DIY: 3x slingers eerste verjaardag

Aangezien mijn kleine meisje bijna een jaar wordt heb ik voor mezelf bedacht dat ik haar decoratie voornamelijk zelf wil maken. Dat is voor mij nogal een klus want ik heb vaak qua dit soort projecten maar weinig geduld. Gelukkig begin ik op tijd dus uiteindelijk moet het wel goed komen.

Ik ben van plan om 3 slingers zelf te maken. Een tassel slinger (ik kocht mijn DIY pakket bij TweeOnsGeluk), een slinger van pompons en een fotoslinger.

Op dit moment ben ik bezig met twee van de drie slingers. De fotoslinger is het makkelijkste te maken, maar voor mij op dit moment onmogelijk. Ik wil namelijk de foto’s van haar Cake Smash gebruiken hiervoor, maar de Cake Smash is nog niet geweest! (wil je een voorbeeld zien, check dan de Instagram van Tamara!)

Bol AlgemeenBol Algemeen

Als eerste ging ik aan de slag met de Tassel slinger. Je kunt hem ook helemaal zelf maken door vloeipapier te kopen en dergelijke. Maar alleen met dit pakket ben je al veel tijd kwijt, dus ik raad het niet aan, haha! diy slingersIn principe is het eigenlijk heel simpel, je legt de tassel zoals op het linkerplaatje en rolt hem op. Alleen dan niet zoals het rechterplaatje want je hoort hem eigenlijk strak op te rollen. Hmmm mislukt! Als dat gebeurd is leg je een potlood in het midden en die draai je totdat de tassel strak in een lus zit. Uiteindelijk krijg je dit als resultaat:Je kunt de tassels ook dichterbij elkaar hangen!

Dan de pompons. Je kunt natuurlijk, heel oldschool, uit karton 2 rondjes knippen met twee ronde gaten in het midden. Maar je kunt ook, net zoals ik, een pompon pakket kopen zodat je een plastic set hebt. En dan begint het werk. De pompons wikkelen. Dit kun je eigenlijk doen terwijl je met iets anders bezig bent (waar je geen handen voor hoeft te gebruiken). Je kiest zelf hoeveel je er wilt maken, met welke kleuren.. Ideaal dus!IMG_1362

De slinger met foto’s moet er ongeveer zo uit komen te zien:diy slingers

Maar dan met foto’s van Fay uiteraard! Zodra alle slingers af zijn zal ik nog eens showen hier op de blog!

9 reacties op “DIY: 3x slingers eerste verjaardag

  • Creatief hoor. Die tasselslinger is echt leuk geworden. De fotoslinger doet het ook altijd goed. Wat betreft de pompomdlinfer, er is een eenvoudige manier om heel snel veel pompons te maken. Bijvoorbeeld met een vork of tussen twee stoelpoten.

  • Wat leuk zeg, die slingers! Ik vind vooral de fotoslinger erg mooi. Zelf zit ik in de hoogste voorbereidingsfase, want L is morgen al jarig! Ik ben dus als een malle de laatste boodschappen aan het doen (inclusief slingers, want daar had ik dus niet aan gedacht) en nu ga ik door naar de kapper omdat er morgenvroeg ook voor ons een cakesmash-shoot op de agenda staat) waarbij ook wat gezinsfoto’s worden gemaakt. Ik moet straks trouwens ook de taart nog maken. Pfff. Maar wel heel leuk dat t eindelijk zover is. Veel knutselplezier!

    • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

      Ooh echt morgen vroeg een cake smash? Bij wie? Ik ga hem binnenkort ook doen!

    • Fotografe uit Breda, zij heeft ook onze Newbornshoot gedaan en die was super. We hebben de eerste foto’s van gisteren al binnen en ze zijn erg leuk. L vond het ook helemaal geweldig. Mn taart was trouwens megamislukt, maar met slagroom hebben we dat goed weten te verbloemen

Reageren is niet mogelijk.