DIY Carnavalskostuums voor kinderen

Over een paar weken is het weer Carnaval in het Zuiden des lands. Ik heb echt jarenlang heel fanatiek Carnaval gevierd maar daar is eigenlijk sinds ik zwanger was een einde aan gekomen. Ik vind het nog wel leuk, maar ben niet meer fanatiek. Wel vind ik het leuk om dit jaar gezellig samen met Fay kindercarnaval te vieren. En daarom ben ik gaan kijken naar leuke kostuums voor kinderen. Ik heb al een aantal leuke dingen thuis liggen voor de kleine meid, maar misschien ga ik ook nog even aan de Doe Het Zelf (DIY)…

De kostuums die ik al heb

Ik heb vorig jaar in Spanje een Spaans jurkje voor de kleine meid gekocht. Hij was toen nog te groot dus ik hoop dat ze hem nu wel past. Ook heb ik een koeien onesie gekocht die ze mooi over haar kleertjes aan kan wanneer we naar de optocht gaan kijken. Ze is gek op koeien dus dat vind ik wel grappig om bij haar aan te doen. Ze heeft ook bij haar geboorte een boerenkiel gekregen met sjaal en alhoewel ik denk dat hij nog te groot is voor haar ga ik hem denk ik wel aan doen. We hebben op zaterdagmiddag met Carnaval altijd de boerenbruiloft. Dus dat is dan wel grappig om bij haar aan te doen.

DIY Carnaval kostuums

Ik heb echt een heel makkelijk, maar leuke DIY gevonden die ik zeker wil gaan maken. Of dat nu met Carnaval is of voor een andere gelegenheid, dat maakt niet uit. Hieronder de hele makkelijke instructie. De kleuren kun je natuurlijk zelf uitkiezen.

Dan een hele leuke en stiekem weer een hele makkelijke doe het zelf kostuum. Koop bij de Action of Xenos een plastic flexibele tas/bak, haal goedkope nepbloemen ook bij de Action of een soortgelijke winkel en je bent al bijna klaar!

Voor dit kostuum heb je helemaal niet zoveel nodig. Trek je kind rood en zwarte kleding aan en met een stok kaarten maak je de rest. Tadaaaaaa…

Dit carnavalskostuum vind ik ook echt geweldig. En is heel erg makkelijk te maken… Ben je ook meteen weer wat knuffels ‘kwijt’.

Heb jij al een kostuum voor de kinderen of vier je het niet?

12 reacties op “DIY Carnavalskostuums voor kinderen

 • Hier nog geen kostuums, weet ook niet of die er gaan komen. Wellicht gaan we naar een optocht, maar veel meer doen wij er niet aan.

 • Haha die laatste! Geweldig:)
  Hoewel hier ook zeker carnaval gevierd wordt, vier ik het niet. Ik vind het echt verschrikkelijk (sorry:)) Mijn man komt uit Brabant en vroeger vierde hij het wel fanatiek, maar nu eigenlijk ook niet meer..
  Misschien als Sanne straks wat groter is, maar nu in ieder geval nog niet.

 • Hihi die bloembak is grappig!
  Ik moet nog wat gaan zoeken, heb wel een oranje jurkje met tutu liggen, misschien daar iets mee maken.
  Vier het normaal wel uitgebreid, maar vorig jaar niet (Elaiza te jong) en dit jaar alleen de zondagmiddag en maandag de optocht.

 • Nope, nog niet, maar ik weet ook nog niet of we het gaan vieren. Zelf wonen we niet onder de rivieren, maar de schoonfamilie wel. Mijn dochter zeurt me al weken de oren van het hoofd om een tijgerkostuum, MET staart, net als Casper en Emma (serie). Dus…. de naaimachine staat op me te wachten….

 • Wat een leuke kostuums haha. Wij vieren wel carnaval en gaan sowieso overdag als gezinnetje (twijfelen nog over ’s avonds met zijn 2en). Helaas hebben we nog geen kostuums, maar ik ben druk met zoeken!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Wij gaan helaas niet als gezinnetje omdat mijn man in de raad van elf zit. Maar gaat toch wel leuk worden!

Reageren is niet mogelijk.