DIY: 3x slingers eerste verjaardag

IMG_1223-e1421903216245

Aangezien mijn kleine meisje bijna een jaar wordt heb ik voor mezelf bedacht dat ik haar decoratie voornamelijk zelf wil maken. Dat is voor mij nogal een klus want ik heb vaak qua dit soort projecten maar weinig geduld. Gelukkig begin ik op tijd dus uiteindelijk moet het wel goed komen.

Ik ben van plan om 3 slingers zelf te maken. Een tassel slinger (ik kocht mijn DIY pakket bij TweeOnsGeluk), een slinger van pompons en een fotoslinger.

Op dit moment ben ik bezig met twee van de drie slingers. De fotoslinger is het makkelijkste te maken, maar voor mij op dit moment onmogelijk. Ik wil namelijk de foto’s van haar Cake Smash gebruiken hiervoor, maar de Cake Smash is nog niet geweest! (wil je een voorbeeld zien, check dan de Instagram van Tamara!)

Als eerste ging ik aan de slag met de Tassel slinger. Je kunt hem ook helemaal zelf maken door vloeipapier te kopen en dergelijke. Maar alleen met dit pakket ben je al veel tijd kwijt, dus ik raad het niet aan, haha! diy slingersIn principe is het eigenlijk heel simpel, je legt de tassel zoals op het linkerplaatje en rolt hem op. Alleen dan niet zoals het rechterplaatje want je hoort hem eigenlijk strak op te rollen. Hmmm mislukt! Als dat gebeurd is leg je een potlood in het midden en die draai je totdat de tassel strak in een lus zit. Uiteindelijk krijg je dit als resultaat:Je kunt de tassels ook dichterbij elkaar hangen!

Dan de pompons. Je kunt natuurlijk, heel oldschool, uit karton 2 rondjes knippen met twee ronde gaten in het midden. Maar je kunt ook, net zoals ik, een pompon pakket kopen zodat je een plastic set hebt. En dan begint het werk. De pompons wikkelen. Dit kun je eigenlijk doen terwijl je met iets anders bezig bent (waar je geen handen voor hoeft te gebruiken). Je kiest zelf hoeveel je er wilt maken, met welke kleuren.. Ideaal dus!IMG_1362

De slinger met foto’s moet er ongeveer zo uit komen te zien:diy slingers

Maar dan met foto’s van Fay uiteraard! Zodra alle slingers af zijn zal ik nog eens showen hier op de blog!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Linda op 29 januari 2015 om 08:12

  Creatief hoor. Die tasselslinger is echt leuk geworden. De fotoslinger doet het ook altijd goed. Wat betreft de pompomdlinfer, er is een eenvoudige manier om heel snel veel pompons te maken. Bijvoorbeeld met een vork of tussen twee stoelpoten.

 2. Anita op 29 januari 2015 om 10:32

  Goed bezig! Ja dat plastic setje is echt ideaal voor pompons

 3. Brenda op 29 januari 2015 om 11:52

  Super leuk!
  Dat wordt een feestelijke verjaardag met zulke hippe versiering!

 4. Girlfrom1981 op 29 januari 2015 om 12:42

  Wat leuk zeg, die slingers! Ik vind vooral de fotoslinger erg mooi. Zelf zit ik in de hoogste voorbereidingsfase, want L is morgen al jarig! Ik ben dus als een malle de laatste boodschappen aan het doen (inclusief slingers, want daar had ik dus niet aan gedacht) en nu ga ik door naar de kapper omdat er morgenvroeg ook voor ons een cakesmash-shoot op de agenda staat) waarbij ook wat gezinsfoto’s worden gemaakt. Ik moet straks trouwens ook de taart nog maken. Pfff. Maar wel heel leuk dat t eindelijk zover is. Veel knutselplezier!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 29 januari 2015 om 12:45

   Ooh echt morgen vroeg een cake smash? Bij wie? Ik ga hem binnenkort ook doen!

   • Girlfrom1981 op 31 januari 2015 om 13:47

    Fotografe uit Breda, zij heeft ook onze Newbornshoot gedaan en die was super. We hebben de eerste foto’s van gisteren al binnen en ze zijn erg leuk. L vond het ook helemaal geweldig. Mn taart was trouwens megamislukt, maar met slagroom hebben we dat goed weten te verbloemen

 5. Whitney op 29 januari 2015 om 14:33

  Lekker creatief bezig! Leuk zeg, vooral de foto slinger! 🙂

 6. Jenn op 29 januari 2015 om 22:54

  Leuk zeg@!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje