DIY: Giant cupcake (zeer makkelijk!)

IMG_9015

Dat cupcakes lekker zijn, daar is vrijwel iedereen het mee eens. Dat een cupcake veel te snel op is ook. Daarom is er de giant cupcake! Haha, nou oke vooruit dan… Je kunt hem ook delen, maar dat is slechts een optie. Begin 2015 maakte ik mijn eerste giant cupcake voor de cakesmash van mijn dochter en eind augustus weer maar dan voor een ander kindje. Ik besefte me dat dit een hele makkelijke DIY is en besloot hem dus met jullie te delen!

Wat heb je nodig voor de giant cupcake?

Naast dat je natuurlijk een oven nodig hebt en dat een staafmixer of keukenmachine wel handig is om de giant cupcake te maken zijn er nog een paar andere belangrijke dingen. Zo wilde ik perse een echte giant cupcake bakvorm en deze heb ik dan ook gekocht bij de leukste taarten shop. Daarnaast wilde ik niet al te moeilijk doen en heb ik daar ook een bakmix besteld voor de biscuit (de bodem) en voor de botercrème (het toefje). Deze zijn van het merk Funcakes.

Overigens gebruikte ik voor de cupcake van mijn dochter een andere mix van Funcakes, namelijk de chocolade biscuit. Maar toen ik de cupcake van Jade ging maken bleek ik hier nog maar te weinig van te hebben dus heb ik de gewone biscuitmix gebruikt.

IMG_1387

Op de verpakking van de bakmixen staat precies wat je nodig hebt en dat is, zo uit mijn hoofd, voor de biscuit drie eieren en wat water en voor de botercrème 150 gram ongezouten roomboter en water.

Verder heb je ook nog kleurstof nodig om een kleurtje te geven aan de botercrème, suikerparels en eventueel een kaarsje. Meer is echt niet nodig, vooral niet als je het gaat gebruiken voor een cakesmash. Uiteraard kun je het zo gek maken als je wilt want je kunt bijvoorbeeld ook meerdere kleuren gebruiken voor de botercrème of zelfs aan het biscuit een kleurtje geven.

Hoe maak je de giant cupcake?

Ook dit is niet zo moeilijk. Voor de biscuit is het puur alle ingrediënten bij elkaar mikken in de mixer en even een minuut of 7 op volle kracht laten mixen. Ik heb overigens bij het maken van het beslag gekeken naar de 20cm doorsnede taart en ik gebruik alleen de onderkant van de giant cupcake bakvorm. Je kunt ook meer doen, maar je mag in de bakvorm toch maar het beslag tot aan de helft/driekwart doen en anders heb je dus beslag over. De bakvorm spray je even met wat olie in, het beslag erbij en dan zo’n 30 minuten in de oven op 175 graden.

De botercrème kost iets meer tijd. Bij de mix doe je water en dit meng je met elkaar. Dat mengsel moet dan eerst een uur lang indikken voordat je de roomboter erdoorheen mixt. Zodra het klaar is wat kleurstof erbij en je hebt een mooi goedje om de taart mee te decoreren. Wel is het handig om dan een spuitzak met spuitmond te hebben zodat je de cupcake mooi kunt decoreren. De suikerparels er overheen en je giant cupcake voor de cakesmash (of als verjaardagstaartje) is klaar!

cakesmash_ giant cupcake

Zoals je ziet, het is allemaal niet moeilijk alleen het kost wel wat tijd.

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 6 september 2016 om 06:08

  Ik vind die cakesmash er altijd zo leuk uitzien. Als ik ooit nog een kindje mag krijgen ga ik er zeker 1tje maken voor de 1ste verjaardag.

 2. Channa op 6 september 2016 om 06:56

  Eigenlijk best makkelijk. Wij hebben er voor de cakesmash gewoon eentje laten maken. Lekker lui, maar wel makkelijk!

  • Nicole op 7 september 2016 om 19:22

   Haha ja ik vond de prijzen echt belachelijk dan maak ik hem liever zelf ?

 3. Monique op 6 september 2016 om 07:25

  Bij Lise heb ik geen cakesmash gedaan maar wie weet bij ons zoontje wel. Vind die mega cupcakes er in elk geval wel super leuk (en lekker!) uitzien.

  • Nicole op 7 september 2016 om 19:22

   Je weet me te vinden ?

 4. Volgmama op 6 september 2016 om 08:17

  Leuk he! Wij hebben die vorm ook. Vorig jaar ook een cakesmash zelf gedaan toen mijn dochter 1 werd. Twijfel om het nog eens te doen voor de tweede verjaardag,

 5. MARIJKE op 6 september 2016 om 08:19

  De grote cupcake ziet er echt prachtig uit!

 6. Charlotte op 6 september 2016 om 08:22

  Ziet er zo leuk uit! En inderdaad niet moeilijk.

 7. Jeske op 6 september 2016 om 09:27

  Deze ga ik zeker gebruiken. Poosje terug voor mijn zusje een cakesmash gedaan (van haar dochter uiteraard) en toen hadden we deze moeten hebben…. Heb ”m gelijk op pinterest gezet.

  • Nicole op 6 september 2016 om 17:40

   Ahh leuk om te horen!

 8. MetMirjam op 6 september 2016 om 10:00

  Ik heb geen cakesmash gedaan bij Fiene, maar het ziet er wel heel gaaf uit!

 9. jodi - liefthuis op 6 september 2016 om 11:19

  Leuk idee en idd erg makkelijk. Mijn zus had een hele mooie taart gebakken voor de verjaardag van mijn spruit.

  • Nicole op 6 september 2016 om 17:39

   Dit was ook niet de verjaardagstaart hoor, puur voor de foto’s 😉

 10. Yvonne op 6 september 2016 om 13:01

  Wat leuk en lekker natuurlijk. En wat een prachtige foto van Fay die 1 jaar werd :).

 11. ~ Inge ~ op 6 september 2016 om 13:45

  Zóóó jammer dat ik nu geen kleine kinderen meer heb….ik had er zeker een keer één gemaakt! Geweldig vind ik ze! Misschien ga ik er toch eens een keertje een maken, maar dan met een ander thema, ik zal eens zien!

  • Nicole op 7 september 2016 om 20:51

   Ben benieuwd, jij kan ook altijd zo lekker bakken/koken… Tenminste van wat ik online zie natuurlijk 😉

 12. Esmeralda op 6 september 2016 om 21:00

  Had ik dit maar niet gezien. Nu heb ik trek in botercreme ?

 13. Cindy - levenalsmama.nl op 6 september 2016 om 22:22

  Oh leuk! Misschien dat ik me hier ook een keertje aan durft te wagen!

 14. Denise agulmous op 27 februari 2017 om 01:03

  Wil het ook gaan doen, maar onze kleine heeft koemelk allergie dus kan ik dit recept niet gebruiken helaas.
  Weet ook niet of je het met iets anders kan vervangen de botercreme?

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje