DIY Carnavalskostuums voor kinderen

IMG_3054

Over een paar weken is het weer Carnaval in het Zuiden des lands. Ik heb echt jarenlang heel fanatiek Carnaval gevierd maar daar is eigenlijk sinds ik zwanger was een einde aan gekomen. Ik vind het nog wel leuk, maar ben niet meer fanatiek. Wel vind ik het leuk om dit jaar gezellig samen met Fay kindercarnaval te vieren. En daarom ben ik gaan kijken naar leuke kostuums voor kinderen. Ik heb al een aantal leuke dingen thuis liggen voor de kleine meid, maar misschien ga ik ook nog even aan de Doe Het Zelf (DIY)…

De kostuums die ik al heb

Ik heb vorig jaar in Spanje een Spaans jurkje voor de kleine meid gekocht. Hij was toen nog te groot dus ik hoop dat ze hem nu wel past. Ook heb ik een koeien onesie gekocht die ze mooi over haar kleertjes aan kan wanneer we naar de optocht gaan kijken. Ze is gek op koeien dus dat vind ik wel grappig om bij haar aan te doen. Ze heeft ook bij haar geboorte een boerenkiel gekregen met sjaal en alhoewel ik denk dat hij nog te groot is voor haar ga ik hem denk ik wel aan doen. We hebben op zaterdagmiddag met Carnaval altijd de boerenbruiloft. Dus dat is dan wel grappig om bij haar aan te doen.

DIY Carnaval kostuums

Ik heb echt een heel makkelijk, maar leuke DIY gevonden die ik zeker wil gaan maken. Of dat nu met Carnaval is of voor een andere gelegenheid, dat maakt niet uit. Hieronder de hele makkelijke instructie. De kleuren kun je natuurlijk zelf uitkiezen.

Dan een hele leuke en stiekem weer een hele makkelijke doe het zelf kostuum. Koop bij de Action of Xenos een plastic flexibele tas/bak, haal goedkope nepbloemen ook bij de Action of een soortgelijke winkel en je bent al bijna klaar!

Schermafbeelding 2016-01-13 om 09.01.40

Heb jij al een kostuum voor de kinderen of vier je het niet?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Charlotte op 14 januari 2016 om 06:25

  Wij hebben ook een Spaans jurkje liggen. En een lady bug onesie voor de optocht. Nu maar hopen dat ze het aan wil…

 2. Channa op 14 januari 2016 om 07:21

  Hier nog geen kostuums, weet ook niet of die er gaan komen. Wellicht gaan we naar een optocht, maar veel meer doen wij er niet aan.

 3. Miranda op 14 januari 2016 om 07:58

  Haha die laatste! Geweldig:)
  Hoewel hier ook zeker carnaval gevierd wordt, vier ik het niet. Ik vind het echt verschrikkelijk (sorry:)) Mijn man komt uit Brabant en vroeger vierde hij het wel fanatiek, maar nu eigenlijk ook niet meer..
  Misschien als Sanne straks wat groter is, maar nu in ieder geval nog niet.

 4. Marguerita op 14 januari 2016 om 11:01

  Wij vieren het niet, maar mijn meiden zijn wel dol op verkleden 🙂 kostuum met die bloemetjes is echt heel leuk zeg!

 5. marjon op 14 januari 2016 om 11:56

  De eerste DIY wil ik ook proberen. Ik heb inmiddels al een rokje voor onze dochter gemaakt onder de naaimachine 😉

 6. Nicole op 14 januari 2016 om 13:22

  In dit deel van het land gebeurt gelukkig helemaal niets rond Carnaval! Ik heb zo’n hekel aan verkleden haha

 7. Birgit op 14 januari 2016 om 14:50

  Die bloemenbak :p

  Wij hebben nog geen costuum, maar hier zijn ze ook niet zo bezig met carnaval.

 8. Linda op 14 januari 2016 om 15:45

  Hihi die bloembak is grappig!
  Ik moet nog wat gaan zoeken, heb wel een oranje jurkje met tutu liggen, misschien daar iets mee maken.
  Vier het normaal wel uitgebreid, maar vorig jaar niet (Elaiza te jong) en dit jaar alleen de zondagmiddag en maandag de optocht.

 9. Mrs. T. op 14 januari 2016 om 18:48

  Hahaha, die bloempot. 🙂

 10. Iris op 14 januari 2016 om 21:42

  Nope, nog niet, maar ik weet ook nog niet of we het gaan vieren. Zelf wonen we niet onder de rivieren, maar de schoonfamilie wel. Mijn dochter zeurt me al weken de oren van het hoofd om een tijgerkostuum, MET staart, net als Casper en Emma (serie). Dus…. de naaimachine staat op me te wachten….

 11. Sanja op 16 januari 2016 om 23:45

  Wat een leuke kostuums haha. Wij vieren wel carnaval en gaan sowieso overdag als gezinnetje (twijfelen nog over ’s avonds met zijn 2en). Helaas hebben we nog geen kostuums, maar ik ben druk met zoeken!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 17 januari 2016 om 22:03

   Wij gaan helaas niet als gezinnetje omdat mijn man in de raad van elf zit. Maar gaat toch wel leuk worden!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje