DIY: dienblad

Een tijdje geleden kwam mijn schoonmoeder bij me langs om gezellig een ochtendje de crea-bea uit te hangen. Ik was erg benieuwd waar ze mee aan zou komen want ik heb eigenlijk 2 linkerhanden als het gaat om creatief zijn. Ik ben heel creatief als het gaat om dingen bedenken, maar de uitvoering is meestal niet wat ik in mijn hoofd had. Gelukkig heeft mijn schoonmoeder een beetje hetzelfde en zij had dan ook iets bedacht wat niet “perfect” hoeft te zijn. Dat is wellicht ook mijn probleem, ik ben wat dat betreft een perfectionist en als het dan niet helemaal precies is zoals ik voor ogen had dan vind ik het al snel niet mooi en mislukt!

Ze bracht in ieder geval een tas vol met spullen mee waaronder 2 dienbladen van de Action. Helaas heb ik  van de “lege” bladen geen foto want ik bedacht pas na het knutselen dat ik hier een DIY blog van kon maken. De volgende keer zal ik beter opletten! Ze had ook een hele stapel met servetten mee genomen en in eerste instantie snapte ik niet goed waarom maar dit werd me al snel duidelijk. Met de servetten gingen we het dienblad oppimpen!

Dit zijn twee van de drie servetten die ik heb gebruikt.
Dit zijn twee van de drie servetten die ik heb gebruikt.

Je knipt datgene uit wat je wilt gebruiken, je haalt alle laagjes eraf (meestal zijn dit 4 laagjes) en houdt zo 1 laagje met de afbeelding over. Je smeert je dienblad dun in met podge oftewel lijm en plaatst heel voorzichtig het servetje erop. Doe het stukje voor stukje want veel schuiven kun je achteraf niet. Ik koos ervoor om uiteindelijk 4 afbeeldingen te plaatsen maar je kunt het blad zo vol plakken als je zelf wilt. Mijn schoonmoeder deed dat laatste, wat ook wel een gaaf effect gaf! Als het allemaal goed droog is kun je er nog een laag lijm op doen en/of vernis.

Rechts is de lijm, links het vernis.
Rechts is de lijm, links het vernis.

Ik vond mijn blad nog niet af. Ik gebruikte een grove lint (helaas niet op de foto) aan de binnenkant van het blad en plaklint op de rand van het blad. Zo vond ik mijn blad meer af. Ik ben er nog steeds niet helemaal tevreden over maar het is goed zo.

Dit is de plaklint, die gebruik ik ook voor mijn Project Life.
Dit is de plaklint, die gebruik ik ook voor mijn Project Life.

Dan mijn eindresultaat. Best leuk toch? Je kunt het door het vernis buiten neerzetten, maar ook gewoon binnen. Je kunt het natuurlijk ook cadeau geven. Dat maakt het dan weer net iets specialer en persoonlijker dan gewoon een dienblad kopen.IMG_7828En dan nog het blad van mijn schoonmoeder. Echt helemaal in haar stijl, lekker druk ook. Super gaaf om te zien dus hoe je hetzelfde maakt maar het toch heel anders is geworden. Mijn schoonmoeder heeft trouwens ook stickers erop geplakt en het woord “vintage” is geverfd. bernieWat vinden jullie van onze dienbladen?

12 reacties op “DIY: dienblad

Reageren is niet mogelijk.