilde de bruine en rode kleuren afwisselen. Ik gebruikte steeds dezelfde volgorde.

_MG_9479

Je hoeft met het lijmpistool maar een druppel op de pompons te doen en ze zitten al vast, kijk wel uit dat je ze goed tegen elkaar plakt. Ik deed dit niet altijd en kreeg daardoor witte gaten.

_MG_9480

Ziet dit er niet al heel gezellig en sfeervol uit? Ik vind van wel! Bij de tweede laag begon ik weer met dezelfde volgorde maar dan op een ander beginpunt.

_MG_9481

Ik vond het er zo maar een beetje gek uit zien, totaal niet mooi. Begon al spijt te krijgen van mijn DIY en was bang dat dit weer een Pinterest fail zou worden… Gelukkig werd dat het niet!

_MG_9482

Ook ging het niet helemaal lekker met het lijmpistool. Tijdens het warm worden had ik hem op de tafel neergezet op het ijzeren houdertje. Maar de lijm stroomde eruit en ik had niets in de gaten. Eenmaal door zette ik hem op een kapot gebeten boek. Fijn, honden… Een flinke kliederboel met dat spul haha.

Het resultaat

Maar, het resultaat mag er zijn.. Vind ik zelf dan he! Ik ben er super blij mee in ieder geval. Ik weet nog niet of ik hem ook echt op de deur ga hangen, hier op de ‘openhaard’ laat staan of dat ik hem gebruik als krans met een kaars in het midden.

krans

Wat vinden jullie ervan? Is het iets wat je zelf ook zou maken?

5 reacties op “DIY: herfstkrans van pompoms

Reageren is niet mogelijk.