DIY | 5x vogelvoeder maken

IMG_9977

Zodra het weer kouder wordt moet ik altijd denken aan alle diertjes buiten. Hier binnen worden onze dieren goed verwend en komen ze niets te kort maar straks in de koude winter is het voor de vogels en andere dieren steeds moeilijker om voedsel te vinden. Daarom zet ik altijd graag wat vogelzaad buiten en het is natuurlijk extra leuk als dit kan in een zelfgemaakte vogelvoeder zoals een huisje, een rol of iets anders. Ik maakte zelf een vogelvoeder van een kop en schotel en nog .. anderen delen ook hun vogelvoeders met jullie. 

Vogelvoeder maken

Zelf ben ik geen kei in DIY, maar er zijn projecten die zelfs ik met succes kan afronden. Zo ook de vogelvoeder met een kop en schotel. Een hele simpele DIY waarbij je slechts drie items voor nodig hebt. Namelijk een kop, een schotel en vloeibare secondelijm. Daarmee kon ik dus heel makkelijk onderstaande vogelvoeder maken en jij kan dat dus ook.

Lees ook: 5x simpele herfst DIY

Ik kocht overigens speciaal voor deze DIY een kop en schotel bij de Action voor een euro of twee. Maar je kunt uiteraard ook gewoon de kop en schotels gebruiken die je al in huis hebt.

img_9972

Maar er zijn nog meer (simpele) manieren om een vogelvoeder te maken. Dus ik vroeg mijn collega bloggers of zij nog een aantal inspirerende (en makkelijke) DIY’s hadden en ja hoor. Keuze genoeg. Dus ik koos er een aantal uit om met jullie te delen. Kun je zelf bepalen welke je wilt maken en welke niet.

vogelvoeder-maken

De wc rol besmeert met vogelvoer is ook wel een hele handige en vooral makkelijke DIY. Deze vogelvoeder rol kun je gerust samen met je (kleine) kinderen maken en deze makkelijke DIY vind je op de site van Saskia’s wereld.

Nog een hele simpele vogelvoeder die je kunt maken (samen met je kinderen) is de dennenappel voor vogels. Bij de Action verkopen ze van die dennenappels met daar al een haakje aan zodat je ze kunt ophangen. Wat je nog meer moet doen kun je lezen op de site van Fulltime Mama.

De vogelvoedertaart gemaakt door Laura van Wereld van mama. Een van mijn favorieten aangezien ze er ook eentje voor mij heeft gemaakt toen we onze herfstswap deden vorig jaar!

Wat vogels ook enorm lekker vinden zijn pinda’s. Dus een pindaslinger maken is een heel goed idee! Op de site van Eet het beter vertelt Annemieke precies wat je nodig hebt en wat je moet doen.

En als laatste tip nog een fijne DIY van Ceciel van Badschuim. Zij maakte vogelvoer hangers die eigenlijk heel simpel zijn maar alleen veel tijd kosten aangezien ze een nachtje moeten uitharden.

Heb jij al eens een vogelvoeder gemaakt?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Sjoukje - meergeldminderstress.nl op 3 november 2016 om 20:19

  Leuke tips! Dat vinden mijn kinderen vast heel leuk om een keer te maken. En hier hebben we behoorlijk veel vogeltjes in de tuin. Leuk!

 2. Leonie van Mil op 4 november 2016 om 09:11

  Die kop en schotel is leuk!!! <3

 3. maai op 4 november 2016 om 10:47

  Die kop en schotel blijft een leuk idee. Ik maakte er laatst ook 2 van oude groente blikjes met Fenne en Melle. Nu je dit zo schrijft, ik moest ze maar eens een goed plekje gaan geven.

 4. Marsha op 4 november 2016 om 21:54

  Leuke tips heb je gegeven! Die kop met schotel vind ik toch wel het leukst!

 5. marjonS op 6 november 2016 om 08:11

  Leuk! Ik heb er al eens eentje gemaakt van een melkpak.
  De pinda slinger maakte we vroeger thuis geregeld voor de vogeltjes.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje