DIY: Giant cupcake (zeer makkelijk!)

Dat cupcakes lekker zijn, daar is vrijwel iedereen het mee eens. Dat een cupcake veel te snel op is ook. Daarom is er de giant cupcake! Haha, nou oke vooruit dan… Je kunt hem ook delen, maar dat is slechts een optie. Begin 2015 maakte ik mijn eerste giant cupcake voor de cakesmash van mijn dochter en eind augustus weer maar dan voor een ander kindje. Ik besefte me dat dit een hele makkelijke DIY is en besloot hem dus met jullie te delen!

Wat heb je nodig voor de giant cupcake?

Naast dat je natuurlijk een oven nodig hebt en dat een staafmixer of keukenmachine wel handig is om de giant cupcake te maken zijn er nog een paar andere belangrijke dingen. Zo wilde ik perse een echte giant cupcake bakvorm en deze heb ik dan ook gekocht bij de leukste taarten shop. Daarnaast wilde ik niet al te moeilijk doen en heb ik daar ook een bakmix besteld voor de biscuit (de bodem) en voor de botercrème (het toefje). Deze zijn van het merk Funcakes.

Overigens gebruikte ik voor de cupcake van mijn dochter een andere mix van Funcakes, namelijk de chocolade biscuit. Maar toen ik de cupcake van Jade ging maken bleek ik hier nog maar te weinig van te hebben dus heb ik de gewone biscuitmix gebruikt.

IMG_1387

Op de verpakking van de bakmixen staat precies wat je nodig hebt en dat is, zo uit mijn hoofd, voor de biscuit drie eieren en wat water en voor de botercrème 150 gram ongezouten roomboter en water.

Verder heb je ook nog kleurstof nodig om een kleurtje te geven aan de botercrème, suikerparels en eventueel een kaarsje. Meer is echt niet nodig, vooral niet als je het gaat gebruiken voor een cakesmash. Uiteraard kun je het zo gek maken als je wilt want je kunt bijvoorbeeld ook meerdere kleuren gebruiken voor de botercrème of zelfs aan het biscuit een kleurtje geven.

Hoe maak je de giant cupcake?

Ook dit is niet zo moeilijk. Voor de biscuit is het puur alle ingrediënten bij elkaar mikken in de mixer en even een minuut of 7 op volle kracht laten mixen. Ik heb overigens bij het maken van het beslag gekeken naar de 20cm doorsnede taart en ik gebruik alleen de onderkant van de giant cupcake bakvorm. Je kunt ook meer doen, maar je mag in de bakvorm toch maar het beslag tot aan de helft/driekwart doen en anders heb je dus beslag over. De bakvorm spray je even met wat olie in, het beslag erbij en dan zo’n 30 minuten in de oven op 175 graden.

De botercrème kost iets meer tijd. Bij de mix doe je water en dit meng je met elkaar. Dat mengsel moet dan eerst een uur lang indikken voordat je de roomboter erdoorheen mixt. Zodra het klaar is wat kleurstof erbij en je hebt een mooi goedje om de taart mee te decoreren. Wel is het handig om dan een spuitzak met spuitmond te hebben zodat je de cupcake mooi kunt decoreren. De suikerparels er overheen en je giant cupcake voor de cakesmash (of als verjaardagstaartje) is klaar!

cakesmash_ giant cupcake

Zoals je ziet, het is allemaal niet moeilijk alleen het kost wel wat tijd.

 

20 reacties op “DIY: Giant cupcake (zeer makkelijk!)

Reageren is niet mogelijk.