DIY | 7x vogelvoeder maken met kinderen

DIY vogelvoer maken vogelvoeder

In onze blog ontdek je hoe je eenvoudig zelf vogelvoeders kunt maken. Leer hoe je tuinvogels kunt verwennen met heerlijke traktaties terwijl je ook nog eens je creatieve kant laat zien. Ga mee op een avontuurlijke reis om de vogels in je tuin te verwelkomen met zelfgemaakte lekkernijen!

Zodra het weer kouder wordt moet ik altijd denken aan alle diertjes buiten. Hier binnen worden onze dieren goed verwend en komen ze niets te kort maar straks in de koude winter is het voor de vogels en andere dieren steeds moeilijker om voedsel te vinden. Daarom zet ik altijd graag wat vogelzaad buiten en het is natuurlijk extra leuk als dit kan in een zelfgemaakte vogelvoeder zoals een huisje, een rol of iets anders. Ik maakte zelf een vogelvoeder van een kop en schotel en nog een paar anderen delen ook hun vogelvoeders met jullie. 

Vogelvoeder maken: kop en schotel

Zelf ben ik geen kei in DIY, maar er zijn projecten die zelfs ik met succes kan afronden. Zo ook de vogelvoeder met een kop en schotel. Een hele simpele DIY waarbij je slechts drie items voor nodig hebt. Namelijk een kop, een schotel en vloeibare secondelijm. Daarmee kon ik dus heel makkelijk onderstaande vogelvoeder maken en jij kan dat dus ook.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: 5x simpele herfst DIY

Ik kocht overigens speciaal voor deze DIY een kop en schotel bij de Action voor een euro of twee. Maar je kunt uiteraard ook gewoon de kop en schotels gebruiken die je al in huis hebt.

DIY vogelvoer maken

Nog meer vogelvoeders maken

Maar er zijn nog meer (simpele) manieren om een vogelvoeder te maken. Dus ik vroeg mijn collega bloggers of zij nog een aantal inspirerende (en makkelijke) DIY’s hadden en ja hoor. Keuze genoeg. Dus ik koos er een aantal uit om met jullie te delen. Kun je zelf bepalen welke je wilt maken en welke niet.

vogelvoeder maken DIY
  • De wc rol besmeert met vogelvoer is ook wel een hele handige en vooral makkelijke DIY. Deze vogelvoeder rol kun je gerust samen met je (kleine) kinderen maken en deze makkelijke DIY vind je op de site van Saskia’s wereld.
  • Nog een hele simpele vogelvoeder die je kunt maken (samen met je kinderen) is de dennenappel voor vogels. Bij de Action verkopen ze van die dennenappels met daar al een haakje aan zodat je ze kunt ophangen. Wat je nog meer moet doen kun je lezen op de site van Fulltime Mama.
  • De vogelvoedertaart gemaakt door Laura van Wereld van mama. Een van mijn favorieten aangezien ze er ook eentje voor mij heeft gemaakt toen we onze herfstswap deden vorig jaar!
  • Wat vogels ook enorm lekker vinden zijn pinda’s. Dus een pindaslinger maken is een heel goed idee! Op de site van Eet het beter vertelt Annemieke precies wat je nodig hebt en wat je moet doen.
  • Ook Mamascrapelle heeft een hele leuke vogelvoer tip. Namelijk vogelvoer maken pindakaas. Deze is simpel maar erg lekker voor de vogeltjes.
  • En als laatste tip nog een fijne DIY van Ceciel van Badschuim. Zij maakte vogelvoer hangers die eigenlijk heel simpel zijn maar alleen veel tijd kosten aangezien ze een nachtje moeten uitharden.

Heb jij al eens een vogelvoeder gemaakt?

8 reacties op “DIY | 7x vogelvoeder maken met kinderen

Reageren is niet mogelijk.