DIY Carnavalskostuums voor kinderen

Over een paar weken is het weer Carnaval in het Zuiden des lands. Ik heb echt jarenlang heel fanatiek Carnaval gevierd maar daar is eigenlijk sinds ik zwanger was een einde aan gekomen. Ik vind het nog wel leuk, maar ben niet meer fanatiek. Wel vind ik het leuk om dit jaar gezellig samen met Fay kindercarnaval te vieren. En daarom ben ik gaan kijken naar leuke kostuums voor kinderen. Ik heb al een aantal leuke dingen thuis liggen voor de kleine meid, maar misschien ga ik ook nog even aan de Doe Het Zelf (DIY)…

De kostuums die ik al heb

Ik heb vorig jaar in Spanje een Spaans jurkje voor de kleine meid gekocht. Hij was toen nog te groot dus ik hoop dat ze hem nu wel past. Ook heb ik een koeien onesie gekocht die ze mooi over haar kleertjes aan kan wanneer we naar de optocht gaan kijken. Ze is gek op koeien dus dat vind ik wel grappig om bij haar aan te doen. Ze heeft ook bij haar geboorte een boerenkiel gekregen met sjaal en alhoewel ik denk dat hij nog te groot is voor haar ga ik hem denk ik wel aan doen. We hebben op zaterdagmiddag met Carnaval altijd de boerenbruiloft. Dus dat is dan wel grappig om bij haar aan te doen.

DIY Carnaval kostuums

Ik heb echt een heel makkelijk, maar leuke DIY gevonden die ik zeker wil gaan maken. Of dat nu met Carnaval is of voor een andere gelegenheid, dat maakt niet uit. Hieronder de hele makkelijke instructie. De kleuren kun je natuurlijk zelf uitkiezen.

Dan een hele leuke en stiekem weer een hele makkelijke doe het zelf kostuum. Koop bij de Action of Xenos een plastic flexibele tas/bak, haal goedkope nepbloemen ook bij de Action of een soortgelijke winkel en je bent al bijna klaar!

Voor dit kostuum heb je helemaal niet zoveel nodig. Trek je kind rood en zwarte kleding aan en met een stok kaarten maak je de rest. Tadaaaaaa…

Dit carnavalskostuum vind ik ook echt geweldig. En is heel erg makkelijk te maken… Ben je ook meteen weer wat knuffels ‘kwijt’.

Heb jij al een kostuum voor de kinderen of vier je het niet?

12 reacties op “DIY Carnavalskostuums voor kinderen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *